Целеви помощи за отопление

* Сумата за целия отоплителен период остава 328 лв.; крайният срок за подаване на молбите - 31 октомври
Зима иде
РАЗМЕРЪТ на целевата помощ за отопление остава 65 лева месечно или 328 лева за целия отоплителен сезон, напомниха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" (РДСП) - Ловеч. Крайният срок за подаване на молбите е 31 октомври 2014 г. в съответните дирекции "Социално подпомагане" (дирекцията в Троян се намира на ул. "Спас Бояджиев" 10). Молбата се подава по постоянен адрес и в нея задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ; при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер.

ЦЕЛЕВАТА помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2014 г. до 31 март 2015 г. или общо 328 лева. Изплащането ще се извършва на два транша: за месеците ноември и декември 2014 г. - не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта; а за месеците януари, февруари и март - до 31 януари 2015 г.

ДО 5 СЕПТЕМВРИ общо 6127 лица и семейства от Ловешка област са подали молби за отпускане на целева помощ за отопление. В нашата община Троян подадените молби са 725, като до момента 562 молби са били одобрени, а на 83 е направен отказ.

Т21

25 коментара:

Анонимен каза...

Освен тези помощи, вчера държавата е отпуснала помощи за ...пакети с храна и за подкрепа на обществените трапезарии. И забележете - за няколко години напред. /сещате се какво ни чака/
Не, не сме във война или в трагичен следвоенен период
Не, не сме ударени от мощно земетресение
Не, не сме ударени от мощни цунами или тайфун
Не, не е имало в България масова чума и холера, не са минавали даже и марокански скакалци.
25 години България и общините и се управляваха и продължават да се управляват от политически разбойници.
25 години благодарния /че са го докарали до "просешка тояга"/ народ избираше и продължава да избира палачите и унищожителите си.
25 години продажните и слугински на политическите разбойници медии ви представяха бедствията за успехи.
Всичко това, през 2014-та година в "европейска", все по-бедна и изчезваща България.
Напред към урните, мъдри народе!
Мощен аплауз за троянската интелигенция. /моля, предайте и, ако успеете да я откриете/
"Ти, гласува ли за своя палач"?
ИП

Анонимен каза...

Ей, този комунизъм край няма.....

Анонимен каза...

А ти ИП,дето години наред ни тровиш с апелите си за този разбойник от първа класа Сидеров,все си прав,а?Не ти ли идва на акъл,че и от теб се уморихме вече,не само от твоите омразници?Каквито са тия дето плюеш,такъв си и ти.Но не се досещаш,че и от теб ни е писнало.Напред към урната ,мъдри Илияне-ти гласува ли за твоята паплач?
ДС

Анонимен каза...

Мъдрости от фейсбук профила на кандидат депутата Владимир Хаджийски :

На 9 септември 1944 в ранното утро в 6:30 часа по радиото прозвучават думите на Кимон Георгиев: "С пълно съзнание, че е верен и пълен изразител на народната воля, Отечественият фронт поема в тия съдбоносни часове и тежки условия управлението на страната, за да я спаси от гибел."
С тези слова 9 септември вече се превръща от обикновена дата в повратен момент от историята на страната ни. Според едни историци се е състоял военен преврат, според други е избухнало народно въстание, а според трети - социалистическа революция.
Едно е сигурно - не може да говорим за 9 септември само като изолирано събитие. Трябва да вникнем и в предисторията и в последствията след тази дата. Не може да се отрече и че 9 септември води до мащабна политическа, икономическа и социална промяна в българското общество и че годините след тази дата са най-успешни в историята на третата българска държава.

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Анонимен каза...

Какво толкова се възмущаваш на това изказване?Нищо стресиращо. Макар че не е типично за човек от БСП да не величае 9 септември, което е партийна глупост.

Анонимен каза...

3-тия, върви се гръмна бе боклук

Анонимен каза...

Как да не го величае,бе 5-ти? Последното изречение на новоизлюпения депутат ме кара да мисля,че шизофренията е заразна !

Анонимен каза...

"Не може да се отрече и че 9 септември води до мащабна политическа, икономическа и социална промяна в българското общество и че годините след тази дата са най-успешни в историята на третата българска държава" ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТАЗИ ПИСАНИЦА НА другарят Владимир Илич Хаджийски НЕ БЯХ ЧЕЛА ОТДАВНА!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Струва ми се, че е много рано да го наричате депутат 7-ми. Но доколкото се простират моите познания за тази дата-разбойниците слизат от планината и сме едновременно във война със СССР, САЩ, Великобритания и Германия. След това се появява Бай Тошо и Бойко Борисов-това е повратния момент, според мен.

Анонимен каза...

аз лично не съм живяла преди 9-ти септември 44 година, но щом казвате, сигурно е така, но връстниците на това време трябва да им се вярва, стига да не ги е споходил оня германец.....алцфаймер ли беше?

Анонимен каза...

ИП като махленска клюкарка ,се рови в чужди профили.
6-я да вземе да си оправи граматиката.
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО ТЯХ!
ДС

Анонимен каза...

ДС, ма май ти се привиждат хора,лица,събития?
Някакъв синдром "Пеевски" те преследва,а?
Бог да ни пази от такива шизофреници като теб !

Анонимен каза...

че като се заговорихме за болести...и оставам с впечатлението, че тук пишат баба и дядо, дайте да си налеем по една. Ракиено време настана, да ги запашем пищовите и да се вдигаме на въстание, пък каквото сабя покаже.

Червената лъжа каза...

"Днес Москва благодари господарски на своите български подчинени за арестуването на българи, дръзнали на 7 септември да напишат истината за съветската окупация на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в центъра на българската столица. Клишетата на съветската пропаганда, повтаряни папагалски и у нас от нейните проводници, преливат от тази кремълска декларация с лъжите за „освобождението” от фашизма на една държава, която е поддържала дипломатически отношения със СССР до самия ден на едностранното им скъсване от Сталин на 5 септември 1944 г. Съответно под московското и(нди)го на лъжата отново пъшка грозната спекулация за столетията на дружбата и падналите съветски войници за освобождението на България, макар на българска територия да няма такива.
Кремъл строго спуска за употреба на петата си колона в България поредните опорни точки, наричайки (явно по аналогия с Украйна) „десни радикали” българските патриоти, които са против монументалната демонстрация на лъжата за съветската окупация като форма „освобождение” на България.Същевременно на разрешения от властите митинг пред МОЧА с искане за неговото демонтиране, придружено от снимки на бележити български жертви на „дружбата” с Русия и СССР, провокатор посегна тази вечер на плаката с надпис „Свобода или СССР”, с който пишещият тези редове повече от година насам участва в многобройни демонстрации в София. Екзалтираният съветофил, който успя да счупи плаката, се опита да спре реагиралия на неговата вандалска акция участник в митинга Манол Глишев, който в отговор също се качи върху фундамента на монумента и започна да пише със спрей истината: „ОКУПАТОРИ”. авторът е Иво Инджев в http://ivo.bg/2014/09/09/%D0%BC%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B4/

Анонимен каза...

Докога БСП ще слагат на първо място в депутатската си листа този пияница Горов? Този въпрос го задавам тука защото в горните две платени публикации не могат да се задават въпроси. Ако БСП няма по-добър кандидат от посоченото лице то по-добре да не се показват никога!

Анонимен каза...

3, 11 или ДС /каквото и да означава това/,
по принцип не отговарям и не водя диалог с анонимни мишоци, но за теб ще направя изключение, заради едната благодарност.
Съвсем сериозно - много съм ти благодарен, че се появи. Вероятно не си наясно, но в политиката човек трябва да има индикатори, чрез които да прав заключения, какво е направил и каква е степента на ефекта.
За мен подобни индикатори са такива като теб, защото когато настъпя троянската посткомунистическа политическа мафия - най напред изпращат малоумните си слуги да квичат и да ме ругаят. После идва ред на малко по-грамотните простаци /примерно прочели Винету/ и т.н.
Разбираш ли? Ние сме като скачени съдове. И от теб и подобните ти има полза. Идея си нямаш какво удоволствие е да те гледам как виеш и сипеш лъжи и простащина, като един завършен дебил.
Като казвам че си дебил, това не е обида и знаеш ли защо?
Само един дебил може да говори за себе си в множествено число. Виж си първия коментар. Дебила не смее да говори от собствено име и винаги се присламчва към някакво измислено мнозинство.
Само един дебил, може да си позволи така просташки да фамилиарничи и да се обръща към някого с малкото му име, когото не понася, от когото му е "писнало" или се е "уморил" от него.
Кой си ти? Да не би да си ми на образованието, на интелекта или професионалната и политическа биография? Да не би да имаш поне една стотна от информационната база данни с които боравя?
Знам, че сега ще получиш умствен оргазъм, че съм ти обърнал внимание и няма начин да не го впишеш в биографията си. Честито!
*
Преди десетина дни, БСП, АБВ, ГЕРБ, ДПС, ДСБ и Избор за Троян се изгавриха с българската Конституция и на практика върнаха Член първи от комунистическата Конституция с ръководната роля на БКП.
За първи път от 25 години, едни бъдещи законотворци в НС като господата Енкин, Хаджийски и Миховски предварително показаха какво ще правят в НС, а именно - ще нарушават Конституцията, ще лишават българите от гражданските им права и с комунистическа безпардонност и наглост ще връщат тоталитарните порядки от преди 89-та година.
С г-жа Станка Шайлекова нямахте този "шанс".
*
Завършвам с два /риторични/ въпроса - Вие, ще качите ли вашето семейство на самолет, ако знаете /или вие сте назначили пилота/, че пилота на самолета е необразован в сферата на Авиацията и е дърводелец, продавач на дини, автомонтьор и т.н.? Вероятно няма да го направите, защото самолета със сигурност ще катастрофира и ще загине семейството ви.
Втория въпрос - защо тогава изпращате в НС хора непрофесионалисти, които не са учили и нямат понятие от Науката Политика, да управляват държавата или общината ви, от което вашият живот и живота на семействата ви също е сериозно застрашен?
*
Днес няма по отчайващо нещо от праните биографии на кандидатите ви за депутати с изключение на г-н Енкин. Може да е водил зловеща общинска политика, но поне има политическа биография.
На останалите, колкото и да се напъват ПР-ите - в политически план са пълни нули!!!
*
Като цяло, обаче, най-тъжното и отчайващото нещо в Троян е покриването и минаването в "нелегалност" на троянската интелигенция. Троян винаги се е славил със своята интелигенция, която десетилетия наред го е развивала и теглила напред. Винаги е имало и са се раждали такива хора. И днес ги има, но къде са?
Защо позволихте днес в Троян откровения простак да взема връх? Кога в историята ни простаците и неграмотниците са доминирали и са били "авангарда" на обществото?
Замисляте ли се какво правите с вашата пасивност и какво ни чака нас и тоя град, ако продължавате да сте индиферентни към случващото се?
Троян е градът на Иван Хаджийски, Гимиджийски, Минко Босев, Шейтанов, Лиляна Кисьова, Бочо Донев и Шошков, Ламар, много Учители с главно "У", писатели и поети и колко още имена с национална известност - този град на дебилите ли сте го оставили, дами и господа от троянската интелигенция? Нямате ли поне малко милост към тези ваши предци?
ИП

Анонимен каза...

С уважение към г-н Пеевски, но не можем всички да сме инженери и да бъдем политици. Имайте малко милост . Всички останали граждани, неотговарящи на вашите критерии не са втора категория. А интелигенцията....тя се е отегчила от всички тези, които се мислят за политици и светила, а всъщност не са. Не очаквам отговор, това е под достойнството Ви г-н Пеевски.
С уважение, поредния анонимец

Анонимен каза...

Напротив, днес имам малко по-свободно време и ще ви отговоря /за втори път на ... "поредния анонимец"./
Г-не/г-жо, не е хубаво така да извъртате и да изопачавате думите ми. За кого пиша и кого визирам - ясно е като бял ден. Мисля, доста обстоятелствено и понякога "досадно" дълги коментари пиша, за да не ви давам подобна възможност да спекулирате и всичко да е ясно. Да, ама не. Винаги се появява някой /естествено "анонимец"/, без собствено мнение, без да оборва с аргументи моето мнение и коментари и с елементарни клишета, лъжи и демагогия да отклонява нещата в друга посока, защото не му изнася написаното. Ама естествено, че няма да му изнася. Истината боли, ох как боли!
Между другото, Вие с какво право говорите от името на "всички граждани"? А с какво право говорите от името на троянската интелигенция? От къде това самочувствие бе?
Като се научите да говорите само от собствено име и да заявявате само собствената си позиция или аргументирана критика - чак тогава елате да си поговорим. Не е задължително да сме единомишленици.
На вас също благодаря - защо, вижте горния ми мнооого дълъг коментар.
Хайде стига толкова. Някой ден пак ще намина.
Оставям ви с героичните политически биографии на многобройните кандидати за слава. А на тях препоръчвам да попитат хората какво мислят за депутатката Станка Шайлекова. Така ще могат още сега да разберат какво ще мислят хората за тях след 4 години... или по-скоро някъде след около година, година и половина, според моите прогнози :)
Смятам това време ще е достатъчно за:
1. Да бъде вкарано производството на шистов газ
2. Да бъдат вкарани ГМО-отровите
3. Да бъде продадена НЕК на Уестингхаус или на друга компания от поредната "братска" държава.
4. Да бъде спрян /по възможност/ Южен поток
5. Приватизация на здравеопазването и медицинското осигуряване
6. Окончателен погром на образователните стандарти
7. Драстично намаляване на парите за социални нужди и увеличаване на пенсионната възраст.
8. Между 5 и 8 млрд евро нов национален финансов дълг.
Нищо работа за новите ни знаещи и можещи троянски депутати!
ИП

Анонимен каза...

6-ти, ти си гръмнат грозен педал

ДС каза...

За разлика от теб,ИП,аз нямам никакво време да се занимавам с теб.Рядко чета коментари,почти не участвам,защото не си заслужава,но докато си изпия кафето,за последно ще ти обърна внимание.Във сайт със възможност да си анонимен,толкова много ,като теб може да пише само един самовлюбен комплексар,без да си дава реална сметка,че го прави единствено с цел самоизтъкване.Има неща,които не се случват от сега,но сега си се сетил да тръбиш за това.Мина тънката граница на търпимостта,разбираш ли?И то много отдавна!За това и хората не те траят.Не говоря само в ед.ч.,защото съм човек,който общува и знам хорското мнение за теб.Като не знаеш кога да замълчиш и кога да се обадиш,винаги ще има хора като мен,които ще те засягат.А аз съм анонимен точно толкова,колкото и ти.Това,че се обръщам само към теб,не значи,че нямам друго мнение,а,че ми е писнало от твоето избиване тук,защото на практика за толкова години нищо не си направил,а само си се заяждал с конкуренцията ти.Това не ме прави подлога на мутрите,но ти няма как да разбереш,защото единственото,от което се интересуваш е собственото си самоизтъкване и ''който не скача с мен е против мен''.Поздрави от ДС,аз спирам вече да давам повод да се изявяваш пред форумската група. :)

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, понеже зададохте един интересен въпрос, ще взема отношение по него.
Питате кога в историята ни простаците и неграмотниците са доминирали и са били "авангарда" на обществото? Интересен въпрос. По-правилно би било формулировката да е следната:
ОТ КОГА в историята ни простаците и неграмотниците са доминирали и са били "авангарда" на обществото?
И тук може да се даде категоричен отговор.
От преврата на 9 IX 1944.

Анонимен каза...

Да де,ама наследника на великия социолог Иван Хаджийски- Владимир, твърди, че именно 9-ти Септември е повратната точка в историята на България,довела до невиждан икономически и социален растеж на страната. Мисля,че този апостолат на мисълта, трябва да бъде разглеждан на най-високо ниво или в ловешката лудница !

Анонимен каза...

На 9 септември 1944 в ранното утро в 6:30 часа по радиото прозвучават думите на Кимон Георгиев: "С пълно съзнание, че е верен и пълен изразител на народната воля, Отечественият фронт поема в тия съдбоносни часове и тежки условия управлението на страната, за да я спаси от гибел." – това е част от историята ни, която няма как да я отречем.
„С тези слова 9 септември вече се превръща от обикновена дата в повратен момент „ – отново това е самата истина. Повратен момент от нашата история.
„Според едни историци се е състоял военен преврат, според други е избухнало народно въстание, а според трети - социалистическа революция. „ – спорно събитие, което човекът си го подчертава.
„Едно е сигурно - не може да говорим за 9 септември само като изолирано събитие. Трябва да вникнем и в предисторията и в последствията след тази дата.“ - отново подкрепям В.Х. в това негово изказване. Не можем тази дата просто да я заличим и да твърдим,че никога не се е случила.
„Не може да се отрече и че 9 септември води до мащабна политическа, икономическа и социална промяна в българското общество и че годините след тази дата са най-успешни в историята на третата българска държава.“ – явно тук вече настъпва объркването, но една ли разполага с ПР, който да го съветва как точно изказването му ще повлияе на аудиторията. Пък и сигурно би бил отлъчен от БСП-то ако каже нещо различно макар че е от гражданската квота.
Вместо да хулим нашите съграждани защо не ги подкрепим. Едва ли ще успеят да променят системата. Системата би ги променила,но си мисля,че И.М. и В.Х. се справят добре в това, с което са се захванали. Защо не го направят и там,у Софията. Току виж са ни изненадали.

Жоро Тарабата каза...

Ти на какъв се правиш 23ти на местен омбудсман ли?Какви са тези шикалкавения и празни брътвежи за най черната дата в новата,старата и изобщо в цялата българска история 9 IX 1944 година???

Анонимен каза...

На 9 септември 1944 в ранното утро в 6:30 часа по радиото прозвучават думите на Кимон Георгиев: "С пълно съзнание, че е верен и пълен изразител на народната воля, Отечественият фронт поема в тия съдбоносни часове и тежки условия управлението на страната, за да я спаси от гибел." – това е част от историята ни, която няма как да я отречем.

История е само, че думите му прозвучават на тази дата по радиото, а не че съдържанието на думите му е вярно.

Говорим си тук за думите на един трикратен превратаджия и политически хамелеон.

Но какво казва той? Казва, че една малка част от народа е верен и пълен изразител на народната воля!?!???

И точно това е в разрез с всяка демократична конституция. Какво последва след това - един повратен момент, за по-точно нека го наречем превратен. Събитието е фундамент на сегашната ситуация, и наистина не можем тази дата просто да я заличим и да твърдим,че никога не се е случила.
Вие 23-ти, сигурно сте част от тази номенклатура, която този преврат етаблира, щом ви е все едно за кого ще гласувам, стига да гласувам, когато изборът е между чума и холера.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |