В Чифлик: БСП обсъди 11 стандарта за ляво управление

* Михаил Миков: „Има значение всеки ден гражданите да усещат каква е разликата между лявата политика на местно равнище и дясната политика” * Донка Михайлова: „Тези стандарти са конкретен ангажимент на всички кандидати, които левицата ще издигне” 

Партийно строителство
Отляво: Минчо Казанджиев, Янаки Стоилов, Донка Михайлова, Михаил Миков, Бойко Великов, 
с. Чифлик, хотел "Балкан", 7 февруари 2015 г.
ДВУДНЕВЕН семинар с участието на 60 кметове на левицата от всички краища на страната и тесен кръг от ръководството на БСП, начело с председателя на партията Михаил Миков, се проведе в троянския курорт Чифлик в края на седмицата (хотел „Балкан”, 6-7 февруари). „Полезен разговор за това, докъде са нашите кметове в навечерието на настоящите местни избори, какви проблеми имат, какво се случва в общините”, охарактеризира срещата лидерът Миков на пресконференция, дадена за медиите от Троян и Ловеч; в пресконференцията се включиха и зам.-председателите на партията Янаки Стоилов и Бойко Великов, кметовете на Троян и Ловеч – Донка Михайлова и Минчо Казанджиев, както и младият кмет на Смолян Владимир Георгиев.

ДРУГ ВАЖЕН въпрос – всъщност основният, дискутиран на срещата в Чифлик, бил избистряне на левите стандарти на управление, които ще се следват от всички кметове на левицата; стандартите, общо 11 на брой, ще бъдат обсъждани и на предстоящия партиен конгрес и представени официално след него. „За пръв път левицата, а и изобщо българска партия в най-новата ни история се обединява около стандарти, които могат да бъдат физиономия и рамка на политика в местните общности”, коментира г-жа Михайлова.

ДРУГ АКЦЕНТ в семинара – набелязване на мерки за противодействие срещу така наречения корпоративен вот. „Ако някои искат по този начин да си купят кметове и те да обслужват тесен кръг лица, ние категорично се противопоставяме”, заяви Янаки Стоилов. Разбира се, в партийната дискусия присъствал и въпросът за започналата вече от опонентите на БСП предизборна кампания за местните избори. „Тя започна по един предсказуем за нас начин – не по-различно от това, което се случи през 2011 г., само че малко по-рано. Тоест, започна с оклеветяване, омаскаряване, лъжи срещу наши дейци”, сподели пред журналистите ловешкият градоначалник г-н Казанджиев. В тази посока председателят Миков го допълни, че има сигнали и за политическо бракониерство; с други думи – успешни кметове от левицата на малки населени места са наобикаляни от представители на „управляващата четворна коалиция” и убеждавани/заплашвани да минат на тяхна страна.

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Великов напомни, че „след политиката е организацията” и че тази среща е третата за последните три месеца, „една системна и последователна работа, която партийното ръководство има с кметовете”. Но бе направена уговорката, че на срещата в Чифлик не са определяни кметските кандидатури, официално номинациите ще бъдат обявени през м. август, като в процеса на номиниране ще има и широко участие на симпатизантите на БСП.

ЕТО И НЯКОИ от акцентите в казаното от представителите на червената партия пред медиите на Троян и Ловеч, цитираме дословно.

МИХАИЛ МИКОВ: „И за кметовете на левицата, и за нас – ръководството на партията, има значение всеки ден гражданите да усещат каква е разликата между лявата политика на местно равнище и дясната политика. Основната разлика е свързана с редица мерки, които се правят в името на хората – не само социална политика, но политика изобщо обърната към нуждите на местните хора. Трябва да кажа, че констатираме засилени диспропорции – политиката, която се провежда на национално равнище, не води до преодоляване на регионалните диспропорции… В този смисъл започна обсъждането на левите стандарти в местната политика (самоуправление) – един проект в развитие, който ще намери и конгресно решение, очертаващо рамката на лявата политика в местната власт”.

ДОНКА МИХАЙЛОВА: „За нас тези стандарти, на първо място, са конкретен ангажимент на всички кандидати, които левицата ще издигне и подкрепи, към гражданите на съответните общини. На второ място това е начин издигнатите от левицата кандидати да бъдат трайно обвързани с политиката на левицата. И на трето място – стандартите ги виждаме като една платформа за разговори и договорености с коалиционните ни партньори на място”.

ЯНАКИ СТОИЛОВ: „С политиката, която обсъждаме и изработваме, ние искаме гражданите да видят себе си в местните избори, в представителството на бъдещата местна власт. Така че върху политическата визитка на всеки от тези наши кандидати, преди всичко върху кандидатите за кметове, да видят, образно казано, няколко решени проблема: нито едно дете да не остане без хляб и училище, нито един възрастен човек да не бъде без социална грижа и лечение”.

МИНЧО КАЗАНДЖИЕВ: „Ние декларираме тук пред вас, че нашата предизборна кампания ще започне с това, което се коментира от колегите – с политики, с обръщения и послания към хората от нас какво искаме и какво ще направим за тях. А няма да обръщаме внимание на нашите опоненти. Оттук нататък сме обърнати към нашите съграждани и нека те преценят”.

БОЙКО ВЕЛИКОВ: „Доказани кметове с възможности, с позиции, с влияние губят избори в резултат на корпоративен и купен вот, което наблюдавахме и през 2011 г. Едно от нещата, на които специално сме се спрели – организацията, която ни е необходима, за да прекратим тези практики с корпоративния и купен вот”.

Т21       

Бел. ред. В броя на Т21 (печатното издание) в сряда, 11 февруари, ще научите отговора, който председателят Михаил Миков даде на въпроса на Т21: Защо ние в България толкова време вече нямаме правник като онова мило момиче в Румъния, главния им прокурор, което вкара в затвора за корупция един бивш министър-председател, а наскоро - и един висш съдия?

37 коментара:

Анонимен каза...

На лов за шарани.Специално тези от снимката последните 25години се скъсаха да работят в името на хората и да правят не само социална политика, но политика изобщо обърната към нуждите на местните хора. Само оня желязовенския бандит липсва на снимката за да им повярва напълно човек.С две думи отново ще правим нов бардак със стари курви.Докога другарки и другари!!!

Анонимен каза...

Събрали се другарчетата да похапнат и попийнат 2 дни на Чифлика.След втората ракийка какво сътворили.Другаря Станишев в предизборната кампания за парламентарните избори,каза че ще обикалят от врата на врата да убеждават хората и ще спечелят изборите.След като попийнал добре и похапнал другаря Юнака Стоилов е доразвил идеята на Станишев.Хляб ще раздава на децата.Доцке хляба бял ли ще е или типов,сух или мекичък.Министерството на Здрявеопазването е забранило с Наредба да се хранят децата само с тестени изделия.Пак ще сте в закононарушение.Трябва и кебапченца да им давате за да не им пресяда хлебеца и няма да нарушите наредбата.Прав е Юнака трябва да си церите електората защото намалява и да ги дундуркате защото те са ви потенциалните гласоподаватели.Ама на парламентарните избори и те започнаха да се отказват от вас.

Анонимен каза...

Цяла нощ чистеха пътя до асфалт , а друг път не минават и седмица. Кой ще плати сметката . Пак ли ние ?

Анонимен каза...

3-ти кой да я плати освен ние.На другарчетата трябва да им е добре.А като са попийнали могат и да се подхлазнат и да си строшат главите.Като си строшат главите кой ще измисли 11-те леви стандарта за да те вкарат в правия път на левите идей.Сменяй си идейте с леви.Може пък да е хубаво като смениш резбата с лява.

Анонимен каза...

Михаил Миков: „Има значение всеки ден гражданите да усещат каква е разликата между лявата политика на местно равнище и дясната политика”
Миков ,ако искате най добре да се усети разликата ,върнете Енкин.Той най им разбира на политиката в името на хората.

Анонимен каза...

Тези вече 25 год. ни оправят и то все отзад.Ама вече ще е различно ще обсъждат стандарти за оправянето,т.е. ще има правила.Е щом ще има правила може и да ни се отдаде възможност да си вдигнем гащите.25 години понеже нямаше стандарти(правила) гащите ни все бяха свалени защото нямаше правила и не знаехме кога и как трябва да се одупим.

Анонимен каза...

Гащите ни са свалени приятелю анонимен,най вече от 2009 година на сам

Анонимен каза...

То досега ни оправяха на сухо.Михайлова във вашите стандарти предвидете да давате малко лубрикант или ако е скъпо поне вазелин,защото на сухо много боли и скоро ще скокнем.

Анонимен каза...

3-ти, я не пиши глупости!

Анонимен каза...

Пропуснах да отбележа, че живея в Чифлик. Не зная 3-ти къде живее и през какъв прозорец гледа!

Анонимен каза...

БСП отдавна не провежда лява политика. От 2005г. няма изборна победа. Прегръдката и с ДПС бе самоубийствена. Тия от снимката няма да могат да вземат кардинални решения. Ако БСП не скъса с задкулисието, не взема адекватни решения и политики то е пътник. Никой вече не и вярва. Тези от управлението отдавна са капиталисти. Нямат реална преценка за случващото се. Нямат и бъдеще.

Анонимен каза...

Доцке я кажи на кой от БСП си любовница ако искаш ще ти дам жокер.

Анонимен каза...

Към №2. Ще ти преведа само няколко факта. Над 55% от храненето в Детска кухня се финансира от Общината и се поддържат цени, които са най-ниски на територията на Ловешка област. Поддържа се над 50% дофинансиране на децата в детсксите градини. Стриктно се спазва изискването при изготвяне на менюто задължително да участва медицински специалист. А относно храненето, становището на РЗИ - Ловеч е, че в Община Троян е най-добро и разнообразно в цялата област. Предварително се застраховам, че не съм общински служител, но работя в системата и такива празни приказки като написаните по-горе, предизвикват в мен, меко казано, негодувание.

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова,

постъпете достойно направете като вашия заместник и си подайте оставката. Хората не ви искат!

Анонимен каза...

Всичко е много точно казано от 13, но заради такива като 12 не си струва човек да има собствена позиция в този сайт. А истината е, че в Троян нещата се случват - някои по-бързо, други по-бавно и това не се преглъща лесно.

Анонимен каза...

Община Троян прави изключително много за гражданите на нашата територия, обаче тук има 2-3 ма които хал хабер си нямат, а са платени драскачи на глупости.

Анонимен каза...

Как на кой бе 12-ти.То цял Троян знае,че Янаки оправя наша Доца.

Анонимен каза...

Е, то предния си оправяше секретарката и то без да се крие, че даже се пъчеше с това, вие сега сте седнали да дирете сметка на Донка!

Анонимен каза...

Ами то в българската политика се влиза не с акъл а с дупе или пари.Затова сме на това деридже.

Анонимен каза...

18-ти то предния дойде по погрешка в общината само и само за да махнем Енкин.Видяхме че той е дошъл в общината не за да решава проблемите на Троян а да си прави кеф на фалоса и му показахме вратата.Сега на ред е Доцка която така се мъчите да защитите.

Анонимен каза...

Я ги споменете тия платените,явно ги знаете кои са.И кой им плаща съответно! Ама и дайте снимки и доказателства за това дето се случвало,щото нещо файда се не види ,пък приказки много.Иначе на Донка ѝ е ясно,че е пътник след изборите,но придворните ѝ кокошки,които са на хранилка от нашите данъци не могат да се примерят,че трябва да си търсят работа !

Анонимен каза...

Донка била пътник след изборите хахаха айде на бас че тия дет се пънат да я бутнат ще се провалят отвсякъде. Залагам 10 към 1 за втори мандат на Донка жалко че няма местни букмейкъри

Анонимен каза...

22-ри направи си труда да прочетеш статията- Донка Михайлова: „Аз тръгвам за победа в Троян!”
03 Септ 2011
Прочети и коментарите под нея,прочети и коментарите сега и тогава залагай 10 към 1,защото ще подсмърчаш след това.

Анонимен каза...

Много сме добри в чесането на езиците, в оплюването, в омаскаряването, в..... Но, въпреки това, Михайлова ще бъде отново кмет. През тези 3 години доказа, че е жена с характер, която не гледа само пред носа си, а в годините напред, че може да отстоява интересите на хората в този град и община. Примерите не са малко. От познатите политически фигури в родната действителност, поне в момента, не виждам някой, който да й бъде достоен конкурент. Но не това е същественото. Съгласен съм с 15-ти. Тук нещата се случват. Лесно или трудно, но се случват!

Анонимен каза...

Управленски екип на ОБщина Троян:
1.Доцка Къртицата - кмет без един ден трудов стаж и опит като ръководител
2. Ачо Мамин Елкин- хленчи, на ниво майка му се кара още
3. Поля Димова - злобна буквоядка

Анонимен каза...

Не е виновна кметицата, а старите мумии които са общински съветници. Те са едни и същи от 5 мандата насам.

Анонимен каза...

Следя работата на Донка Михайлова като кмет-като гражданин на Троян/медии, отчет пред ОС, контакти с общински съветници, администрация, обявления за обществени поръчки и др./. Имам забележки/особено по водния цикъл относно организацията на движението/ но мога да и призная, че досега не съм чул оплаквания от фирми кандидати за общиствени поръчки за искани пари под масата.Всички строители имат празник и там на масата след 2 ракии можеш да чуеш ужасяващи подробности за искани рушвети от всяко ниво на общинската, областна администрация и всяка друга администрация. А мога да твърдя, че няма фирма в инфраструкторното строителство особено от северна България която аз да не познавам като дейност, възможности и ръководство.За което тя получава моето голямо уважение. В интерес на истината, това чувам и за Йорданка Фандъкова-кмета на София. Това са дами които са достойни да заемат тези длъжности само заради това, че не са корумпирани.И господа готови да ме плюят-не съм им адвокат и на двете. Това е мнението ми персонално за тях, не че някой ми го е искал, но реших, че е справедливо да го споделя имайки предвид горни коментари. М/SI

Анонимен каза...

В това, което пишеш, си абсолютно прав, 27-ми. Ако по този критерий сравним Михайлова с Енкин и с Акимов, то тя е света вода ненапита, както казва народът. Казвам го без капка ирония.

Анонимен каза...

Абе, 14 - като не я искат сегашната кметица хората, пиши на кои точно хора си говорител и те кого искат. Моля те да ме "светнеш" по въпроса, за да знам наесен за кого да гласувам, защото явно добре плаща. От купища време чета това твое мнение за сегашната, а никакво предложение за бъдещ управник на града ни.

Анонимен каза...

добре

Анонимен каза...

Донка е следващия кмет на 100% ,ако се кандидатира дори Маринката от търнето да уволни всичките роби или Ристо стила да сцепи от бой неговите, ако не гласуват против нея.То друг шанс и няма как да е бутнат.Мой да не му разбира много на занаята ,ама поне не е безскрупулен крадец като предните две муцуни .Пък и то не остана качествен матреал в Троян за таз служба.

Анонимен каза...

Я кажете кой е кандидатът на Герб па да направим едно сравнение и да решим кой по става....

Анонимен каза...

Те ГЕРБ пращят от кадри: М. Акимов, М. Радевски, Лалчо Драголов , Ив.Миховски, Петко Пенков и т.н. Може би Д. Шишков, В. Ангелов, М.Вачевски. Защо пък не и д-р Цв.Дудевска-Вачевска.

Анонимен каза...

Донка, да разкаже за избора на фирми за водния цикъл и нейните взимоотношения с Дилян Енкин. Кметицата еба мамата на цялата система. Безработицата намаля, защото всички млади хораи работоспособни избягаха.

Анонимен каза...

Какво има да разкаже за избора на фирми по водния цикъл, като всичко беше публично, даже и медиите са присъствали при отварянето на офертите бе гЪлфон.

Анонимен каза...

Гълфон е майка ти !

blogger каза...

Просто искам да дам бързо съвет на всеки, който има трудности в отношенията си, за да се свърже с д-р Агбазара, защото той е единственият, който е способен да върне счупени взаимоотношения или счупени бракове в срок от 48 часа с неговите духовни сили. Можете да се свържете с д-р Агбазара, като го напишете по електронната си поща на адрес ( agbazara@gmail. com ) ИЛИ обадете се / WhatsApp на него на +234 810 410 2662, във всяка ситуация на живот, която намирате себе си.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |