Окрадоха коледната украса на Музея

* Престъплението е заснето от охранителна камера и видеозаписът е предоставен  на полицията * Директорката Елеонора Авджиева: „Брутално посегателство! Чакаме резултати от разследването!”
Крими
Част от изтръгната и отмъкната коледна украса на музейната сграда
ПРЕЗ НОЩТА на 18-ти срещу 19 декември, четвъртък срещу петък, е било извършено нагло посегателство срещу една от представителните троянски институции – уникалния за страната Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ), научи Т21. От сградата на музея, намираща се на централния троянски площад, е изтръгната и отмъкната ефектната и скъпа светеща коледна украса, която бе закупена преди няколко години с общински средства.

КРАЖБАТА е заснета от охранителна камера и се вижда, че крадецът е без маска и действа напълно спокойно; видеозаписът е предоставен на полицията, а очакванията са престъпникът да бъде разкрит, заловен и наказан. „Брутално посегателство! Една обществена сграда в центъра на Троян е обрана и крадецът няма респект от нищо – закони, обществен ред… Дори маска не си е сложил. Чакаме резултати от разследването!”, коментира пред Т21 директорката на музея Елеонора Авджиева.

Т21

Бележка на редакцията
Коментарът е излишен, и все пак. Щом някой е дръзнал да обере една от най-представителните, централни и лични сгради в Троян – нещо тук не е наред. И като обществен ред и сигурност, но и в главите (ни). Не по-малко важно е, че някой краде коледна украса, краде от радостта и красотата на Троян – това издава скотщина и тъпота. И не е кражба от немотия, това е кражба от простотия. Според нас случаят съвсем не е незначителен, не само защото откраднатото е скъпо, а заради общественото послание, заради гаврата с всички ни. Солидаризираме се напълно с директорката г-жа Авджиева и чакаме престъпникът да бъде заловен. И изправен пред съда!  

8 коментара:

Анонимен каза...

Публикувайте записа и тук, да видим всички славния троянски герой!!! Има хора, които не могат да се наслаждават на създадената прекрасна атмосфера, трябва всичко да омерзят с долните си действия!

Анонимен каза...

Такива идиоти е крайно време да се съдят публично.
Обикновено се казва - не пречете на следствието и после не се дава никаква гласност,намерен ли е престъпникът,наказан ли е.
Колко такива и подобни деяния през годините потънаха в забрава и никои не обели дума какво е станало.
Ето още един повод да се срамуваме от държавата,в която живеем и наричаме наша.

Анонимен каза...

Бе кво ше го съдите, оковава се за един стълб на осветлението на центъра и стои там докато се осере и опикае да го види и снима целия град, може и туристи да дойдат, едва ли някой повече ше посегне... Ма няма глоби, няма шамари, просто най любезно и мило се прецедира и туй то.

Анонимен каза...

Една седмица общополезен труд на показ на центъра!!!

Анонимен каза...

сУПЕР ИЗПЪЛНЕНИЕ!бРАВО!

Анонимен каза...

Ми не си е сложил маска, щото милиционерите ще му фанат пръднята.

Анонимен каза...

Само едно нещо не разбрах.За какво му е на някои точно тази украса?Да не е нещо от злато или друг ценен материал?Или пък с някаква стойност?Или просто на принципа "Л**** да е ,муфта да е"

Анонимен каза...

Това е олигофрен, човек не се само без първите 7 години, а и без всякакви общо приятели човешки качества. Аз предлагам да му отрежат ръцете, за урок, няма какво да го съдя и другата година да я открадне пак или пък да посегне на друго нещо.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |