Запорират сметките на 449 фирми заради неплатени данъци?

* Преди крайната мярка от НАП ще се свържат с длъжника, за да разяснят вариантите за плащане и рисковете при неплащане
Лошо
БАНКОВИТЕ сметки на 449 фирми с невнесен в срок корпоративен данък на обща стойност над 570 хил. лв. могат да бъдат запорирани, ако до седмица  не платят дълга си или не представят обезпечение, научихме от Радосвета Коева, главен инспектор по приходите в НАП – Ловеч. Става дума за деклариран, но невнесен в законовия срок до края на м. март корпоративен данък от различни фирми (на питането ни дали сред тези фирми има и троянски – регистрирани и/или работещи в община Троян, не получихме отговор – бел. Т21).

ПРЕДИ да се пристъпи към принудително изпълнение обаче от НАП обещават да се свържат по телефона с представител на фирмата и да разяснят на длъжника вариантите за плащане и рисковете от неизпълнение на задълженията, включително възможността имуществото на дружеството да бъде изнесено на публична продан. Напомня се, че законът по изключение допуска плащане на части при временни финансови затруднения; но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в НАП, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки задължение заедно със старите да покрива и всички нововъзникващи задължения към бюджета.

В САЙТА на НАП можете да направите електронна справка за задълженията си, като за целта е необходим електронен подпис или безплатният персонален идентификационен код (ПИК).

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Няма какво да ги предупреждават.
Аз как много добре знам на коя дата да си платя ток, вода,
телефон и други.
Както и на колата ми до кога имам гражданска и преглед.
Направо да ги запорират!
А ще публикувате ли списъкът на срама?

Анонимен каза...

Трябва да сме едини,за да намалим данаците и най вече да почнат да се съобразяват с фирмите и гражданите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |