Приключиха уличните ремонти по ПИП

* Усвоихме 1,106 млн. лв. държавни средства за седем обекта
 * Единственото неизпълнено – полагане на износващия слой асфалт по ул. „Македония”; планирано е за пролетта
 с общинско финансиране
Асфалт
Началото на ул. "Македения"
ПРИКЛЮЧИ работата по проекта на Община Троян за рехабилитация на седем пътни участъка в града, финансиран безвъзмездно от държавната Публично-инвестиционна програма (ПИП), стана ясно на пресконференция на кмета Донка Михайлова миналия четвъртък, 11 декември. От заложените по проекта 1,352 млн. лв. са усвоени 1,106 млн. лв., като единствената нереализирана дейност е полагането на последния (износващия) слой асфалт по ул. „Македония”.

ПРИПОМНЯМЕ – по проекта по ПИП бе планирана и извършена цялостна реконструкция на ул. „Симеон Велики” (1128 м) и ул. „Македония” (586 м), основен ремонт на малката централна улица „Д-р Спас Бояджиев” (95 м), рехабилитация на амортизиран участък от ул. „Радецки” (от ул. „Незабравка” до ул. „Бочо Донев”) и ул. „Здравец” (от жк „Буковец” до ул. „Стефан Караджа”), преасфалтиране на местен път в кв. „Миревско и изграждане на тротоари в кв. „Ливадето” (456 м, от ф. „Балес груп” до разклона за кв. „Миревско”). Проектът по ПИП бе синхронизиран с проекта за интегрирания воден цикъл на Троян и бе насочен основно към участъци, „потърпевши” от работата по него (по проекта за водния цикъл не се предвиждаше цялостно преасфалтиране/реконструкция на разкопаните улици, а само частички „кърпежи” - бел. Т21).

Донка Михайлова
„НАЙ-ТЕЖКА за изпълнение бе ул. „Македония”, тъй като тя е с много голяма денивелация и достъпът до някои от къщите бе проблематичен. По ПИП на ул. „Македония” са положени 3845 кв. м асфалт и 1597 кв. м тротоарни платна, като остават още 340 кв. м тротоари, които до 20 декември ще бъдат завършени, извършените дейности са на обща стойност 326 692 лв.”, коментира Донка Михайлова. Тя призна, че износващият асфалтов слой не е положен и се планира това да стане през пролетта на 2015 г. със средства от общинския бюджет, нужната сума е малко под 60 000 лв.

„НЕ УСПЯХМЕ с износващия асфалтов слой по ул. „Македония”. Аз бях с големи колебания, но според правилата такъв слой се полага при средна дневна температура от поне 10 градуса. Рискът да положим износващия слой по ул. „Македония” и той да бъде компрометиран през зимата, имайки предвид и тежките камиони, минаващи по тази улица, беше много голям – затова решихме, че е по-добре да оставим тази дейност за пролетта. Надявам се, че нужните 60 хил. лв. от бюджета ще бъдат одобрени от Общинския съвет, ако, разбира се, не намерим други източници за финансиране”, заяви г-жа Михайлова. Кметът призна, че за забавянето на работата по ул. „Македония” е имало и субективна причина - конструктивна (геодезична) грешка, която трябвало да се отстрани в движение.

Реновираната основно със средства по ПИП ул. "Симеон Велики"
НА ВЪПРОСА на Т21 очаква ли се програма ПИП 2, по която да търсим средства за рехабилитация и на немалкото други пътни участъци в Троян, нуждаещи се от подобна намеса, отговорът бе отрицателен. „В държавния бюджет за 2015 г., който в момента се обсъжда в Народното събрание, няма предвидена ПИП 2”, поясни кметът.

Т21

 Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Не разбрах,ул.'В.Левски" от моста на "Елма" до бензиностанция "Лукойл" ще бъде ли цялостно преасфалтирана и ще бъдат ли подменени тротоарите?

bingo каза...

И аз искам да попитам същото като 1-ви... Защото доколкото разбрах не е предвидено преасфалтиране на ул. Васил Левски.

Анонимен каза...

На ул."Македония" в момента няколко шахти са оставени с няколко сантиметра по-ниско от нивото на платното, което ги превръща в дупки. Трябва да караш на зиг-заг за да не паднеш в тях. Дано напролет се коригира този проблем. П.А.

Анонимен каза...

Еее, ама то това е специален метод, 3-ти. Аз почти не знам някъде из града шахтите да са както трябва ...

Анонимен каза...

Крайно наложително е да се измие ул."В.Левски" от моста на "Елма" до ул. "Шипка".Пуснаха движението в този участък и голям пепелак се вдига!!!

Анонимен каза...

Това е български синдром,шахтите да се оставят по-ниско от нивото на платното! А отностно улица Васил Левски,ако остане така жална ни майка на гостите на града! Влизайки в Троян,започваш да се тресеш! Ако питате мен трябва цялостно преасвалтиране от малкият пазар до калейшкото!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |