Троянци – най-богатите сме в страната

Накратко
Бил Гейтс да идва в Троян, незабавно!
Наскоро тръгна новата ни рубрика „Накратко” – кратки коментари, импресии, разсъждения, наблюдения, казващи нещо за живота ни тук (в Троян, в България) и сега (в началото на 21. век). Без ограничения - тематични, жанрови, в езика и посланията. Единственото условие - да са кратки и да казват нещо. Рубриката не е редакторска и всеки, който ни изпрати подходящ текст,
 ще бъде включен. Давайте! Т21

ТАЗИ събота, 13 декември, ми се наложи да отскоча до София. По работа. Но се освободи малко време и приятел, софиянец, ме заведе в един квартален магазин за хранителни стоки – нещо средно между склад и хипермаркет, стопанисвала го голяма българска фирма за търговия на едро. Купих си литър студено пресован зехтин (екстра върджин) „Камарко” за 7,50 лв. и две парчета италианска говежда пастърма „Брезаола”, общо 600 грама, за малко под 5 лв. Общо, зехтинът и пастърмата – за 12,50 лв.

И КАТО си направих сметката, излезе, че за същото в Троян (ако го намерех, разбира се) щях да платя двойно повече – около 15 лв. за зехтина и около 8-10 за пастърмата. Идеше ми… да вия. Ама ме „успокои” мисълта, че щом купуваме два пъти по-скъпо от софиянците, значи сме по-богати от тях, най-богатите сме, в цялата страна. Сетих се и за едни скорошни хипермаркетски идиотщини в троянския местен парламент. И ми идеше да вия още по-силно. Минаха ми и други по-тежки мисли. А на вас?

Генадий Маринов 

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Ивaн Хaджийски бе нaписaл в ,, Бит и душевност нa нaшия нaрод " : ,, Троянецът цепи косъмa нa две". A, троянецa добaви ,, и еднaтa чaст я слaгaме в джоб зa из път".

Анонимен каза...

И на мен ми минават мисли през стомаха.))
Голям пролем е дисциплината и поведението на част от учениците, пречат на учители и съученици, не зачитат правила за поведение в училище.

Анонимен каза...

Не мога да твърдя,че всички стоки и във всички магазини в Троян е 2 пъти по-скъпо от колкото в други градове в България.
Има такива , които трудно се намират и други , които наистина са значително по-скъпи.
Тази есен мои познати се учудиха,че в Троян карфиола е от 0,80 до 1,30 лева за килограм,а там където те живеят и се произвежда , цената му минава 3 лева за килограм.
Така е с много стоки.Където мине,мине.
Важно да сме чисти и честни.Народа-кучета го яли.

Анонимен каза...

Щом може да си позволим кмет консомолец-комунист значи найстина сме много богати или много глупави да се мислим за богати .

Анонимен каза...

в малкия ни хубав град нямаме. какво нямаме ли??? ами нямаме магазин на нито една верига като Била, Лидъл, Кауфланд и...прочие. в градове по-малки от нашия има по два, три, че и четири ?!?!?! ЗАЩО БЕ ТОЯНСКИ УПРАВЛЕНЦИ??? не ми смотолевяйте само, че щели да смачкат местните магазинчета!!! в другите градчета също има такива !!! има и пенсионери..и други бедни хора, които разчитат да напазаруват нещо за прехраната си на промоция(при изтичащ срок на годност или подобни).ЗАЩО В ТРОЯН ВИЕ ОТНЕМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ НА ХОРАТА!!?!?!??????

бат Велко Сандокана каза...

Ква е тая пастърма за 9-10лв килото бря? Че то да направиш пастърма от кило месо едва ли ще изкараш повече от 600 грама ... !? За справка килограм месо,не от троянските магазини (пресен телешки шол) струва около 9:80. Та дефакто ако закупената от вас стока би била качествена,няма как да струва по-малко от 10лв.,било там с отстъпки за големи количества и т.н.
А за това че в Троян е безбожно скъпо съм съгласен.Отдавна не купувам от тукашните измекяри ...

Анонимен каза...

Каквото и да си говорим, по скъп град на цени няма от гр. Троян. Нека нашите общински съветници да почнат да мислят да и се построят магазини от големите вериги. Трябва в града ни да има такива магазини. Тогава ще усетим какви цени и стоки има в България. Смешни ставаме за околните общини все още в града ни да няма магазин от тези вериги магазини. Вярно не е този момент два говорим за улиците си. Но трябва да се замислят общинските служители за по бързият ремонт на улиците. Не е допустимо една улица да се прави една година.Малки са ни улиците за такъв дълъг ремонт. Имам предложение към общинските работници и съвет тази година да платим по ниски или дори да не плащаме данък на МПС. За да вложим тези пази за ремонт на ходовата си част на МПС.

Анонимен каза...

Подкрепям 7.Тази година НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪК НА МПС.

Анонимен каза...

Така, тука данъците за МПС са от най-високите, отделно и цени
на хранителни стоки са много високи.
В Метро (Плевен или В.Т.) за 150-200лв препълваш количката, а тука във вмирисаните магазинчета за 30лв излизаш с полупразна торибичка (ЗА 10 СТОТИНКИ).
И дрехите и обувките са безбожно скъпи.
Нали знаете, че всеки за сватба или бал тича по Плевен или друг град, Щом го намират за нормално и им е добре да разчитат на петорни надценки и ако 1 път в месеца някой будала се излъже да си купи нещо и да изкарат за наем, заплата и др разходи - ОК, нека си карат все с тези високи цени.
Аз като взема заплата си паля колата и отивам и хвърлям 200+ лв в друг град и с малки изключения сме си оправили месеца.
А ако това нещо го напраят 1 000 домакинства какво става??!?!
За последно 1 ПРОЗ пример - тука стек от 44 памперса 5-ти размер са около 19-20лв, а в Билла на тяхната марка "клевър" (никак не са лоши) са около 14-15лв.
Т.е ако си купя 2 стека съм си избил парите за гориво до Ловеч, че даже съм и на печалба. Е, като цяло Билла е скъп магазин, но в Лидл са сравнително добре, но Кауфланд и Метро са най-добре.
По-добре си хващайте колите и газ към В.Т и Севлиево или Плевен и пазарувайте на воля.

Ц.Р.

Анонимен каза...

Е как да не сме богати, истински магьосници сме. Я се разходете из дискотеката събота вечер да видите синчетата на троянските бизнесмени какви пари хвърлят, как да не сме богати??
Как ще има била, лидл и тн, от какво ще грабят бизнесмените? Нали ако направят един супермаркет от голяма верига ще измрат от липса на лукс половината, билял ще побелее, тоя на т маркета ще сгъне байряците набърже..ми да помислим за децата, на гърков внучето как ще кара ауди за 20 и кусур бона като сложат един лидл на лъгът, ужас направо....
богати хора сме троянците, ей направо корифеи сме на парите

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |