Голяма глупост са направили там

* Не знам, нямат ли строителен надзор или някой с повечко акъл в главата...

 Читателите ни пишат

Поредният сърдит читателски коментар за неуредици около строителните ремонти в Троян (по водния цикъл и съпътстващите ги). Авторът – 25-годишният ни съгражданин Димитър Димитров, ни сподели, че много обича своя град, затова калпазанлъците и несвършената работа го ядосват още повече. Т21

*****

ЗДРАВЕЙТЕ, Т21! Пиша ви във връзка с некадърната работа на служителите, които оправят пътищата след копането за водния цикъл. По-специално става на въпрос за шахтата, която са направили на първото кръстовище под болницата (спускайки се, пресечката на ул. „Радецки” с ул. „Св. св. Кирил и Методий”). Не искам да съм недоволен гражданин, но трапът, който се е образувал, така както са го направили, ще разбие я нечия кола, я някое по-тежко произшествие ще ни докара. Наистина е голяма глупост това, което са направили там (шахтата е по цялото протежение на улицата, а белята е, че се е получила неравност с противонаклон и слизащите откъм болницата се озовават на нещо като шанца – бел. Т21).

НЕ ЗНАМ, нямат ли строителен надзор или някой с повечко акъл в главата, но глупостта, която са измислили, ме тормози вече цяла седмица; и не само мен, навярно и шофьорите на линейките, а и всички, живеещи в кварталите „Буковец” и „Черногор”.
1 септември 2014 г.
Димитър Димитров, Троян

38 коментара:

Анонимен каза...

Да, това е поредната голяма глупост която са направили.

Анонимен каза...

И аз скоро минах от там няколко пъти и ми направи много лошо впечатление. Не е фатално, но усещането е неприятно и със сигурност натоварва окачването на автомобила. За съжаление по този начин се отремонтират и много други интервенции по улиците и впоследствие така си и остава. Не бива да се примиряваме с това! Все пак си плащаме данъците без никакви компромиси. Контролиращите строителството органи - бъдете по-стриктни - вие сте нашия представител пред строителите и от вас зависи! Ще ви сменим!

Анонимен каза...

Много добре си е направено всичко .... натоварвало окачването пълни глупости пишите .... !!!!!!!

Анонимен каза...

" Все пак си плащаме данъците без никакви компромиси. "
хаха плащате вий...сигурно не знаете къде се и плащат :Д

П.Цвяткова каза...

Уточнявам, улицата е "Незабравка" и тя е пътна артерия на стотици ученици за СОУ"Васил Левски". Улица "Радецки не е магистрала. Ежеседмично стават катастрофи по нейните пресечки. Над новата шахта трябва да се възстанови и пешеходната пътека.
Аз живея на "Незабравка" и знам покаженията на жилищата и дворовете по нашата улица сред поройни дъждове. С две думи: РЕШЕНИЕТО Е ПРАВИЛНО

Анонимен каза...

Мое мнение е че и на пожарния кран не му е там мястото защото тировете които минават от та стъпват на тротоара

Анонимен каза...

ЕК БАЙ Генчо ама тоЗи човечец какво образование има?

Анонимен каза...

По-високо от твоето със сигурност....

Анонимен каза...

Викат му "Търмъка" сами преценете колко е интелигентен!

Анонимен каза...

Преценете колко Ви е страх и пишете от анонимни профили. Иначе образованието ми е Финанси, защо ти да не си професор? По коментарите, явно бай Ганьо още си е живее във вас. Успех да ви пожелая :)
П.П. От автора

Анонимен каза...

Баща ти ли ти плати образованието

Анонимен каза...

Това пък съвсем не ти влиза в работата, мишкО анонимна. :) Факта, че не оценяваш труда на другите, говори сам за себе си. Хубава работа, ама българска. :)

Анонимен каза...

Дали решението е правилно, това никой не го коментира, разбира се че е правилно за отводняването на такава стръмна улица, но изпълнението му е мизерно. И слепец ще види, че геометрията е наклон, площадка и пак наклон. Между другото се вижда още от сега и една яма с неясно предназначение. Гледайки структурата на асфалта състоящ се в едното платно само от грубо трамбовани камъчета, се вижда че някой е пестил здраво асфалт. През зимата когато водата навлезе в тази шуплеста структура и замръзне, резултатът ще е на лице. Не се опитваите веднага да дефламирате хората осмелили се да посочат очевидни грешки. В БГ има много професори, някои дори са чели Винету, освен марксизъм и ленинизъм.

Анонимен каза...

Луи XIV великолепно е отводнил градините на Версайския дворец през 1668 г., а това отводняване е за преди новата ера.

Анонимен каза...

Е щом прякорът му е търмъкът, не ми го хвалете

Анонимен каза...

Той този младеж не порка ли много по заведенията

Анонимен каза...

Вие не пиете ли в този град? Тука трезвените сигурно се броят на едната ви ръка. И да пие и да не пие, негова си работа. Всеки сам избира какво да прави в личното си време.

Анонимен каза...

Абе оставете младежа да порка колкото и където си иска. Това, което е написал е правилно. Изпълнението на тази шахта ( а такива шахти не са рядкост на други места ) явно е правено от някой дърводелец пътьом , отивайки на работа в дърводелския цех на Атлант.

Анонимен каза...

То да беше само това! Я колко време не се възстановяват настилките и защо? Защо госпожо кмет по ул. Васил Левски, до бл. Олимп не се асфалтира? Колко време още? Какво чакате? Или след като сте взели комисионната строителя може да прави каквото си иска? Да падне сняг ли чакате? Не Ви ли е неудобно от хората които живеят в пепелаци и си чупят краката и колите? Ами в кв. Ливадето, кога ще асфалтират?Писна ми!

Анонимен каза...

Пътувал съм в над 15 държави от ЕС и подобна глупост никъде няма.

Анонимен каза...

Като цяло в никоя цивилизована държава, такъв тип ремонти не се правят по този начин.

Анонимен каза...

poznat si razbi kartera na kolata tochno ot tazi shahta pod bolnicata

Анонимен каза...

Аз до колкото чух това е временно решение. Лично аз минавам по тази отсечка всеки ден поне по 2-4 пъти и се надявам да е временно решение. Отводнителните шахти по цялата пресечка са с 4-6 см по-високи от асфалта. Пътя е вълнообразен и слегнал неравномерно въпреки, че е в експлоатация по-малко от седмица (какво ще случи след година ?). Пожарните кранове предполагам са поставени на тези места за оптимално обслужване на всяка улица и мястото им е съобразено с това а не с преминаващите тежкотоварни камиони по тротоара. А младежа няма значение как го наричат и какво консумира и къде, не мисля че е от значение той просто констатира, че не би трябвало да караме джипове за да караме спокойно към вкъщи…

Анонимен каза...

Радвайте се, че поне е отчасти поасфалтирана улицата, защото всички останали улици, по които мина Донка Къртицата, вече цяла година са непроходими и по всичко личи, че така ще си останат още поне една (дай Боже не повече).

Анонимен каза...

Трябвa дa си много дребнa душицa зa дa коментирaш не нaписaното, a aвторa.Трябвa дa си стрaшен тъпaнaр дa хулиш едимн мьлaд човек с интерес към обществото и родния му грaд.Трябвa дa си стрaхотен идиот, но не сaмо.....

Анонимен каза...

В Троян повечето са дребни души и клюкари. Нямат интерес към нищо друго, освен към личния живот на другите, а това че градът им е заприличал на бойно поле a.k.a. Ирак, никой не го интересува! Важни са кирливите ризи на младите хора, къде ходят, какво правят, как ги наричат. Дребни души indeed!

Славков каза...

Я тъкмо сме почнали, да взема да запитам.. Кога ще запълнят напречните дупки от ремонта на Ливадето към Орешак? Там е просто Лунен участък. Апсолютна безотговорност!!!

Анонимен каза...

Направили са голяма глупост защото общината им го е позволила. Това е отговора към автора на статията. Следва друг въпрос-защо го е позволила? Защо улиците ни стоят неасфалтирани въпреки че са изградени колекторите? Защо строителят си прави каквото иска? И общината дори в лицето на кметицата е безсилна да го накара каквото и да било? Защо общината е безсилна? Толкова ли лош договор е сключила или има друго, нещо подадено под масата на когото и когато е трябвало и този от когото зависи да накара фирмата да си свърши както трябва работата е изпаднал в зависимост и не може да направи нищо?!?Отговора е много простичък.Отговорете си сами.

Анонимен каза...

Как ще не е фетално ?!? Ако си човек , който се спуска по този баир да речем с 50 км/ч ( която все пак е разрешената максимална в града , а и там ограничения няма ) , ще направиш не само разбиване , ами направо скок ... Да не говорим , че има доста хора , които 50те км/ч не са и преоритет ;)

Анонимен каза...

Младеж, като си сложи снимката по-добре ли ти стана?
Струва ми се, че избиваш комплекси?

Анонимен каза...

Абе Троянци, човека е казал правилно, че строителните дейности са немърливи, а вие го направихте на нищо. Айде малко мислете, като цяло и кое ще е най-добре за всички, да ви ева у чучулигите. Помолете вестика да ви направи на всички недоволни една групова снимка, да ви я публикуват в сайта та да сте доволни и да мирнете и всички в хор да кажете: "недоволни сме от ш...ани стоители", че явно някой като се изяви малко и по стар селски обичай го "ш..бате групово.

Анонимен каза...

Ей Мръсни пишлигари , оставете кой какъв е , вижте на какво заприлича града , вижте как няма от къде да се мине , аааа чакайте ,преди да вземете да спамите,че няма как иначе да стане , вземете си вгиднете шибания задник и марш на запад да видите как става ...........

Анонимен каза...

Още копки трябва да направят. Поне през 10 метра. Да видя как ще карат с превишена скорост в населено място, а полицаите да спят на центъра и да пазят столовете и масите.

Анонимен каза...

Ами карайте по-внимателно и няма да имате проблеми !

Анонимен каза...

25-годишният ни съгражданин Димитър Димитров, не стига че е тъп, ами е и грозен.

Анонимен каза...

Ей 35,
Ако не ти е разбрал авансите и ти е отказал, като мъж МИЛА - имаш пълното основание да го смяташ за грозен...
Сложно става, ако 35 е мъъъъжжж... Ако човекът ти е отказал... мекокиткест приятелю... нямам какво да кажа...
Ай със здраве, и не бърникайте подсъзнанието ми с вълнуващи коментари!

Анонимен каза...

Ей 36,
Вие двете май сте си дружки... или ще станете.
Много си го закъсал...
... и с твоето разбърникано подсъзнание ... гладна кокошка просо сънува.

Анонимен каза...

Ах, приятелки любезни...
Мъж не трябва да отказва, ама не всички го знаят. Има и тъпи и... после стават и грозни...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |