Френският посланик на гости в Черни Осъм

* Ксавие Лапер дьо Кабан посети Училището за планински водачи – второ в Европа след училището за гидове във
 френския курорт Шамони
Приятели
Посрещане на френския посланик по български - с хляб и сол
ПРАЗНИКЪТ на Троян – Петковден (14 октомври), се превърна в голям празник и за Училището за планински водачи (СОУ „Васил Левски”) в с. Черни Осъм. В слънчевото  есенно утро на гости на бъдещите планински водачи и учителския колектив пристигна френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Защо в Черни Осъм? Отговорът - защото в Европа има едно училище, което подготвя кадри за планински гидове, в Шамони (Франция), а училището в Черни Осъм е второто такова.

Снимка на ученици и учители с Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан
СЛЕД КАТО бе посрещнат по стар български обичай с топла и много вкусна питка, приготвена от леля Цонка, и шарена сол Негово превъзходителство пожела да разгледа сградата на училището и катерачните стени; а в учителската стая изгледа с голямо внимание кратка презентация и се запозна с дейностите и учебни практики по специалните предмети – рафтинг, пещерно дело и спелеология, алпинизъм и спортно катерене, бънджи скокове, походи, ескспедиции в страната и чужбина. Присъства и на демонстрация на скално катерене.

Директорката Румяна Велешка и френският ВИП гост
ПРЕЗ ЦЯЛОТО време усмивката не слезе от лицето му. Много начетен, интелигентен, естествен, той разговаря и с учителите, и с децата.А директорката Румяна Велешка му връчи за спомен плакет с емблемата на училището и китка здравец. После високият гост разгледа Природонаучния музей и - до нови срещи.

НЯМА ДРУГО училище в Ловешка област, което да е посрещало френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Горди сме с интереса и избора му, защото сме различни, защото сме уникални, защото сме единствени в страната. С поглед в бъдещето!

Училище за планински водачи – с. Черни Осъм

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |