За втори път получихме Европейския етикет за добро управление

* Отличието удостоверява, че в управлението на община Троян са спазени 12-те принципа за добро управление на местно ниво, разработени от Съвета на Европа; сертификатът е
 с валидност до 2017 г.
Отличници
Словото на кмета на Троян Донка Михайлова (вдясно) след връчването на отличието
НА 18 МАЙ в Пловдив, на годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, чийто домакин този път бе Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Община Троян получи Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Етикетът - представляващ сертификат за качеството на управление в общината, оценявано по единни критерии и процедури, разработени от Съвета на Европа според Стратегията за иновации и добро управление на ЕС и важащи за всички европейски страни – ни бе присъден през м. март от специалната комисия по неговото присъждане. Решението бе взето въз основа на оценката на екип от независими експерти по прилагането на 12-те практики на добро управление на местно ниво и проведената анкета сред гражданите на всички кандидатстващи общини.

ЛИЧНО вицепремиерът и министър по европейските фондове Томислав Дончев връчи отличието на кмета на Троян Донка Михайлова. Полученият сертификат за Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво бе придружен с 12-стен, символизиращ 12-те принципа за добро управление на местно ниво, изписани върху всяка една от стените му. Европейският етикет се дава у нас за трета година, а Община Троян го получава за втори път (първият бе през 2013 г.). Престижният сертификат удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени европейски изисквания за качество на предоставяните административни услуги. А главната цел е да се насърчават усилията на все повече местни власти и продуктивното съперничество между тях, което на свой ред да доведе до силно и жизнено местно самоуправление в България.

Т21

12-те принципа за добро управление на местно ниво - виж ТУК

 Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Анкета сред гражданите на общината. По-правилно е да се каже "анкета сред специално подбрани дърти комуняги".

Анонимен каза...

Браво! Само така и напред!

Анонимен каза...

Хора, събудете се? Какви отличия и за какво???

Анонимен каза...

Е, как за какво?
За най-добре скалъпени обществени поръчки и
точно подбрани хора за дребните договори.
Това не всеки го може

Анонимен каза...

Напълно естествено. И най-големите опоненти на Михайлова признават, че тя внесе нов модерен стил на управление в общината. Хубаво е, че това се забелязва и извън Троян.

Анонимен каза...

Браво на Донка стария нов кмет.

Анонимен каза...

Най-добрата!

Анонимен каза...

Туй ГЕЙбераси и тем подобни, на тая жена мноооого има да им дишате пепеляка.

Анонимен каза...

Пепеляк дал Бог из тези разбити улици, дишат й го всички,всеки ден.Айде,още малко остана.

Анонимен каза...

8-ми, "тая жена" сигурно е много свястна, но защо се е обградила с "несвястни" и продължава да ги търпи?! Много писания имаше за Акимов, как "ползвал" секретарката си, а сега никой не пише за любовния скандал, станал със Секретаря на общината Нели Стайкова и назначения от нея(неясно за какво... или пък ясно), Камен Ушанов! Защо като Михайлова е толкова морална и честна, търпи човек от ръководния си екип с такова поведение - да разиграва любовни афери на работното място и да разваля семейства?!

Анонимен каза...

Не съм знаел и за моралните ангажименти, които има нашият кмет. От утре да наднича под всяка завивка и да има наглостта да изпусне нещо...няма да гласувам за него
Все пак сме в троянът и невежество по въпросите с личния живот на жителите в общината са недопустими
БХ

Анонимен каза...

11-ти, ти явно и да четеш не знаеш, след като по-горе става въпрос за "отношения" на работното място и за получаване на зпалата/и, плащани от всичики нас, срещу неясни задължения по длъжностна характеристика!

Анонимен каза...

10-ти, нямаш ли страх от Бога? Как си позволяваш да клеветиш майка на 3 деца? Познавам Нели и Камен и семействата им. Чудя се докъде може да стигне човешката мерзост?! Явно - няма граници, когато преследваш някакви цели!

Анонимен каза...

13-ти, ако ти и тези като теб, които се опитват да адвокатстват без да знаят или пък целенасочено лъжат не затворите устите си, ще изнеса конкретни факти с имена, дати, места, та да видим кой клевети! Така че, ти прецени дали ще продължиш да лаеш - предполагам, ще ти кажат да си траеш.
И не споменавай Бог! Грозно е от безбожници като вас.

Анонимен каза...

До 10-ти комплексар, нямаш ли си личен живот, та да се занимаш с живота на другите?! /независимо дали е вярно, написаното от теб/ Очевидно - не! Когато тесногръдието и ограничеността са част от теб, се чувстваш значим единствено тогава, когато хвърляш кал по хора, които или не познаваш или има причина да го правиш! Хайде спи спокойно и бъди щастлив!!!

Анонимен каза...

От къде събрахте толкова помия бе хора и я изляхте върху хората, които имат принос за нещата,които пише в статията
Вие прочетохте ли я изобщо? Дали сте се замисляли,че освен света да се върти около вас в нашата община се случват и други неща, въпреки вас.

Анонимен каза...

Няма как да съм запознат с длъжностните характеристики на общинските служители. Аз искам само като вляза в общината да ме обслужат адекватно и компетентно, защото и аз им плащам заплатите,което означава че съм техен работодател и те трябва да се принесняват от мен, не аз от тях.

Анонимен каза...

До 10-ти: Като си толкова категоричен, излез от анонимност да видим истинското ти име! Но сигурно се притесняваш, че ще излезе истинската причина за идиотските ти бръщолевения!!!

Анонимен каза...

10-ти, явно си от категорията "осведомен" общинар. Дребно човече, не забравяй, че стореното зло се връща като бумеранг!

Анонимен каза...

ww

Анонимен каза...

Znaete li Staikova e na obmiana na opit vav Francia s Anho mamin

Анонимен каза...

Ти пък от къде знаеш, че са там бе дърта краво миндилясала.

Отвратен каза...

Повръща ми се от всичко това...това е показ на най-голямата селяндурщина,която съм виждал,само и само за едната заплата и 50те лева бакшиш...вие сте болни,имате рак на мозъците.Точно затова ще си изгниете като мишки...Повръща ми се от всичко...

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |