Майкъл си подари страхотна победа у дома ден преди абитуриентския бал

* Троянският доминатор, който кара в Световния шампионат за италианския „Маркети Рейсинг”, спечели безапелационно третия кръг от родната надпревара в клас МХ2
Мотокрос
Майкъл Иванов
ДЕН ПРЕДИ абитуриентския си бал 19-годишният ни съгражданин Майкъл Иванов си подари убедителна победа в своя клас МХ2 в надпреварата от третия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос, провела се заедно с втория кръг от Европейския шампионат на трасето в Троян (22 май).

ПОБЕДАТА на Майкъл, каращ в родния шампионат за троянския клуб „Троян моторспорт 01”, бе повече от очаквана – летящият троянец спечели и в двата манша, като се усети, че кара с огромно настроение и най-вече за своята троянска публика. Но не само спечели, а направо смаза конкуренцията – в първия манш „затвори” всички с една обиколка и финишира с убийствена преднина от 1.32 мин. пред следващия го Хакан Халми (МСК „Севлиево”), във втория манш бе по-милостив и изпревари Халми „само” с 52 сек.; трети в класирането за кръга остана Тони Цветков („Панчо рейсинг тим”, Гоце Делчев). В допълнение троянският доминатор записа и най-бързата обиколка в квалификациите, което му донесе наградата на „Спорт тото”. За големия Майкъл имаше и една специална троянска награда – премия от 2000 лв. от бизнесмена Пламен Нешев, собственик на автобусния превозвач „Нешев транспорт”.

„РАДВАМ СЕ, че успях да покажа своя напредък пред моите приятели и съграждани в България. Получи се наистина много добро състезание”, написа в страницата си във фейсбук след поредната победа у дома голямата звезда на българския мотокрос. Припомняме – от миналата година Майкъл е в редиците на професионалния италиански тим „Маркети рейсинг” (Marchetti Racing Teаm) и кара за италианците в Световния шампионат. Участието му в Троян пък стана възможно заради едноседмична пауза в световната надпревара. За другата важна причина вече стана дума – абитуриентския бал на неговото СОУ „Васил Левски” на 23 май.

По трасето с №97 - троянският доминатор
В НАДПРЕВАРАТА в Троян участваха 122-ма пилоти от 8 държави – България, Унгария, Молдова, Румъния, Турция, Хърватия, Гърция, Сърбия. Състезанието за Европейския шампионат бе в малките класове - МХ65 и МХ85; а от републиканската надпревара – в МХ, МХ1 и МХ2. Следващият четвърти кръг за Републиканския шампионат е на комшийското трасе в Севлиево (4-5 юни).

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Аре посмали малко, чак пък 132 минути преднина!Тва да не е било 24 часа Гранд При на Калейца?

Анонимен каза...

Успех на момчето!

Анонимен каза...

Браво на Майкъл! Въпреки че не съм особен фен на този спорт, с удоволствие изгледах надпреварата, в която Майкъл беше ненадминат. И да, всички троянци, които присъстваха, бяха отишли да го видят и се радваха на нашия съгражданин. Пожелавам му успех и по световните купи, на които със сигурност ще му дойде времето!!
Гена, тва минути, секунди, май нещо ги бъркаш.... ;)

troyan21 каза...

До №1,3: Какво сериозно нещо е една точка (132 и 1.32), извинения, поправих :-)) Но Майкъл както ги беше подпукал, грешката можеше да се окаже вярна. Да е жив и здрав и все така!

Анонимен каза...

ИВАН МИХОВСКИ
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%84%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%b1%d1%83%d0%ba-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%b5-%d0%b1%d0%b8%d0%bb-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8%d0%b2/#comment-6438

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |