Двамата зам.-кметове остават, заповедите са разписани

* Вакантното място на трети зам.-кмет по строителството – най-вероятно за жена
Назначения
Новите стари зам.-кметове на община Троян - Поля Димова и Ангел Ангелов
ПРОДЪЛЖАВАМ с основната част от екипа, с който работих досега, заяви на първата си за новия мандат пресконференция кметът на община Троян Донка Михайлова. Разбра се, че зам.-кметът Ангел Ангелов вече е получил заповед за повторно назначение в своя ресор – икономика и бюджет. На този етап, както се изрази г-жа Михайлова, поста си запазва и Поля Димова – зам.-кметът с ресор култура, образование, социална политика, здравеопазване и спорт.

„ЕСТЕСТВЕНО любопитство предизвиква третата позиция на зам.-кмет (по строителството). Водя разговори с експерти в сектора и се надявам скоро да направя избора си. Има вероятност третият зам.-кмет да бъде жена”, бе направеното пояснение. Припомняме – позицията трети зам.-кмет бе въведена в предишния мандат и бе заета от Кольо Кацаров, но след като през м. ноември 2014 г. той подаде оставка, постът остана вакантен; досегашният ресор освен строителството включваше и отговорности по европроектите.

Т21

38 коментара:

Анонимен каза...

Димова добре ще се впише. Пенсионер до пенсионера, мила моя майно льо......

Анонимен каза...

Интересно кои ли са тези "експерти в сектора"?
Сигурно са тези "експерти", които препоръчаха на Михайлова да замени Банков с човек, който не е дори строителен инженер, ама сигурно е "наше момче", препоръчано от наши хора "експерти".

Анонимен каза...

Донка знае как да продължи -с пенсионерката от Ловеч.

Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/23/2655065_kmetut_na_gr_dolni_chiflik_sam_namali_zaplatata_si_a/

За информация!

Анонимен каза...

Доце, това ли ти е знанието как да продължиш.През предния мандат Димова нищо не направи за оптимизирането на училищната мрежа в общината.Тя стоя на зам кметския пост за да се докопа до висока пенсия.През този мандат само ще се почесва и ще взема пенсия и заплата.Браво Доне.Големи знания имаш как да продължиш.Нали Димова ще си пълни джобчето,а училищата кучета ги яли.И този мандат ще е по зле от предния.

Анонимен каза...

Доне направи като кмета на Долни чифлик - Красимира Атанасова намали си заплатата и общинските съветници да не вземат нищо.Айде сега да те видим.

Анонимен каза...

Г-жа Димова е вече за друга сграда на 150м северно от сегашната си бърлога....

Анонимен каза...

Извън темата, но искам да попитам ЗАЩО под статиите за троянския хляб никога няма опция за коментари??? Аз знам защо, но понеже отговорът не е удобен, затова не се споменава!
И после - имали сме свобода на словото! Няма такова нещо.
Лично аз много пъти съм изказвала мнението си за таз повърня - опакования в найлонов плик троянски хляб с оранжев цвят по плика (а след няколко дни и такива петна по хляба). Писала съм имейл "На вниманието на директорката на хлебозавода" - НИЩО! Никаква реакция! Абе ... с две думи - не вярвам в начина, по който се "печелят" тези награди! Поне от това, което се продава в нашата магазинна мрежа, няма как да се спечели не награда, ами и усмивка по телефона. И още нещо да кажа - аз НЕ купувам троянски хляб достатъчно дълго време. Тези ми напъни за това, някой от ръководството да ми обърне внимание, бяха преди две години поне, но тъй като така и не се случи това, аз си реших проблема! Не купувам и не ям троянски хляб. Близките ми също! Познатите ми също! А какви награди се печелят, сещайте се!

Анонимен каза...

Пенсионерския клуб не беше ли на кръстовището Ботев -Симеон Велики блок Коман.Кога се е преместил на пл.Възраждане 1.От пенсионер работа да ти свърши не чакай.Той като се събуди сутрин има определена сумичка под възглавницата.Отива на работа не да свърши някаква работа,а да се почесва цял ден.И като отидеш да ги питаш тези Общински пенсионери за нещо те или те пратят за зелен хайвер или започват да ти се карат,че си им наръшил спокойствието,т.е. дремането.А като доиде края на месеца са първи на банкомата.

Анонимен каза...

Екипът на Михайлова бе добър - резултатите го показват. Дано да намери добър специалист по строителство.

Анонимен каза...

Абе на ПР-ите от ГЕРБ още ли им плащат, че продължават да пишат?

Анонимен каза...

Димова какво свърши предния мандат.Вземаше процент от бюджетите на троянските училища за да издържа селските с маломерни паралелки и слети класове.подържа с тези пари персонал и сграден фонд.Всичко е наред.Пари са намерени,а тя си дремеше и се почесваше да грабне голямата пенсия.Грабна я .Сега дремането и почесването ще и е приоритет.

Анонимен каза...

Търтеи като Димова в Троянът бол.А пенсии които не искат да чуят за пенсиониране и да пуснат по тази причина млади хора колкото щеш!И аз не купувам напудрен мутренски хляб...айде лека вечер троянци и равнинци...

Анонимен каза...

Не се ядосвайте Троянци. Дона знае как да продължи.Още от първите дни ясно си личи.Знае ама на приказки как да го докара и да продължи с лицемерните си действия.

Анонимен каза...

Третият заместник кмет по строителството е ясен, това е досегашната шефка на РДНСК Ловеч, Бистра Чолакова! Втори зам. кмет от Ловеч, след Поля Димова! А в Ловеч назначават зам. кмет по строителството от Троян, абе...пълна лудница!

Анонимен каза...

На балотажа подкрепих Михайлова,но не знаех,че върви в комплект с Димова.Много лошо!!!
Мислех,че 4 години не са малко да опознаеш един човек.Но или Димова умело се прикрива,или Михайлова не разбира от хора.
Ами така е!!!Като няма един мъж с путури в тая община,ще ни управляват жени с панталони.

Анонимен каза...

Бистра Чолакова ли ще е новия зам.кмет.Тая е в комбина с мафиотите в Общината Кръстев,Димитрова,Иванов и Хитров.Дръжте се троянци далаверата с противозаконни действия ще процъфти.

Анонимен каза...

http://frognews.bg/news_58424/Stroiteli_na_kapitalizma_Spas_Rusev_%E2%80%93_ot_s_Galabnik_do_London/

Анонимен каза...

От къде го измислихте това със зам. Кмет Бистра Чолакова?

Анонимен каза...

19-ти, изчакай 2-3 дни и сам ще се увериш! Явно Михайлова вече не мисли за трети мандат, вече краденето ще е като за последно, но ще продължи цели 4 години!

Анонимен каза...

Михайлова имаше проблеми с ДНСК по приемането на водния цикъл.Самата тя го каза в предизборната си кампания.Затова им трябва човек от ДНСК за да няма проблеми.А тази Чолакова е в комбина с общинските чиновници.Бедна ви майка каква корупция ще има в общината през следващите 4 години.Браво Михайлова.По голям лицемер от теб надали има.

Анонимен каза...

Енкин ряпа да яде пред тази лицимерка Михайлова.Огражда се с хора за да няма проблеми с краденето.Това май ще е приоритета на новия мандат на Михайлова.А мислела за града.Дръжки мисли за личния си джоб.Дръжте се троянци.

Анонимен каза...

Михайлова спечели точно с честността си. Какъв екип да назначи, си решава тя. Т.ч. стига писа глупости. Щото милионите левове дългове, които ни завеща вашият политически корифей - агента на ДС, сега ги изплащаме ние. А ако бяхме избрали оня, дето неможе да върже две приказки, тогава щяхме да се нагледаме на кражби и разпродажби. Аре бегай сега при Радювски да ти даде 2 лева за горните постове.

Магдалена каза...

Старата песен на нов глас -колко заместник кметове са ни нужни като сме една шепа хора-като сардини са се намърдали в общината и те гледат едно "лъчезарно" аха да ти "проговорят"!!!!!Жалко за красивия ни град съсипахте гоооооо "Цървули"!!!

Анонимен каза...

Абе 23-ти явно главата ти е дървена и скоро няма да уври.И.Пеевски ясно и точно ви написа,че се погазва закона.Вие го оплюхте.Истината накрая излезе наяве и Пеевски излезе прав.Ама вие не обичата да слушате истината.Слушате само това което ви нареди БКП.Времето е пред нас и ще видите каква корупция и безхаберие ще е в тази община с тези зам кметове.Ще е крадене напоразия а вашата Дона ще е в играта и ще подписва всички незаконни действия на администрацията си и само ще се хили и ще го докарва на приказка колко е велика в кражбите.

Анонимен каза...

Уф!

Анонимен каза...

Работя в сферата на културата, никога не е имало по-добър зам.кмет от г-жа Поля Димова! Мариян Балев ли бе по-добър или Розалина Русенова? Димова е диалогична, но принципна и справедлива. Затова не се харесва на много хора. И най-важното, Димова има вкус към стойностните събития, а не към чалгата и псевдокултурата.

Анонимен каза...

Е*ахти общината, след като тъпунгер като Недка Топалова е общински съветник!

Анонимен каза...

27-ми,
и аз работя в сферата на културата,но мненията ни не съвпадат.Димова може да има някакви качества,но не и за заместник кмет.По време на предният мандат показа некомпетентност по много въпроси,които касаят работата и.Съответно и резултатите са показателни.Но след като тези резултати се харесват.Може да ги повторите и този мандат.Животът ни мина в очакване за нещо по-добро.Но ще си останем с надеждата.

Анонимен каза...

Не знам за теб кои резултати не са показателни, 29-ти, може би на твойта институция. Според мен определено вече в Троян има по-добри и стойностни събития от времето на Мариян Балев и Розалина. Да, надявам се да ги повторим с помощта на г-жа Димова!

Анонимен каза...

След като направихме водния цикъл с двама заместници, какво ще прави третия зам. кмет като няма вече такова строителство

Анонимен каза...

Към 29-ти...

Понякога нещата не зависят само от шапката (разбирай общината), а и от твоята институция. Нали знаеш приказката за детето и плача му?! Може би малко сте плакали, или пък сте плакали добре, но не сте си досвършили работата после?!

Истината е че в общината има хора които не знаят защо са там. Казвам го:

а) като човек, който си е имал вземане-даване с тази институция и като гражданин и служебно (макар и само с един отдел)

б) като човек който е говорил с хора които редовно имат служебни отношения с други отдели от общината.

Истината е че много често нещата могат да се случат добре ако с организацията им се захване човек който си разбира от работата. Първите ми служебни сблъсъци с общинската администрация бяха точно поради неизпипани неща от тяхна страна. Отдела го направил както го знае, ама юристите спали и не го облекли в правилния правен формат... Каши, каши, каши... То бяха караници, бяха гюрултии... Но от няколко години се научиха. Ако не знаят нещо - знаят че не е грехота и могат да попитат.

Общо взето такива са нещата и в другите отдели. И според мен причината за това е че понякога липсва комуникация между отделите в общината, а понякога и някой спи или прави копи/пейст без да мисли. Справка - последния случай с Манчо и отдаването на заведението в Чифлика - на едното място едни години, на другото - други...

Ще дам и още един пример... В един проект който се прави да кажем от отдел култура, има елемент на строителство (макар и сравнително малко като да речем поставяне на малко рекламно пано). Обаче ако специалиста от култура-та не седне да се разбере със специалиста по строителството как да си изпипа документацията, в един момент се получава едно голямо, рядко и миришещо л...о. Защото де парите няма да стигнат за стабилен фундамент, де нещо друго ще стане...

Същото е и с тези от строителството, когато покрай ремонта на едно училище, трябва да вмъкнат и видеонаблюдение например. Смяяяях...

Та и при вас нещата може да са някакви такива, 29-ти... Или не сте плакали достатъчно, или Отдел Култура са написали нещо, вие не сте го погледнали и сега се вайкате...

Ха сполай ви! И със здраве!

Селянина

Анонимен каза...

Селянина....
Въпроса със служителите в общината е много по сложен и многопластов. Там има и знаещи и можещи хора, но по правило апатията и липсата на мотивация си оказва влиянието. Имам познати, работещи там и мога да кажа, че са добри специалисти. Но за тях все още важи класическото "те ме лъжат, че ми плащат аз ги лъжа, че работя". Нямам представа, какви заплати вземат, но и в това май не е проблема. На даскалите, като им дигнаха заплатите с десетина процента, плюс бонуси за всеки празник, тримесечен платен отпуск и работен ден в никакъв случай не осем часа, всички виждаме какво произвеждат. Дори да изгониш всичките общинари новите, които ще дойдат на тяхното място, ще са още по зле. Просто няма такава държава.

Анонимен каза...

Един човек избран на ръководна длъжност първо трябва да оправдае доверието на хората и да си заслужи заплатата,която е дошла от същите тези хора и после всичко останало.Това става с постоянство професионализъм и усъвършенстване.
Иначе винаги ще има доволни и недоволни.
Въпросът е на каква цена получаваме всички тези ''постижения''от предния мандат.И дали един по подготвен,грамотен и знаещ човек не може да направи много повече за същата заплата и същото време и то с доста по-голямо качество.
Показателно е развитието на други общини,сходни с нашата.

Анонимен каза...

Прави си, 33-ти. Но забележи че аз не съм написал че всички общински служители не стават. Там наистина има добри специалисти, които понякога дори живеят с работата си. Познавам такъв. И искрено се надявам да не е само той. Няма да споменавам имена. Сигурен съм че колегите им ги знаят. Лошото е че не са чак толкова много.

И аз като теб мисля че проблема не е в заплащането. Или по-точно - не е само в него. Преди време общински служител се беше оплакал на мой познат че се кани да напуска заради спуснатия шеф на отдела, който обикновено не правел нищо, а когато все пак направел нещо го правел с левия си крак.

Но едното от звената които на няколко пъти ми е вършило бързо работа е обслужването на граждани долу на входа. Наистина съм доволен че за прости документи, касаещи нещо да се извади от базата данни на ЕСГРАОН например, са ми казвали изчакайте 15 минути за да си го вземете. Въпреки че има стандартен срок от 3 дни и макар че това е най-малкото което могат да направят.

Селянина

Анонимен каза...

В този ред на мисли звеното за обслужване на граждани е с най-ниските заплати и много съкратен щат точно заради спуснатите в други отдели наши хора, които трябва да вземат голяма заплата и да се отвори щат за тях, ама да е някъде, където не се работи много. Затова от там, където се работи, трябва да се вземе. Напълно сте прав за проблема - тези, които работят, не са мотивирани да го правят, а тези, които са мотивирани всякак, знаят, че може и да не работят.

Анонимен каза...

36 - ти е абсолютно прав! За огромно съжаление!
По смислено е да останат на половина хората в администрацията и да получават достойно възнаграждение, което ще ги мотивира да си вършат работата.

Анонимен каза...

Пожелавам успехи на кмета през втория мандат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |