Медитацията - път към личностно осъществяване

* Сахаджа йога съблюдава принципите на холистичната медицина - единство на тялото, емоциите, ума и духа; на цялостната личност
 * В Троян - на 7 септември, от 10:30 ч. и от 15:30 ч.;
 продължава с курс всяка неделя
Платена публикация 
ЖИВЕЕМ във време, което е много динамично. Всички сме подложени на стрес и заболяванията на нашето съвремие са резултат от него. По дефиниция на Световната здравна организация здравето е съвкупност от физическо, умствено, социално и духовно здраве. Тази холистична концепция предполага здрав дух в здраво тяло, в здрава социална среда. С други думи – здравето е равновесие между човека и заобикалящата го среда, като предпоставка за постигане на себереализация. Това състояние не е статично и следователно трябва да бъде поддържано.

САХАДЖА ЙОГА съблюдава принципите на холистичната медицина - единство на тялото, емоциите, ума и духа; на цялостната личност. При ежедневна медитация, упражнявана в продължение на 10-15 минути, без усилие се постига равновесие между нашите желания, внимание, чувства, мисли и действия, обединени от истинската ни същност, Себето. Сахаджа йога е ефективен и доказан холистичен метод за профилактика и отстраняване на редица заболявания. Ефектът се постига чрез достъпна и подходяща за всички медитация, която активизира функциите на физиологичните регулаторни системи.

САХАДЖА ЙОГА действа в много различни аспекти. На по-елементарно ниво, чрез няколко прости техники, тя ни предлага възможността да погледнем на живота по различен начин, да изкореним нашите страхове и напрежение, да подобрим нашето здраве и да разрешим по спокоен и спонтанен начин проблемите си. На едно по-висше ниво тя открива нова степен по пътя на нашето личностно израстване. На още по-висше ниво, предлага синтез на всички истини, като живо преживяване на тяхната същност.

САХАДЖА ЙОГА е техника за медитация, развита от Шри Матаджи Нирмала Деви, която включва събуждането на фина духовна енергия, позната като Кундалини, която лежи в латентно, спящо състояние в сакралната кост, в основата на гръбначния стълб. Думата „сакрум“ произлиза от думата „свещен“, което подсказва, че това не е ново познание. Сахаджа означава „роден с теб“ или „спонтанен“, а йога означава връзка на енергията в нас с цялата енергия, движеща природата.

МЕДИТАЦИЯТА не е нещо, което правим, а това е радостно, свободно, дълбоко и мирно състояние на нашето съзнание. В Сахаджа йога това е пълно отсъствие на мисли в пълно съзнание. Това е състояние, при което се освобождава ума от мисли и едновременно с това се предизвиква радост, подобна на тази, която може да се изпита, когато наблюдаваме велико произведение на изкуството или красотата на природата – планините, облаците, цветята. „Медитацията е неразделна част от вашия живот… Израстването на личността е възможно само когато сте в медитация и ставате по-силни“, учи Шри Матаджи.       

МЕДИТАЦИЯТА - път към личностно осъществяване

В Троян - на 7 септември 2014 г. (неделя) от 10:30 ч. и от 15:30 ч. в РТПК „Постоянство“ (срещу автогарата), етаж 4

Продължава с курс всяка неделя от 10:30 ч.
За контакти: тел. 0884/915538;
www.sahajayoga-bg.org

2 коментара:

Анонимен каза...

Най-накрая нещо различно,ново и полезно в Троян. Има ли информация колко ще струва посещението на курса ?

Анонимен каза...

Курсът е безплатен - Организатор

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |