Откриха обновената Детска млечна кухня в Троян

* Ремонтът се финансира  по програма „Красива България” в партньорство с Община Троян – струва 62 хил. лв. без ДДС * Кметът Михайлова внася предложение – от 1 януари на всяко троянско новородено да се дава еднократна парична помощ
Промоция
Церемонията по отриването на изцяло обновената Детска млечна кухня "Вкуснотийка" започва, Троян, 8 декември 2014 г.
НАВРЪХ студентския празник 8 декември тържествено бе открита основно обновената и ремонтирана Детска млечна кухня към Детска ясла №1 в Троян. Сред ВИП гостите на тържеството бяха кметът Донка Михайлова и председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев, както новоназначеният  зам.-областен управител Георги Терзийски; сред присъстващите бяха също проектантите арх. Емилия Христова и арх. Сергей Денчев и управителят на фирмата изпълнител „Елит МХ“ (Ловеч) инж. Христофор Христов. В ролята на домакин бе директорката на Детската ясла Красимира Петкова, присъстваха и родители и най-малките ползватели на детската кухня.

5-годишната Никол Петкова рецитира "Знам какво да ям"
Поздравителното слово на кмета Донка Михайлова
След откриването - почерпка за гостите
ПРИПОМНЯМЕ – обектът е финансиран чрез спечелен от Община Троян проект по програма „Красива България“ (мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура”) на Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на проекта е 62 хил. лв. без ДДС, като 52% от тях или 32 хил. лв. осигурява бенефициентът Община Троян, а останалите 48% или 30 хил. лв., са безвъзмездна субсидия от програмата. Важно е да се отбележи, че сградата е построена през далечната 1962 г. и  до днес не й е правен основен ремонт, в това число и на помещенията, които се ползват от млечната кухня; което наложи Община Троян да търси варианти за ремонта и да кандидатства с този проект по „Красива България”.

НАД ВХОДНАТА врата на ремонтираната Детска кухня вече има голяма шарена табела с новото й име - „Вкуснотийка“.  А 5-годишната сладурана Никол Петкова поздрави гостите, дошли за прерязването на лентата на „Вкуснотийка“, със стихотворението „Знам какво да ям“. В поздравителното си слово г-жа Михайлова припомни извършените дейности, като подчерта, че след ремонта използваните помещения отговарят изцяло на нормативните изисквания; и е осигурена  последователност на извършваните дейности – получаване на суровините, приготвяне на храната и изхвърляне на твърдите отпадъци, с което не се допуска нежеланото и рисково кръстосване на чисти и мръсни потоци. 

КМЕТЪТ акцентира на нещо много съществено, свързано с политиката на Община Троян в подкрепа на младите семейства с деца, настанени в ясли и детски градини – че над 55% от храненето в Детска млечна кухня се финансира от общинския бюджет и се поддържат цени, които са най-ниските на територията на Ловешка област. Припомнено бе и становището на РЗИ - Ловеч, че детското хранене в община Троян е най-доброто в цялата област.  

Ползвател на услугата с подарения на откриването балон
Г-ЖА МИХАЙЛОВА се обърна към младите троянски майки и татковци с важното съобщението, че смята да внесе предложение в Общинския съвет на всяко новородено троянско дете да бъде давана еднократна парична помощ, считано от 1 януари 2015 г. Разбира се, за да се случи това, общинските съветници трябва да дадат своя положителен вот.

ГОСТИТЕ разгледаха обновените помещения на Детска кухня „Вкуснотийка”, а всеки малчуган получи балонче.

По информация на Маргарита Генкова, PR на Община Троян
Снимки: Димитър Калински

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Дечицата заслужават. :)

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, много е добра идеята за разкриване и на други пунктове за раздаване на детска храна. Дано стане.

Анонимен каза...

...на Балабанския завой пунк ще има ли, че то там прираста е най голям??!...:)

Анонимен каза...

Анчо Балефски къде папка, че гледам много добре наддава? То Коледа идва от друга страна...

Анонимен каза...

3-ти,
ако си мъж,намери една засукана мома,
направи така,че да ти роди 4-5 деца,
ако си жена,намери някой левент да направи така,че да му родиш 4-5
деца
и тогава иронията ти ще бъде неуместна!
Успех!!!

Анонимен каза...

А на Балефски какво му се подзирате?
Той е олицетворение на средно статистическия мъж на тази възраст за България.

Анонимен каза...

5-ти, то намирането лесно, ама социални ще ми издействаш ли?! Ти циганин в Енерго-то, или ВиК-то да си срещал случайно напоследък?! Виж в "социала" е пълно, ама нали са електорат...Айде и на тебе живот и здраве и успехи с "електората", може и да си се гушкате в студените зимни нощи там на завоя...работейки по прираста... :) :) :)

Анонимен каза...

http://www.segabg.com/article.php?id=729411

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/za-i-protiv-linejki-da-otivat-pri-romite-s-policiia-6028682

Unknown каза...

в детската градина на Буковец дават ли млечна кухня?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |