Пандизчии ринат снега на пъпа на Ловеч

* Областният управител звъннал на шефа на Ловешкия затвор и шестима съкафезници грабнали лопатите, снегопочистват ВИП района около Областната управа и дом „Преслав”
Хубава работа, ама ловешка
Пандизчиите борят снега пред Областната управа в Ловеч, 5 януари 2016 г.
ИНТЕРЕСНА снегопочистваща иновация изнамериха в областния Ловеч, научихме от PR-ката на областната администрация Елка Баръмова. Хрумката е на самия областен управител Ирина Митева, като по нейно искане шефът на Ловешкия затвор комисар Марин Калчевски изпратил 6-ма свои подопечни лишени от свобода да се влеят в редиците на ловешките чистачи. За пандизчиите била отредена най-отговорната задача – да рият снега около двете възлови сгради на ловешката чаршия, Областната управа и дом „Преслав”, където са разположени териториалните служби на изпълнителната власт.

„В НАВЕЧЕРИЕТО на големия християнски празник Богоявление потърсихме и получихме тази подкрепа, за която благодаря. За пореден път апелирам всеки да се включи в почистването”, коментира г-жа Митева. От своя страна комисар Калчевски декларирал готовност, ако се наложи, да изпрати затворници за разчистване и на други обекти в града (Ловеч).

Затворници снегопочистват пред дом "Праслав"
ТУК СЕ СЕТИХМЕ за Вапцаровата „Песен за човека”:

„Отвели тогава злодея злосторен,
затворили този субект.
Но във затвора попаднал на хора
и станал човек”

Както се казва – хубава работа, ама ловешка. Но изниква и един въпрос – къде са снегопочистващите фирми, на които се плаща за тази работа и защо те не си я свършат?! Има и още въпроси…

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

Добра идея, нека ринат сняг, вместо да лежат и ядат по цял ден на топло в затвора пред телевизора. Лошото е, че няма достатъчно надзирателски състав, който да ги охранява и не дай си боже някой от тези затворници да избяга. Иначе нека работят.

Анонимен каза...

Нормално решение. Всеки е задължен според собственоста си да почиства от сняг. Областа-държавния терен, общината - общинската собственост и гражданите тротоарите пред имотите си нищо, че те са общинска собственост.Така гласи наредба № 1. И за пандизчиите е добре, ем ще се разтъпчат, ем ще пооплактнат окотоь а и излизането им на работа е доброволно. А в областната администрация има какво да се види.

Анонимен каза...

А, то мой да а убуу, ама трябува да са откритикува. Се нящу ние таман. Кат ни рабутят-що ни рабутят, кат пък рабутят-що рабутят. А-а-а. На сеигу мой да са намери кусур. Айди бе. Саде а сам праф.

Анонимен каза...

А безбройните мангали що не хванат и да изринат тротоарите в Троян, че по пътното платно се движат пешеходци, понеже няма нито един тротоар почистен? Затворниците добре, ами мангалите закво ги държим, да си затискаме зелето ли с тях?

Анонимен каза...

Това е много добра идея! А не само да ровят по кофите и да чакат за социални помощи. Но няма как да стане защото нямаме истински хора с управленчески умения в общината. Тях не ги интересува абсолютно нищо , а само собствената облага. Трябва да измислят наредба с която ще могат да крадат поне 5 лв. от циганин който рине и така вече ще стане.

Анонимен каза...

Ето това е решението. Да има начин да се краде! Но има и друго - към мангалите трябва да се отнасят много внимателно управляващите, че после как ще ги изберат. Не трябва да се зорисват много-много. Да се галят с перце че току-виж някой се измори, или се почувства дискриминиран ... не е добре.

Абе, я да ги оставим на мира. Нека си почиват, нека си крадат, нека си получават помощите и да цвъкат циганета всяка година ... ние за какво сме, ще си ги гледаме, ще си ходим по пътното платно, заради непочистени тротоари, ще си ги търпим ... така е било, така и ще бъде!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |