Председателят д-р Виолета Койновска дари 1000 лв.

* Парите са за ремонт на читалищния салон и личен принос в дарителската кампания „За читалището, за духовността на Троян

д-р Виолета Койновска
 Дарители

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на троянското читалище „Наука – 1870 г.” д-р Виолета Койновска се включи подобаващо в дарителската кампания „За читалището, за духовността на Троян” за набиране на средства за ремонт на големия читалищен салон. Д-р Койновска е превела в дарителската сметка на културната институция 1000 лв. собствени средства. Това е най-голямото лично дарение от представител на читалищната гилдия, но не е единственото; сред първите, отзовали се на призива за набиране на средства, са секретарите на останалите читалища в общината – всички си закупили от подготвените за дарителската кампания картички. „Това много ме зарадва, защото показва, че между нас, колегите в общината, няма професионална ревност и всеки гледа да помага на другия с каквото може”, коментира пред Т21 секретарят на НЧ „Наука – 1870 г.” Станка Марешка.

ПРИПОМНЯМЕ – при скорошната актуализация на общинския Бюджет 2014 по предложение на кмета Донка Михайлова от преизпълнението с четвърт милион на приходите за полугодието бяха заделени 30 хил. лв. за ремонт на читалищния салон. А по предложение на съветника инж. Марин Радевски сумата бе удвоена на 60 хил. лв., с което да се покрият основните разходи за подмяна на седалките и ремонт на подовата настилка. Но според предварителните разчети ще са необходими още около 11 хил. лв. – за ремонтни дейности по тавана, стените и пода. И именно за тази по-малка сума се прави дарителската кампания. 

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво на д-р Койновска!

Анонимен каза...

Боже! Д-р Койновска и културна институция. Не мога да си представя по-несъвместими неща.

Анонимен каза...

Хайде да предположим - колко книги е прочела Койновска в последните 10 години?

Анонимен каза...

Може би "Винету"...

Анонимен каза...

Мисля, че първо трябва да се реши проблемът с отоплението в читалището...иначе тези седалки , така ще си останат нови!

Анонимен каза...

2, 3, 4-ти, има такива като нея, които дават, и такива като теб, които само плямпат. Ти, с твоята съвместимост с културните институции, да видим какво ще направиш за инициативата! Но защо ли си мисля, че освен злобните ти приказки, друго не можеш да извадиш?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |