По 250 лв. държавна помощ за първолаците

* Сумата се отпуска, ако месечният доход на член от семейство не надвишава 350 лв.; краен срок за подаване на молбите –
 30 септември
Звънецът бие
ДИРЕКЦИИТЕ „Социално подпомагане”, в това и число и в Троян, приемат молби за отпускане на еднократна парична помощ за ученици, записани в 1. клас в държавно или общинско училище, информираха от Регионалната дирекция в Ловеч. Сумата е в размер на 250 лв. и е за покриване на част от разходите в началото на учебната 2014/2015 г. Право на помощта имат семейства, чиито деца са записани за първи път в 1. клас и средният месечен доход на член от семейството за 12-те месеца преди подаване на молбата не надвишава 350 лева. Този финансов критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства или в семейства на роднини/близки. Молбите се подават след записване на детето в 1. клас, като крайният срок е 30 септември 2014 г.

И НЕЩО важно - помощта се връща, ако детето е записано, но не постъпи в училище. До 5 септември 2014 г. в дирекциите „Социално подпомагане” в Ловешка област са подадени общо 850 молби, като в 699 случая помощта е отпусната, на 6 молби е даден отказ и 145 молби са в процес на обработка.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Има ли на някой да не му е ясно на кого Дона дава тези помощи...?

Анонимен каза...

Уважаеми първи, тези помощи се дават от държавата.

Анонимен каза...

Значиии , Партиите,в платените си публикации не дават да си чешиме Либидото,демек ние да ги не коментирамеее. Убавооо , братя влизайте във всяка статия и.. се изпразвайте , както си знаете? Няма лошо , Българина винаги му намира цаката. Разбрано??? Надявам се !!! Наглеца .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |