За втори път получихме Европейския етикет за добро управление

* Отличието удостоверява, че в управлението на община Троян са спазени 12-те принципа за добро управление на местно ниво, разработени от Съвета на Европа; сертификатът е
 с валидност до 2017 г.
Отличници
Словото на кмета на Троян Донка Михайлова (вдясно) след връчването на отличието
НА 18 МАЙ в Пловдив, на годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, чийто домакин този път бе Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Община Троян получи Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Етикетът - представляващ сертификат за качеството на управление в общината, оценявано по единни критерии и процедури, разработени от Съвета на Европа според Стратегията за иновации и добро управление на ЕС и важащи за всички европейски страни – ни бе присъден през м. март от специалната комисия по неговото присъждане. Решението бе взето въз основа на оценката на екип от независими експерти по прилагането на 12-те практики на добро управление на местно ниво и проведената анкета сред гражданите на всички кандидатстващи общини.

ЛИЧНО вицепремиерът и министър по европейските фондове Томислав Дончев връчи отличието на кмета на Троян Донка Михайлова. Полученият сертификат за Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво бе придружен с 12-стен, символизиращ 12-те принципа за добро управление на местно ниво, изписани върху всяка една от стените му. Европейският етикет се дава у нас за трета година, а Община Троян го получава за втори път (първият бе през 2013 г.). Престижният сертификат удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени европейски изисквания за качество на предоставяните административни услуги. А главната цел е да се насърчават усилията на все повече местни власти и продуктивното съперничество между тях, което на свой ред да доведе до силно и жизнено местно самоуправление в България.

Т21

12-те принципа за добро управление на местно ниво - виж ТУК

 Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Анкета сред гражданите на общината. По-правилно е да се каже "анкета сред специално подбрани дърти комуняги".

Анонимен каза...

Браво! Само така и напред!

Анонимен каза...

Хора, събудете се? Какви отличия и за какво???

Анонимен каза...

Е, как за какво?
За най-добре скалъпени обществени поръчки и
точно подбрани хора за дребните договори.
Това не всеки го може

Анонимен каза...

Напълно естествено. И най-големите опоненти на Михайлова признават, че тя внесе нов модерен стил на управление в общината. Хубаво е, че това се забелязва и извън Троян.

Анонимен каза...

Браво на Донка стария нов кмет.

Анонимен каза...

Най-добрата!

Анонимен каза...

Туй ГЕЙбераси и тем подобни, на тая жена мноооого има да им дишате пепеляка.

Анонимен каза...

Пепеляк дал Бог из тези разбити улици, дишат й го всички,всеки ден.Айде,още малко остана.

Анонимен каза...

8-ми, "тая жена" сигурно е много свястна, но защо се е обградила с "несвястни" и продължава да ги търпи?! Много писания имаше за Акимов, как "ползвал" секретарката си, а сега никой не пише за любовния скандал, станал със Секретаря на общината Нели Стайкова и назначения от нея(неясно за какво... или пък ясно), Камен Ушанов! Защо като Михайлова е толкова морална и честна, търпи човек от ръководния си екип с такова поведение - да разиграва любовни афери на работното място и да разваля семейства?!

Анонимен каза...

Не съм знаел и за моралните ангажименти, които има нашият кмет. От утре да наднича под всяка завивка и да има наглостта да изпусне нещо...няма да гласувам за него
Все пак сме в троянът и невежество по въпросите с личния живот на жителите в общината са недопустими
БХ

Анонимен каза...

11-ти, ти явно и да четеш не знаеш, след като по-горе става въпрос за "отношения" на работното място и за получаване на зпалата/и, плащани от всичики нас, срещу неясни задължения по длъжностна характеристика!

Анонимен каза...

10-ти, нямаш ли страх от Бога? Как си позволяваш да клеветиш майка на 3 деца? Познавам Нели и Камен и семействата им. Чудя се докъде може да стигне човешката мерзост?! Явно - няма граници, когато преследваш някакви цели!

Анонимен каза...

13-ти, ако ти и тези като теб, които се опитват да адвокатстват без да знаят или пък целенасочено лъжат не затворите устите си, ще изнеса конкретни факти с имена, дати, места, та да видим кой клевети! Така че, ти прецени дали ще продължиш да лаеш - предполагам, ще ти кажат да си траеш.
И не споменавай Бог! Грозно е от безбожници като вас.

Анонимен каза...

До 10-ти комплексар, нямаш ли си личен живот, та да се занимаш с живота на другите?! /независимо дали е вярно, написаното от теб/ Очевидно - не! Когато тесногръдието и ограничеността са част от теб, се чувстваш значим единствено тогава, когато хвърляш кал по хора, които или не познаваш или има причина да го правиш! Хайде спи спокойно и бъди щастлив!!!

Анонимен каза...

От къде събрахте толкова помия бе хора и я изляхте върху хората, които имат принос за нещата,които пише в статията
Вие прочетохте ли я изобщо? Дали сте се замисляли,че освен света да се върти около вас в нашата община се случват и други неща, въпреки вас.

Анонимен каза...

Няма как да съм запознат с длъжностните характеристики на общинските служители. Аз искам само като вляза в общината да ме обслужат адекватно и компетентно, защото и аз им плащам заплатите,което означава че съм техен работодател и те трябва да се принесняват от мен, не аз от тях.

Анонимен каза...

До 10-ти: Като си толкова категоричен, излез от анонимност да видим истинското ти име! Но сигурно се притесняваш, че ще излезе истинската причина за идиотските ти бръщолевения!!!

Анонимен каза...

10-ти, явно си от категорията "осведомен" общинар. Дребно човече, не забравяй, че стореното зло се връща като бумеранг!

Анонимен каза...

ww

Анонимен каза...

Znaete li Staikova e na obmiana na opit vav Francia s Anho mamin

Анонимен каза...

Ти пък от къде знаеш, че са там бе дърта краво миндилясала.

Отвратен каза...

Повръща ми се от всичко това...това е показ на най-голямата селяндурщина,която съм виждал,само и само за едната заплата и 50те лева бакшиш...вие сте болни,имате рак на мозъците.Точно затова ще си изгниете като мишки...Повръща ми се от всичко...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |