Пълно лицемерие отново

* Най-искрено Ви моля като хора, които сте отправяли въпроси към големите търговски вериги, отразявали сте дебати по тази болезнена тема за нас, да я проследите отблизо

Велислав Църовски
Читателите ни пишат

Писмото на нашия читател Велислав Църовски бърка в една незаздравяваща от години троянска рана – липсата в града ни на голям хранителен магазин (хипермаркет). Г-н Църовски ни моли да проследим темата отблизо, като подозира, че „е възможно да се бойкотира една такава придобивка”. Т21

ЗДРАВЕЙТЕ, в-к „Троян 21”. Като Ваш редовен читател, вълнуващ се от случващото се в прогресивно намаляващия по население наш град, реших да напиша няколко реда и да заостря Вашето внимание към една болезнена тема в Троян.

ПРЕДИ известно време (около месец) прочетох в едно троянско електронно издание, че една немалка търговска верига е проявила интерес и е направила запитване в Общината за построяването на магазин върху имот, който е общ на бившия ДАП („Троян Автотранспорт” АД) и Община Троян – имотът на автогарата. Това предизвика любопитство в мен и реших да проследя от записите на сесиите на Общинския съвет как се развива въпросът и за пореден път останах разочарован от управлението на града.

АКТИВНО в дебата се включиха инж. Илиян Пеевски и Минко Акимов - единият твърдеше, че никъде по света няма подобна верига в центъра на градовете, а другият предлагаше да се изгради надлез, защото нямало да има как да се стига до магазина. Пълно лицемерие отново, като че ли досега някой го е било грижа как стигат (как пресичат улицата) възрастните хора от селата до автогарата или пък как стигат до пазара в четвъртък.

НАЙ-ИСКРЕНО Ви моля като хора, които сте отправяли въпроси към големите търговски вериги, отразявали сте дебати по тази болезнена тема за нас, хората на Троян, които хващаме пътя и отиваме да подпомагаме икономиката на съседните градове, пазарувайки там, да проследите темата отблизо. Защото вероятно ще се направи всичко възможно да се бойкотира една такава придобивка, която освен стоки, би осигурила и тридесетина работни места в тези трудни времена.

ДА НАПРАВИМ заедно нещо добро! Вие и ние - гражданите на Троян. Предварително благодаря!

Велислав Църовски, Троян
Бел. ред. Нашият отговор - виж ТУК

 Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

За всички е ясно, че Марин Радевски и подчинената му партия ГЕРБ многократно блокираха в Общинския съвет идеята на кметицата за магазин от голяма верига. Защо - ами за да се появи веригата "Слънце" на Бечев с пари на Марин и с монополно високи цени. Това трябва да свърши. Троян не е феодално владение на Марин с монополно високи цени.

Анонимен каза...

Култово ще си остане изказването на Радевски, че не бива да се прави магазин на терена до блок "Капинчо", защото няма къде да се прави цирк. Марин иска собствен цирк, с името "Троян" и това трябва да свърши!

Анонимен каза...

Айде ГЕРБ-ерските софийски ПР-и, давайте! Нека голямото плюене да започне сега (справка публикации в "Блиц", ПИФ" и др. сайтове на Пеевски, в които скъпоплатените ПР-и на ГЕРБ-Троян пишат).

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Редно е да има магазин, но както вече се каза: Общинският съвет не гледа интереса на народа, а обслужва частни интерес.
Аз пък до момента не съм стъпвал и няма и да стъпя в магазин "слънце".
Ние лично, а и много от приятелите около мен си палим колите и ходим в Плевен в Кауфланд или Метро.
Изобщо в троянските магазини стъпваме изключително рядко - за ПЛЕВЕНСКИ хляб и нещо друго дребно, поради застарелите стоки и убииствени цени.
Скоро ще дойдат избори и си помислете добре за кои общиски съветници ще гласувате, за да не се сърдите после защо това и онова НЕ се случва.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |