Режат лентата на новия цех на „КОПА Хидросистем”

* Официалното откриване е на 25 май, очакват се ВИП гости от Италия
* В момента предприятието произвежда продукция за 600 хил. лв. месечно * Инж. Владимир Младенов: „От 8 до 10 пъти сме по-ефективни от „Елма”, когато произвеждаше електромотори”
Промоция
"КОПА Хидросистем" ООД, Троян, м. май 2014 г.
НА 25 МАЙ, понеделник, официално ще бъде прерязана лентата на новия втори цех на „КОПА Хидросистем” ООД в северната промишлена зона на Троян. Строителството започна миналата година, а първият цех бе открит преди пет години, фирмата пък работи в Троян от края на 1998 г., вече 18 години.

ГОВОРИМ за голямата синя фабрика на входа на града (в близост до мотополигона), с безукорна подредба и отвън, и вътре, на чиито пилони пред входа се веят три знамена – на Италия, България и Европейския съюз. Което е лесно обяснимо – предприятието е създадено от италианеца Пиер Паоло Контарини (фирма „Контарини”) в съдружие с няколко троянци, а сега е в състава на грамадния италиански концерн „Интерпумп груп”, който се ръководи от Фулвио Монтипо, обявен за предприемач №1 на Италия за 2013 г. Накратко за споменатите троянски партньори - основните са инж. Владимир Младенов, моторът на делото и изпълнителен директор на „КОПА Хидросистем” от началото до днес, и Васил Сираков, създал в един по-ранен етап собствена фирма и напуснал съдружието.

Поглед откъм входа на новия цех
ПЛОЩТА на новия цех е колкото на първия – около 3000 кв. м, или обща разгъната застроена площ от около 6000 кв. м; планира се и изграждане на трета производствена част. В момента предприятието е разположено на 13 дка и се подготвя закупуване на съседния терен от 12 дка, където ще е бъдещото строителство. Инвестицията в първия цех е 1,2 млн. евро, почти толкова средства ще се вложат и в новия цех, като и двата пъти заемите са теглени от италиански банки заради далеч по-ниските лихвени нива и други облекчени условия.

В "стария" цех
Доставка на новозакупена американска машина "Haas"
Инж. Владимир Младенов пред вече работещата нова "Haas"
„КОПА Хидросистем” (Троян) произвежда компоненти за хидравлични цилиндри, огромно разнообразие по диаметър, вид и предназначение. Тези цилиндри имат огромно приложение в селскостопански машини, строителна техника, автомобили и не е пресилено да се каже, че по целия свят има от продукцията, произведена в троянското предприятие. С новия цех производственият цикъл ще се затвори и ще се произвеждат готовите цилиндри.

В „КОПА Хидросистем” (Троян) сега работят 50 души, като вече се набират кадри за новото производство. Месечната продукция в момента възлиза на 300 хил. евро (600 хил. лв.), което е първичен (истински) обем, тъй като не се ползват детайли от друг производител, всичко се прави тук. „От 8 до 10 пъти сме по-ефективни от „Елма”, когато произвеждаше електромотори”, не без гордост коментира инж. Младенов. Друг повод за гордост е абсолютната коректност като работодател и данъкоплатец – средната работна заплата се движи около 1000 лв., плащат се в пълен обем осигуровките, а всеки месец предприятието вкарва в троянската хазна около 16 хил. лв.

ЗА ОТКРИВАНЕТО на 25 май се очакват трима ВИП гости от Италия – споменатият Пиер Паоло Контарини, инж. Пиетро Йоти, дясна ръка на боса на „Интерпумп груп”, и Кристиан Гадони, също високопоставен в йерархията на концерна. Разбира се, очакват се и важни гости от общинската администрация и бизнеса на Троян.

(Очаквайте интервюто с инж. Владимир Младенов)

9 коментара:

Иванко каза...

Най-накрая нещо позитивно, хубаво. Успех!

Анонимен каза...

Стефан Генков каза : Владо е явление , като човек , като бивш баскетболист на " Чавдар" - Троян , като бизнесмен , осигоряващ препитанието на много троянци. Гордея се с моя съученик и приятел . За многая лета на него и неговото дело!

Анонимен каза...

Може би това е фабриката с най-добро заплащане в града. Не е като другите, които се подиграват с работниците си.
Дано се разрастнат още повече и да може повече народ да отиде там да работи, за да усетят какво означава да работиш и да получаваш насреща пари.

Анонимен каза...

До колкото имам информация, Владо осигурява работниците си не на минимална заплата, а на тази,която получават като основна.Кой от така наречените троянски бизнесмени го прави?

Анонимен каза...

Браво.Дано се развива все така.Там не е като в "Циганел".

Анонимен каза...

А може би Робонел.

Анонимен каза...

Да.
Хората получават хем добри осигуровки, хем и добри заплати.
На другите места е никакви осигуровки или пък на 4 часа или пък те карат да пускаш неплатена и тем подобни идиотщини, за да спестят 3-4000 лева собствениците.
Отделно и като заплати са орязани - 3-4-500лв и после с тези осигуровки и неплатени отпуски ще се чудят защо им се полага 200лв пенсия, която за нищо не стига.
Продължавайте да слугувате на робовладелците и се надявайте на промяна.
Едвали обаще ще доживеете до този момент, но все пак
се надявайте :)

Анонимен каза...

Това значи ли, че кризата лека полека си отива от наше село? Дано разбие клана на троенските работодатели, които са се разбрали под сурдинка да не дават нормалните заработени заплати. Работниците са им признателни - поздрави и от мен и дано да надминат очаквания си и планираните си печалби. Живи и здрави да са!

Анонимен каза...

Опитваш се нещо да кажеш,или просто лялиш ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |