Благотворителният бал на читалището

* Събраната рекордна сума (14 700 лв.) ще се използва за довършителни работи в големия салон и за оборудване на зала „Форум” * Героите на вечерта – Миро Нанков и Христо Йовчевски
Преди Коледа
Карнавалният костюм от Рио де Жанейро бе представен "на живо" на благотворителния търг
ХУБАВАТА традиция бе спазена – и тазгодишният предколеден благотворителен бал на троянското читалище „Наука – 1870 г.”, на който наред с веселбата се събират средства за различни заслужаващи си читалищни каузи, бе на ниво (10 декември, ресторантът на хотел „Троян Плаза”).  На ниво и като купон и настроение, и като събрана сума. Да не забравим – спазена бе и друга традиция, партито да си има задължителен дрес код; този път той бе формулиран „Бал на цветята” или казано по-обикновено – всеки присъстващ трябваше да има някакъв цветен аксесоар (живо цвете, цветна брошка, шапка с цвете, дреха цвете и т.н.), и макар контролът да не бе строг, повечето се бяха постарали подобаващо.

ДА ЗАПОЧНЕМ със сериозната част – събраната сума. От всичките „приходни” дейности се получиха общо 7700 лв.: томбола – 2500 лв.; дарителска кутия – 1020 лв.; търг – 1455 лв.; и продадени куверти – 2725 лв. В края на вечерта имаше и една солидна изненада в същата посока – собственикът на мебелната фирма „Рико Стил” и голям приятел на читалището Христо Йовчевски изпрати дарителски чек на стойност 7000 лв. (стойността на 100 нови стола, които бизнесменът подари за оборудване на читалищната зала „Форум”). Тоест – ако към събраното в брой се прибави и подаръкът от г-н Йовчевски, общата дарителска сума от тазгодишния благотворителен читалищен коктейл достига рекордното ниво от 14 700 лв. И от нас – браво!

ТУК МУ Е МЯСТОТО да похвалим още един щедър читалищен приятел и традиционен благодетел – родния топ пътешественик и наш земляк Миро Нанков, който ден по-рано (9 декември) се бе завърнал от n-тото си пътешествие в Латинска Америка (Перу, Белиз, Гватемала), предшествано от живописна десетневна разходка из Арабския полуостров (в размирния Йемен). Отново Мировите артефакти от различни краища на света, предложени на благотворителния търг, обраха овациите и предизвикаха бурни наддавания – индиански музикален инструмент (Гватемала), маска на маите от езерото Атитлан (Гватемала), традиционен нож джамбия (Йемен), обсидианови статуетки на Слънцето и Луната с полускъпоценни камъни, автентичен карнавален костюм от Рио де Жанейро (Бразилия), дървена статуя на ловец на глави (Филипините). Общата сума – 1250 лв.

д-р Виолета Койновска
РАЗБИРА СЕ, в началото на благотворителното събитие председателят на читалището д-р Виолета Койновска направи отчет за разходването на средствата от миналогодишния коктейл, когато бяха събрани 5505 лв. „2014-та бе забележителна година и ще остане в историята на читалището. Благодарение на ръководството на община Троян, на Общински съвет и на многото дарители ние имаме обновен читалищен салон. А средствата, които ще съберем тази вечер, ще отидат за довършителни работи в големия салон и за оборудване на зала „Форум”, заяви д-р Койновска.

ВЕСЕЛАТА част също бе на обичайното си високо ниво, както и градусът на настроението на всички – домакини и гости. На сцената излязоха изпълнители от няколко читалищни формации: вокална група „РитМикс” – големите „усмивки” на Светла Червенкова; брейкаджиите на Наско Личев от „Електрик Стайл Крю”; Веселка Джамбазова, Радко Петков и Христо Христов от студия „Гласове” на Мариета Жекова; и накрая, но не по значение – танцьорите от фолклорен ансамбъл „Траяна”, начело със своя художествен ръководител Иван Иванов. До догодина!

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

е миии неам думи

Анонимен каза...

Тоя дълбошки дудук за кво сте го окачили тук?!...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |