Отличиха най-коректните хотели в Троянско за 2014-та

* Наградата „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги” се връчва за първи път; критерият – стриктно изпълнение на задълженията към хазната
Отличници 
Кметът Донка Михайлова връчва наградата на собственичката на "Каза Арт" Биляна (вляво)
„КАТО ЦЯЛО философията на този приз е да поощрява собствениците на обекти за настаняване в общината към коректно изпълнение на задълженията към общинския бюджет, произтичащи от Закона за туризма. Методиката, която се използва, е процентното съотношение между декларираните места за настаняване и заплатените нощувки (туристически данък). Освен към коректност методиката подтиква и към една по-висока ефективност, изразяваща се в по-висока заетост и преодоляване на сезонността.” С това пояснение на главния експерт по туризъм в общинската администрация Христо Ангелов започна церемонията по връчването на първите награди „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги” (за изминалата 2014 г.), състояла се в Музея на занаятите (11 юни).

Христо Ангелов
Г-Н АНГЕЛОВ припомни, че наградата е учредена през м. октомври миналата година и обхваща четири категории места за настаняване - стаи за гости, къщи за гости, семейни хотели и хотели; и специално подчерта, че само в две селища в общината Троян (от общо 22) няма категоризиран туристически обект за настаняване.

А ЧЕСТТА да връчи отличията се падна на кмета Донка Михайлова. „Чувствам се почти като Нийл Харис на връчването на „Оскар”-ите”, бяха шеговитите първи думи на градоначалника. „Създадохме тези награди с желанието не да санкционираме, а да стимулираме коректните в туристическия бранш. И много ми е приятно да го сторя, защото се оказва, че хотелиерите, които в най-голяма степен са коректни към общинската хазна, са хотели, които имат признанието на своите клиенти и са коректни към тях”, каза още г-жа Михайлова. 

ОТЛИЧЕНИТЕ. Наградата в категорията „Стаи за гости” получи „Десислава”, с. Орешак. В следващата категория „Къща за гости” отличието пак бе за обект в Орешак  - „При Орехите”. И в третата категория „Семеен хотел” наградата отиде на орешашки адрес – за добилия голяма популярност „Каза Арт”, собственост на Биляна и Пламен Петрови. Отличието получи Биляна, а г-жа Михайлова напомни един любопитен факт: „Особено ми е приятно, че на собствениците на този прекрасен хотел само преди два месеца аз връчих един друг много важен документ – удостоверение за граждански брак”. В четвъртата категория „Хотели” спечели обект от с. Чифлик – „Фея”. „Научих, че и в момента хотелът ви е пълен до козирката и това е чудесно”, бе кметската похвала към собственичката Искра Митева.

След награждаването, вляво е собственикът на стаи за гости "Десислава" (с. Орешак), вдясно - собственичката на хотел "Фея" (с. Чифлик)
НОВОУЧРЕДЕНАТА награда „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги” представлява изящен стъклен плакет и грамота без парично изражение.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Ристе Ангелов, требе шефката ти да се чувства като Мара метачката, не като некой си там. Сериозно, някой трябва да ги събере тия нашите хотелиери да си оправят пущиняците около тях, вместо да си пращат един на друг ХЕИ-та и данъчни. По това време типичните зимни курорти в Австрия и Швейцария раздават карти за безплатен достъп до лифтове, автобуси, басейни, музеи... В наше село всеки си е помел двора и е метнал боклука на пътя пред комшията. И що не чистихте в Беклемето тая зима?

Анонимен каза...

Щом Роско е хотелиер на годината- да ти *ба и хотелите, честно....

Анонимен каза...

Да не говорим за феята. Огромно текучество на персонал, Искра пред гостите си крещи по служителите си.
Гони си клиентите ако са допуснали грешка при резервацията си.
И не на последно място - плащаш огромни суми за нощувка и накрая ти искат 5лв, за да ползваш Wifi. Трагична работа, но троянска работа.

Анонимен каза...

И преди да стигнат до някой хотел се минава
през: http://bezdupki.com/

Анонимен каза...

Комсомолката ще изгуби гласовете на твърдия си (и основен) електорат 90+ , ако продължава да говори такива неща: „Чувствам се почти като Нийл Харис на връчването на „Оскар”-ите”. Ама, оу ! Какъв е тоз Харис. Капиталист, нали ! Империалист ! Така ли трябва да говори твърдолинеен болшевик-ленинец, другарко ! Толкова ли не можа да кажеш: "Чувствам се като др. Сталин при раздаване на Сталински награди !" или поне: "Чувствам се като др. Живков, когато връчва орден "Червено знаме" на тъкачка-многомашинничка ..." Ама , де !

Анонимен каза...

Всичките ни хотели в троянско са " 'Фани единият, та удари другия". Пълна порнография!
За да вечеряш нормално в Каза Арт трябва да дариш бъбрек. Да не говорим, че "вкусотиите" на собственичката са пълна порнография. Бледо копие на разни работи, които е гледала по телевизията. Ястията са копие, но цените не. Роско от параджия стана хотелиер. А?!
По Шипково и Чифлик е още по-трагично!
Тез' хора така и не разбраха, че в днешно време туристически бизнез и хотелиерство не се прави без образование и ЕКИП. Е, няма как да има екип, при положение, че служители във въпросните хотели взимат по 300 лева заплати!
Как да бачкат съвестно и кой да отиде да работи за тези пари? Хотелиери...Смях!
Чак пък и награди им дават!


Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |