В Белиш: Откриха новия читалищен салон

* Кметът Тодор Радевски поздрави съселяните си с песента „Ако си дал” на Емил Димитров; сред гостите бе и троянският
 градоначалник Донка Михайлова
Придобивки
Посрещат градоначалника Донка Михайлова, вдясно - белишкият кмет Тодор Радевски
Пристигна и Дядо Коледа с чувал подаръци
МАЛКОТО, има няма 150 жители, и „неудобно” като инфраструктура – издължено и разпръснато по баирите, троянско село Белиш се сдоби с важна и дълго чакана нова придобивка. В събота (20 декември) бе открит основно ремонтираният и обновен читалищен салон – мястото, където се провеждат всички общоселски събития. Ремонтът вървя почти цяла година, като основното се направи с дарителски средства и помощ от родолюбиви местни фирми, и разбира се, с подкрепата на Община Троян. А човекът с основна заслуга, инициатор и организатор на ремонтните дейности е кметът на селото Тодор Радевски.

Празненството е в разгара си, с. Белиш, 20 декември 2014 г.
ОТКРИВАНЕТО се съчета с традиционното коледно празненство, а белишчани си имаха ВИП гост – кметът на община Троян Донка Михайлова, която е и с личен принос за новата придобивка. Имаха си и още по-важен гост – Дядо Коледа с чувал подаръци. Хубави думи се казаха по хубавия повод, но най-запомнящо се бе посланието на белишкия кмет – г-н Радевски изпя за всички песента „Ако си дал” на Емил Димитров; и я изпя качествено. След това пожела на съселяните си следното: „Нека спазваме всичко това, което се пее в тази песен. Да продължаваме да се уважаваме взаимно, да си помагаме и да забравим злобата!”.

Т21
Снимки: Руслана Попсавова, www.balkana.eu

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво на кмета, наистина се бори за селото си. Лошото е, че скоро няма да има ни Белиш, ни Добродан, ни Гумощник, ни Скандало.

Анонимен каза...

Що?

Анонимен каза...

Добре де, Генчо. Ти хем имa нямa си от Белиш, пък тaкa ,, хубaво" го нaсоли? Не тaкa, не стaвa сaмо с писaне, требе си и пaтриотизъм!

Анонимен каза...

Останаха ли хора в това селце то в село троян няма хора. За какво се занимавате с глупости. Досещам се идват избори и Донка иска да впечатли бабите, за да гласуват за нея.

Анонимен каза...

Иска ми се да кажа някоя обидна дума на 4-ти,но все пак е коледа.
Белишкият кмет искаше да направи този ремонт доста отдавна още през първия си мандат,но липсваха средства.Той и троянската кметица са от различни партии,Означава ли това ,че не трябва да има уважение и работа в една посока.Когато обикновените хора особено от селата бъдат посетени от хора които са на по високи постове във властта това ги мобилизира и обнадеждава.
Не може всичко да обясняваме с политика и популизъм.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |