Новата „Симеон Велики” - открита

* Донка Михайлова: „Сега, събрани около Коледната елха с чаша греяно вино в ръка, можем да си кажем,
 че усилията си струваха”
Промоция
На чаша греяно вино при откриването на новата "Симеон Велики", 11 декември 2014 г.
НЕЩО ДЪЛГООЧАКВАНО и много важно както за живеещите тук (на ул. „Симеон Велики”), така и за цял Троян се случи миналия четвъртък вечерта, 11 декември. Тържествено бе открита основно реконструираната ул. „Симеон Велики” – една от най-важните и дълги (1100 м) напречни улици в града, която не бе ремонтирана над 30 години и допреди година бе като трасе за офроуд; а тротоарите по информация на живеещите в района не са пипани повече от 40 години.

 Духова музика "Заедно" свири на откриването
Част от присъстващите на фона на Коледната елха
ПРАЗНЕНСТВОТО БЕ ПО ТЪМНО, но не за да се прикрият недостатъци на ремонта, както се пошегува някой или пък за да се види на светлината от лампите и фаровете, че няма нито една гънка и улицата е станала равна като стъкло, според контрашегата на друг, а за да се съчетае със запалването на Коледната елха – една от 15-те улични коледни елхи, осигурени от Общината, които за втора година радват троянци. Градусът на настроението се вдигна допълнително от темпераментните изпълнения на духова музика „Заедно”, като че ли станали задължителни при всички хубави събития в нашия град.  И от чашата греяно вино, с която организаторите от Общината почерпиха присъстващите.

МАЛКО СТАТИСТИКА. Ул. „Симеон Велики” (от ул. „Захарий Зограф” до ул. „Христо Смирненски”) бе един от участъците, в които се работеше по големия проект за интегрирания воден цикъл на Троян (финансиран по европейската ОП „Околна среда”) и бе здраво разкопан за реконструкция на канализацията. По улицата бе подновена 493 м канализационна мрежа, изградени бяха 13 ревизионни шахти, 22 улични оттока за дъждовни води и 43 сградни канализационни отклонения. След това по спечелен от Община Троян проект, финансиран от държавната Публична инвестиционна програма (ПИП), улицата бе реконструирана и доби сегашния си вид – положени бяха 7102 кв. м нова асфалтова настилка, за която се изразходиха 1375 тона асфалтова смес, изградени бяха 4535 кв. м нови тротоарни платна и 2200 м нови бетонови бордюри, като всичко бе на обща стойност 514 000 лв. (тук трябва да направим важно уточнение – преасфалтирането и тротоарните ремонти на ул. „Симеон Велики” станаха възможни благодарение на средствата по ПИП, тъй като в проекта по водния цикъл след разкопките се предвиждаха само частични „кърпежи” – бел. Т21).

Кметът Донка Михайлова: "Усилията си струваха"
„КОГАТО РАЗСЪЖДАВАХ дали да се кандидатирам за кмет на Троян, един мой колега, кмет с много мандати, ми каза: „Направи го! Защото не знаеш колко много ще се зарадваш, когато видиш една обновена улица, струва си всички останали усилия, проблеми и нерви”. Днес разбирам този мой колега.” С тези думи започна емоционалното приветствие на кмета Донка Михайлова. По-нататък г-жа Михайлова подчерта, че улицата днес е в този си вид благодарение на усилията на много хора и на успешното надграждане един над друг на два проекта, и двата изтормозили и изпълнителите („колегите от Общината и екипите, които осъществиха двата проекта”), и живеещите на улицата. „Но ми се струва, че сега, събрани около Коледната елха с чаша греяно вино в ръка, можем да си кажем, че усилията си струваха”, обобщи градоначалникът.

В КМЕТСКОТО СЛОВО бяха очертани и големите предизвикателства: „Улица „Симеон Велики” беше един от най-сложните обекти, които изпълняваме. Защото тази улица с тротоарите трябваше да обвърже ведно всички дворове, които са с различна денивелация, гаражните клетки, строени някога във времето и да я направим както достъпна до вашите домове и гаражи, така и с равни тротоари и улична настилка”. Финалните думи на г-жа Михайлова бяха заредени с много оптимизъм и настроение: „Тук, пред Коледната елха, искам да ви пожелая да минавате по тази улица с настроение. Надявам се по тази улица да вървят влюбени млади хора, много млади семейства да водят децата си на училище и в детската градина, да се случват добри неща!”.  

Т21

 Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

Гледaм, гледaм...ми, че този Комитов нa всякa снимкa до кметa ни?!? Не беше ли нaзнaчен зa нещо си по спортa? Или мaй го дaвa кaто тaлисмaнa нa общинa Троян ? Aко е тaкa го облечете темaтично поне :)

Анонимен каза...

1-ви, ти си много прост.

Анонимен каза...

Уууу, 2-ри не думaй. И с кое те зaсегнaх?

Анонимен каза...

Комитката е много фотогеничен,затова е навсякъде...

Анонимен каза...

И това ако не е спорт и то ''масов''

Анонимен каза...

е добре че кметицата откри улицата че можеше да остане завинаги загубена .

Анонимен каза...

Донка маи уверено върви по стъпките на съпартийката си Росица Янакиева и ни води по пътя на Перник към фалита .

Анонимен каза...

"Пили - пели, плащали-плакали!"

Анонимен каза...

7-ми, ти май нещо много яко си изтрещял. Ако някой е довел община Троян до нещо лошо след 89 г. то това е ГЕРБ в лицето на Минко Акимов и неговите 4 млн. финансови корекции.

Анонимен каза...

Хaхa 9-ти, a Енкин я докaрa до рaзцвет, a ?

Анонимен каза...

10- ти. Колко милиона финансови корекции е имала община Троян по времето на Енкин?

Анонимен каза...

ей пълно с подкупни комунисти които пишат в този сайт!

Анонимен каза...

Браво! Доживях да видя "Симеон Велики" ремонтирана.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |