Радко отива в школата на Пол Маккартни в Ливърпул

* Две уникални награди за „голямата надежда” Радко Петков – обучение в школата на сър Пол Маккартни в Ливърпул и участие в световен майсторски клас в Санкт Петербург
Който си го може, го може
Радко на сцената на "Големите надежди"
КАКВО се случва с нашия Радко Петков – един от солистите на Студия „Гласове” при троянското читалище „Наука – 1870 г.” и ученик в най-голямото в града ни училище СОУ „Васил Левски”, след финала на „Големите надежди” по Нова телевизия. Въпреки класата, която показа с участието си, той остана на 1,5% под победителката. Но дали числата винаги дават отговора за истината на нещата?! Големият и трудолюбив талант не може да бъде оценен и премерен с числа, особено с есемсите на масовата публика, нали? Той обаче винаги е забелязан – със своята индивидуалност и стил. Носи голямата надежда, любов, вяра, подкрепа и признание на много хора и институции, които бързо го разпознават като шлифован диамант и са готови бързо да инвестират в него. Нямаше да успеем без вас, скъпи съграждани и приятели от цяла България, за което отново ви благодарим!

Радко и педагожката му Мариета Жекова, Троян
АКО СИ поиграем обаче с числото 2, което ни се падна, ще осъзнаем, че и то е много печелившо. Именно то донесе на Радко две уникални награди, за които много млади изгряващи изпълнители си мечтаят. И какви са те? Два дни след финала на телефоните на Нова телевизия звънят от офиса на ботевградската фирма „Лекс Груп” АД***, за да изкажат адмирациите си към таланта и представянето на своя фаворит – Радко Петков от Троян. Фирмата предлага на екипа на предаването да поеме разходите за пътя и обучението на нашето момче в Академията по сценични изкуства на сър Пол Маккартни в Ливърпул и превеждайки сумата, го превръща във втория победител на формата. Нямаме думи, за да им благодарим за невероятното благородство, с което не само ще сбъднат една детска мечта, но и ще покажат, че я има надеждата, не само в нашите души (както се пее в една песен), но и в делата на успяващите добри хора.

Кристияна Асенова и Радко Петков заминават за Ливърпул
Сър Пол Маккартни
ЗАЕДНО с Кристияна Асенова от Търговище Радко ще замине за Ливърпул на 16 август. Преди това обаче, на 5 юли той ще излети за Санкт Петербург, за да представи България в 40-дневна майсторска школа по изкуствата (Международен детски творчески проект „Nudear kids”), където ще се срещне с таланти като него, избрани от цял свят и селектирани от международна комисия от педагози по изкуствата. Пътуващият „майсторски клас” ще стартира от Санкт Петербург, като ще направи „гастроли”  в няколко големи руски града, ще продължи в Чехия (Прага), Словакия, Австрия (Виена) и ще завърши в Москва; като в спектаклите ще се представя не само таланта на участниците, но паралелно те ще бъдат обучавани от светила в музикалната педагогика. Това е втората награда!

РАДКО ще има късмета и невероятния шанс да се докосне последователно до източната, а след това и до западната школа за обучение на световни музикални таланти. Тук искам да изкажа искрена благодарност към един страхотен учител, колега и приятел - г-жа Елвира Дамянова, преподавател по чужди езици от Свищов, за съдействието и контактите по този проект.

И ВСИЧКО ТОВА нямаше да ни се случи, ако не бяхте всички вие, добри хора, които ни вярвахте и подкрепяхте по всички начини. Поклон троянци и българи!

Мариета Жекова,
вокален педагог на Радко Петков


*** Със своите 25-годишни традиции „Лекс Груп” АД (Ботевград), чийто собственик е Цветан Луканов, е единствената международна компания на Балканите с тясна специализация във вноса и реализацията на домакински електроуреди за вграждане на територията на България, Сърбия, Македония, Черна гора и Косово. От 1998 г. фирмата е изключителен представител на световния лидер в производството на аспиратори Faber. През 2004 г. „Лекс Груп” АД патентова за всички европейски държави търговската марка Eurolux, предлагаща най-голямата гама от уреди за вграждане за модерната кухня. Днес фирмата с основание се гордее и с втората си патентована търговска марка Lino.

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Браво на нашето момче! Беше за първото място, но нищо. Истинската и неподправена дарба се чувства и оценява. Нека си създаде свой стил, да не подражава на никой, това ще се оцени! Хубави моменти, много работа и известност ще са нещата, които ще му се случат!
УСПЕХ и винаги си остани "Нашето момче", където и да се намираш!!!

Анонимен каза...

И още нещо много важно. Никога, и по никакъв повод да не усетиш "камшика" на злобата и завистта! Днес я усетих без да съм известна. Усетих я като камшик в лицето, и се разплаках! Мечтая си един ден и ние в България да започнем да реагираме човешки и се уважаваме както подобава на човешки същества, а и способните хора да си остават в България

Анонимен каза...

Браво и на момчето и на М. Жекова! Които си мисли , че е лесно да си музикален педагог и при това учениците ти да печелят конкурси...нека да опита !

troyan21 каза...

Браво!

Анонимен каза...

До номер 2- кой та би ?

Бианка каза...

Браво!УСПЕХ!!!

Анонимен каза...

Браво на Радко - много успехи от тук нататък и здраве.
Чак сега се сетихте да пишете за този голям талант.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Защо 5-ти, трябва да те набият ли, за да изпиташ болка?

Анонимен каза...

Ами защото ако ти го набият ше си умреш от кеф...

Анонимен каза...

Успех нa млaдежa и дaно не стaне съвременния Рaдо шишaркaтa!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |