Живеем в непрекъснат психически тормоз

* Обаждах се на 112, няколко пъти писах жалби до началника на полицията в Троян, ходих при кмета на Шипково поне двадесет пъти - никой не се обръща
Читателите ни пишат
Веса Стайковска
Терорът е от години и никой – ни селски кмет, ни полиция, ни Община, никой не може или не иска да ни помогне. Това ни сподели миналата седмица в редакцията Веса Стайковска от с. Шипково, сега пенсионерка, но работила няколко десетилетия като лесничей в системата на горите. С голяма болка, граничеща с отчаяние. Разказът на г-жа Стайковска ще прочетете по-долу – тя ни го изпрати като коментар в сайта на Т21 и го потвърди в личен разговор, заставайки открито зад всяка своя дума.

Ходихме на място, говорихме и с други хора, живеещи наоколо – до един препотвърдиха казаното от г-жа Стайковска, но и те вдигаха безпомощно рамене. Оказа се истина, никой в тази държава не може да се справи с тълпата от десетина тийнейджъри, окупирали малката зелена градинка с детска площадка до паметника (със самолета) в с. Шипково, на метри от величествената селска църква. Десетината местни „юнаци”, вилнеещи там всяка нощ, от години и издевателстващи над мирните хора, обществения ред, правилата, законите. Но най-лошото е, че никой не реагира на тази агресия, а беззаконието тържествува и мачка всичко и всички. От години. Т21

*****

Беседката се е превърнала в денонощно свърталище
Градинката е сгушена между къщите
Табелата със забраните, които никой не спазва
ЗДРАВЕЙТЕ! Като чета (коментарът е към материала „Прани гащи съхнат пред Пощенска банка?!” – бел. Т21 ), виждам, че проблемите са много, но като моя няма никъде; и предварително да кажа, че и помощ от всякакви институции се отказва под предлог, че не е тяхна работа. С няколко думи да споделя.

ЖИВЕЯ в с. Шипково срещу детската площадка, където с табелка е обозначено, че това е място за деца от 3 г. до 12 г. и всички забрани са указани. Но повярвайте ми - това не е детска площадка, а и аз не знам вече какво е. Тук има беседка, която е обитавана денонощно от младежи от селото. Ползва се за дискотека, за чалга клуб, за кръчма, за футболно игрище, за конюшня, за пиротехническа площадка, за сцена за изява на викове, свиркания и крясъци, достойни за книгата на Гинес. И това нещо е 24 часа в денонощие. 

ОБАЖДАХ се на тел. 112, няколко пъти писах жалби до началника на полицията в Троян, ходих при кмета на Шипково поне двадесет пъти - никой не се обръща към нас. Живеем в непрекъснат психически тормоз и ако им направиш забележка, започват да псуват, обиждат, пикаят по къщата, чупят саксиите с цветя… Този тормоз е от 14 години вече, остарявам и не се издържа. Бог високо, цар няма.
26 август 2014 г.
С уважение: Веса Стайковска, с. Шипково

54 коментара:

Анонимен каза...

То на Веса горската няма нещо да не им пречи в това село .

Анонимен каза...

Ай баста ма Весо! Ти когато вилнееше и лапаше някой да е казал нещо? Кривак за теб.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

айде бягай бе , вс те знаем каква си , и че сте ни стреляли с пистолети и пушки , и какво ли още не ... bitch please

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

3-ти,4-ти и 5-ти,тинейжъри , героите на дописката, бъдещето на
Шипково,вижте им само грамотността , не могат на кирилица да пишат. Администраторе трий маймуняцата!

Анонимен каза...

Ти понеже демонстрира висша грамотност...

Анонимен каза...

Лично аз ще направя упровержение към вестника!

Анонимен каза...

Статия определено трябва да има,но за Веса и нейното лицемерно поведение.Забравила е явно как е псувала,обиждала и заплашвала децата ни или как мъжът и ги е заплашвал дори с пушка.Нашите деца не са цвете за мирисане,но как би се отразило на едно дете да види пушка в ръцете на обезумял пенсионер?!Аз смятам,че това е шок и тормоз...А вие как мислите?Нашите деца заслужават да имат място,където да растът спокойно,а докъто са гонени и нежелани навсякъде те нямат избор,затова пречат на някого вечно било то в училището било то в другата беседка или центъра...те винаги са нежелани и гонени,всички..и добрите и лошите деца,без да се взема под внимание кой е виновен,всеки вика истерично..а как на дете можеш да викаш,когато то не е виновно?И не осъзнавате колко безсилно и зле се чувства,когато не бъде разбрано,а когато някой като Веса дойде и го злепостави пак ще изяде караница без вина.

Анонимен каза...

Всички подрастващи момчета в Шипково са простаци,пиещи от 12 годишни,интересуващи се само от коне и подражаващи на помаци.Момичетата пък са пикли изпозахапали цигарите,напиват се до безпаметност или припадък.Голяма част от тях са таратайки,но това за жалост не е парадокс само в Шипково.Родители обърнете внимание на децата си,дори не подозирате колко от тях се дрогират под носа ви!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

12 .. Моля те махни Всички, защото ставаш смешен

Анонимен каза...

Луд сиии едногърда камилоо

Анонимен каза...

За Шипково не знам как са нещата, но съм склонен да вярвам, че така. Защото в едно друго троянско село също има такива, бих ги нарекъл паразитиращи млади хора, макар, че жена ми ги нарича "селски пройдохи" Те не работят, постоянно си устройват чалга оргии на публични места и явно тяхната ценностна система се свежда до там. И понеже и в това село полиция се появява рядко, карат подпили разни мотори (а типа един вози-сто тормози), повечето от които едва ли са регистрирани ва КАТ.

Анонимен каза...

Г-жа Стайковска в момента си спечелва омразата на младежите и техните родители. Незнам обаче какво ще стане, ако се подаде жалба срещу нея и съпругът им.

Анонимен каза...

Много глупави дечица има на тоя свят,за жалост..

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Весо, твоят син като беше малък по нищо не отстъпваше на днешните младежи, забрави ли? Но тогава ти беше блиЗка с висшата съдебна власт и не ти пукаше......
Би могла да постигнеш разбирателство со кротце и со благо, но ти не ги умееш тези неща, защото винаги си имала самочуствието, че си нещо велико /носейки пищов на кръста/.
Обърни се назад, огледай се и наведи глава.....вярно е че си на възраст, но не може да си забравила някои неща.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Излиза, че е виновен този, на когото пречат да живее спокойно и без излишен шум от крясък на пияни и невъзпитани хулигани. Не е ли виновен този, който нарушава реда и спокойствието в селото. Простотията и плявата е на повърхността на обществото и трябва всички да изхвърлим, за да живеем спокойно. За съжаление и аз съм потърпещ гражданин ,който въпреки многократните напомняния,прибягнах до услугата на МВР ,за да си осигуря спокойствие.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, навярно сте чувал поговорката "Голям залък лапни, голяма дума не казвай" - визирам вашите думи цитирам
"""""Десетината местни „юнаци”, вилнеещи там всяка нощ, от години и издевателстващи над мирните хора, обществения ред, правилата, законите. Но най-лошото е, че никой не реагира на тази агресия, а беззаконието тържествува и мачка всичко и всички. От години""""""
Вилнеещи, издевателстващи, агресия, беззаконие.........Вие лично колко пъти посетихте градинката и се натъкнахте на гореказаното??? Не може да се съди само от едната страна - знаете, монетата има две страни. Не ползвайте гръмки слова, когато не сте се убедил лично в истината. Моля да ми отговорите!

troyan21 каза...

Напомняме трите правила при коментиране в сайта на Т21:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност.

Тези три правила ще бъдат съблюдавани безкомпромисно. Казано другояче – „българските” коментари на латиница, коментарите само с главни букви и нецензурните и заплашителни коментари ще бъдат изтривани!

С уважение: Т21

troyan21 каза...

До №23: Въвеждащият коментар към писмото на г-жа Стайковска се базира на разговори с общо шестима души от селото - всички те потвърдиха казаното от нея. Разбира се, готови сме да дадем думата и на представители засегната група, стига да излязат с имената си. Аз лично ще се радвам, ако това стане.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Хорaтa кaзвaт ,,Клин клин избивa"
Но сем.Стaйкови нямa дa ги огрее

Анонимен каза...

Тази жена е тъпа овца

Анонимен каза...

ох, като прочетох заглавието и си викам..олеее..какво ли е станало в Шипково?! А то какво било! Голям праз! то да е само в тази градинка..да, ама е навсякъде из Троян и БГ. И второ..след като младежите няма къде да се събират, ще го правят там! И се радвайте,че има още младежи,че изчезнат ли и селото ще изчезне!

Анонимен каза...

Немога да разбера закво всички хейтвате. Ако пък толкова сi се загрижилa за нас, защо не направиш някво звукоизолиращо място и да стоим направо с усмирителни жилетки и намориници като в лудницата. Ние където и да отидем все пречим. Квото и да стане все ние сме виновни. Та кви са тия граждани и селяни. С какво се различава гражданина от селянина. А този който е писал статията, защо си мислиш, че само 6 човека живеят в това село. Защо не разпиташ повечко хора? Досега само Веса и нейния са се оплакали или поне аз не съм видял друг да ни гони от Градинката. Този 12 киментар ми е много интересен. Що не си гледаш работата кой какъв. Не си ти човека, който ще ми казва аз какъв ще бъда. Веса и мъжът ни дават страхотен пример за граждани. 8-ия коментар ти много напред гледаш, чак в бъдещето. Как е там има ли извънземни? 18-я коментар кои са глупави. Ние не сме глупави просто ти ни мислиш за такива. Тва е твое лично мнение и искам да го държиш за себеси. 100% съм сигурен, че нищо няма да промени тази статия, обаче ще има много недоволни.
Весо сядай си на дъртия задник и мирясай, щом досега не са ти помогнали 112 не мисля, че някога ще успеят. И поне като казваш нещо го казвай както си му е реда какво се правиш на ангел. Искам да кажеш защо е тоя тормоз? Ако ти пречим с викането слагай тапи за уши заглушават 72% от шума другите 28% ще ги изтърпиш.

Анонимен каза...

Каква е разликата между гражданина и селянина?
Селянин е състояние на духа, а не произход.
Селянина пише това: "Весо сядай си на дъртия задник и мирясай, щом досега не са ти помогнали 112 не мисля, че някога ще успеят. И поне като казваш нещо го казвай както си му е реда какво се правиш на ангел. Искам да кажеш защо е тоя тормоз? Ако ти пречим с викането слагай тапи за уши заглушават 72% от шума другите 28% ще ги изтърпиш. "
Гражданина се съобразява с правилата за добро поведение и уважава другите около него.
От коментарите виждам, че селяните искат да правят каквото искат и когато го искат. Без значение пречат или не, без значение, че показват лошо възпитание.
Неистовото желание да нарушаваме /каквото и да е/ явно води до издигане в собствените ни очи и в очите на същите такива като нас.
За съжаление това често е подкрепено и защитавано от родителите.
Но както казва народът:
"Ако козата е на покрива, ярето е на комина".

Анонимен каза...

Тя г-жа Стайкова и децата до 12 години ги гони с пищова и не им дава да играят в градинката определена за детска площадка.

Анонимен каза...

Весо препомни си колко си крала и колко мрьсотия си правила на хората от селото.

Анонимен каза...

Г-н Мартинов, защо като спазвате правилата безкомпромисно, тези на латиница още не са изтрити ?
Общината неможела да се справи с някакъв проблем....пък тук с едно елементарно изтриване не се справяте '))

Анонимен каза...

Извинете....Маринов ;)

troyan21 каза...

До № 33: Прав сте, трием!

Анонимен каза...

Като чета използвания вокабулар, се чеша по главата. Терор, издевателства над мирни хора, агресия, тормоз, окупация...
То да помисли човек, че някаква вражеска окупационна армия е навлязла в Шипково и превратът от 9 Септември 1944г. е бил преди няколко дена.
А то каква била работата, младежите бъркали някому спокойствието, понеже много деца има в България, все повече се раждат и в прекрасни условия живеят и се развиват...
Подкрепям напълно казаното от 28-ми.

Анонимен каза...

Г-жа Стайковска или по известна тато Веса-Горската е един много интересен образ за иследване по отношение на "Народо-психологиятя". Тя е така наречените чешити, които ако няма със какво да се "дракат" нямат душевен мир. Понеже я познавам от дълги години и нямам спомен някои да е хвалил , а напротив със всеки е намирала начин да се заяде и ако има възможност да напарви накаква мръсотия. Преди години като горска , живееше със мисълта за недосегаема и всевластна на всички и над всичко. Сега се опитва пак да е така и понеже децата имат нещастието да си играят и събират в парка срещу тях , те са изкупителната жертва. Ако не са децата е въпрос на време да си намери друга закачка, Това е начин на живот , поведение и манталитет.

Анонимен каза...

Вижте какво,другари и другарки, има правила в играта. Има наредба за опазване на обществения ред и щом някой пречи на друг с шум и действия се наказва! Така е в белия свят. Не познавам жената, която се оплаква и ми е все едно дали е добра или лоша, но проблема й е сериозен. Дали младежите са я притеснявали веднъж, дваж или сто пъти е все едно, защото нямат право да го правят. А родителите им дето ги защитават им правят лоша услуга. А самите те дали са съгласни да живеят при такива условия?! Проблемът е,че няма полиция, няма кметове и управници, няма контрольори да спазват правилата за реда и всеки си позволява да пречи на другите безпрепятствено. Не приемам за нормален този психически тормоз. И намирам за твърде неправилно да се поощряват младите хора да го извършват.

Анонимен каза...

Весо щом градинката е за деца от 3 до 12 години ти какво правиш там с другите бабишкелници????????????

Анонимен каза...

И не е вярно че децата са пикаели по къщата ти и че са чупели китките ти,ти вечно си недоволна.Като не ти изнася ряскаи от село Шипково.

Анонимен каза...

Освен 22, 30 38 коментар, няма нищо друго стойностно.
Сега излиза, че Баба Веса е селският каубой, вади пушки и пищови и само се чуди с кой да се заяде и едва ли не, всички треперят от нея.
Ха, ха, ха
А вие малки невъзпитани хлапета, задавали ли сте си въпроса, с какво е провокирано нейното оплакване?
- Най вероятно, не.

Но иначе вкупом, всички нарушители на обществения, почват да ни обясняват, как тази жена е най- лошата в селото.
И какво следва от това?
Трябва да я наказвате защото не я харесвате или с нещо не ви е угодила?
Явно се нуждаете от един хубав пердах. С думи не вярвам да стане.

Анонимен каза...

Според мен грешно разбирате демокрацията, тя не е свободия! Има правила и те трябва да се спазват от всички. Не познавам никого от конкретната случка и не искам да бъда арбитър, но докато не се научим, че законите и нормите са създадени от нас за самите нас ще е такава анархия, а това не вещае нищо добро.

Анонимен каза...

Добре де в градинките не дават на стадиона не дават в училището не дават КЪДЕ ДА ОТИДЕМ????

Анонимен каза...

Никой не ви пречи.Спазвайте реда.
Като чета, май наистина има нещо гнило в Шипково,а и в цялата страна.
Ужасно е човек да бъде обграден от егоисти,слушащи само себе си.

Анонимен каза...

Защо няма нищо отразено досега от Т21 за мангалите де завчера изпочупиха пейките в ОУ"Св.св.Кирил и Методий" да си стъкнат огън в двора му???!

Анонимен каза...

... или за тези, които доведоха държавата до крах, и сега е пред още по-голям?

Анонимен каза...

Убеден съм, че повечето от тези "невинни" младежи една книга не са прочели в живота си, а най-голямото забавление им е да вдигат шум (предимно чалгия-цигания), разбира се поляти обилно с алкохол и да дрънкат какви ли не глупости до късните часове показвайки неграмотността си и простотията си. Убеден съм, че сред въпросните "младежи" няма такива , които имат амбиции за себеусъвършенстване и реализиране в обществото по-високо от ниво "каруцар."

Анонимен каза...

Незнам, защо всеки пише се грамотността на другия след като почти всички са допуснали грешки в това което са написали дори в самата статия има нередности. Но това не е важно. Забелязвам, че в днешно време има "битка" между възрастни и млади. Личното ми мнение е, че възрастните хора би трябвало да са толерантни към младите, защото когато те са били млади те са били под един подтиснически контрол от по виши инстанции. Смятам, че тази вражда се базира на това, че те знаят че не са имали тази възможност да изживеят младешките си години както съвременните младежи. Възрастните завиждат на младите и точно поради това се получава тази вражда. Аз лично съм бил обвинявам за редица неща който не съм направил от възрастни хора които изобщо не си правят труда да видят кой е направил нещата за които съм обвинен. Също така незнам защо толкова обичат да преовиличават с техните обвинения. Говори се колко цивилизовани били възрастните хора. Опасявам се, че не са толкова цивилизовани за колкото ги смятат. Не съм чувал младеж да отправя клетви към някого, а до колкото знам това е много по злобна обида от колкото една псувня. Замислете се над това дали децата са "дяволите" и възрастните "ангелите", а дали всъщност не е точно обратното. Аз мисля че е точно така но децата нямат шанса да се защитят защото сравняването на двете поколения си има предобедено съпоставяне.

До 48-ми каза...

48- ми, ти определено си неграмотен/неграмотна. Пише се " НЕ ЗНАМ" и "ПРЕДУБЕДЕНО". Да не говорим за количеството пропуснати запетайки. А относно кой на кого завижда- последният на когото бих завидял са днешните "чалгарчета", които нямат елементарна общо култура, изказ и възпитание. Ако завиждам (благородно, разбира се) на нещо, то това е,че днес човек (благодарение на Интернет и другите съвременни технологии) може да чете всичко, да се информира за всичко и да се усъвършенства далеч по-бързо и качествено, отколкото когато аз бях дете и се налагаше да се ровя единствено в печатните издания. А на теб препоръчвам по-малко пиянски купони и чалга оргии и повече четене, защото е срамота, да си неграмотен/неграмотна !

Анонимен каза...

47-ми, извинявай но ти някога имал/а ли си допир с някой от с. Шипково, някога разговарял ли си с някой от там? Не обичам да слагат всички под общ знаменател!! Аз съм от с. Шипково и да, имам амбиции доста по-големи от това да бъда каруцар и повярвай ми не съм единствена. Познавам много, които имат желанието, но нямат възможността да се реализират.

Анонимен каза...

Статията е по повод нарушаване на обществения ред в с.Шипково.
Не разбирам какво искат да кажат повечето писатели на коментари?
Ако има противоречия от друг характер между засегнатите страни има съд.
Но тук въпроса е елементарен.
Правилата за обществения ред са създадени да обслужват по-голямата част от хора,живеещи в общество и спазващи етични и природосъобразни норми.
Какво има да се нищи.
И на мен ми се вдига шум по никое време ,но се съобразявам.
Харесва ни как живеят в нормалните държави.
Но там такъв дебат по такъв въпрос няма.

Анонимен каза...

Нарушението на обществения ред си е нарушение. Дали на Бабинден пияни бабички ще си пускат на високи децибели Веселин Маринов, дали на 9-ти септември пияни старци от пенсионерския клуб ще слушат гръмко "Партизан за бой се стяга" или полуграмотни пубери всяка вечер ще осмърдяват ефира с Азис, Тони Чалгаро и тем подобни боклуци, полицията е длъжна да въведе ред.

Анонимен каза...

Aмa Весо, ти зaбрaвилa ли си кaкви ги вършеше Мишо порa.

PASTRANA 199 каза...

Ааа значи тоз бехимот веса тряя са изсели и да върви да живей някъде по Стъргонът и на Йовчов трап съм съгласен

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |