Троянските спасители намериха изчезналия под връх Ботев

* Христо Сливков: 15 часа издирвахме пострадалия от 150-метрова пропаст в Северния Джендем * 35-годишният сливналия Генчо Генев е настанен в троянската болница без опасност за живота
 
Христо Сливков
Инциденти 

„ТОКУ-ЩО акцията приключи – след около 15 часа работа по издирването на пострадалия от 150-метрова пропаст в Северния Джендем (под връх Ботев в Троянския Балкан)”, това ни съобщи около 9:00 ч. тази сутрин щатният служител в ПСС – Троян Христо Сливков. От г-н Сливков научихме още, че акцията е доведена до щастлив завършек от група от 11 спасители от троянския отряд. Спасителните действия се провели в много тежки метеорологични условия – бурен вятър и температури под –11 градуса.

СПОРЕД информация на агенция „Блиц” пострадалият турист е 35-годишният Генчо Генев от Сливен. Той бил в състава на 5-членна група, тръгнала в събота (21 декември) да покорява връх Ботев; в един момент спрял, за да отиде по малка нужда и заради гъстата мъгла изтървал маркировката и се изгубил. Приятелите му се опитали да го открият, но безуспешно, а през нощта слизали от Ботев, по пътеката към хижа „Рай”, но отново без резултат и се върнали обратно горе. Пострадалият обаче успял да се свърже със спасители по мобилния си телефон и обяснил, че се е подхлъзнал и е изкълчил глезен.

В МОМЕНТА Генчо Генев е настанен в МБАЛ - Троян – с леки наранявания по рамото и главата и с хипотермия, но общото му състояние е добро, без опасност за живота.

Т21
Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

От Балкана се размина с малко ,сега ако оцелее и от Тр Болница -ще е невероятен късметлия

Анонимен каза...

Дано да е с черен трън в петата, защото, ако е бял няма да го видят!

Анонимен каза...

До анонимен 1,2...
И двамата сте пълни идиоти,за вас бял трън и...в Ловеч!!

Анонимен каза...

До долните,
днес 23.12.2014 момчето си отива жив и здрав от Тр.болница,въпреки вашата еснафска злоба на малки същества!

Анонимен каза...

Е късметлия е човека
А дали сме идиоти или просто си имаме патила с въпросната б-ца е въпрос на гледна точка

Анонимен каза...

Много хора си отидоха от този свят от лекарски грешки/основно неправилна диагноза и от там неадекватно лечение, и настъпила смърт/. Но, какво значение има живота на един обикновен беден човек!!!??? Безотговорността в много случаи е жестока, последствия-никакви, и...живота си тече.
И, друго - хората са бедни, или неосведомени, цените на медицинските услуги са високи, профилактични прегледи не се правят, резултата е смъртност в ранна възраст. За това спомага и хроничния стрес, при който живеем вече доста години.
Няма по-важна и значима личност от лекаря, но истинските такива останаха единици - и е жалко!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |