Започнаха уличните ремонти с пари от държавата

* Средствата са 1,352 млн. лв. и се осигуряват от правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”
 * Донка Михайлова: Финансирането е сигурно, вече
 получихме първите 30%
Асфалт
Преасфалтирането на ул. "Спас Бояджиев" (от ул. "Л. Каравелов" до Главната) вече приключи
ПРОЕКТЪТ на Община Троян  за цялостна реконструкция на улиците, които са разкопани заради работата по водния цикъл на града, етап втори (големия проект с европейско финансиране за почти 30 млн. лв., по който са заложени суми само за възстановяване на улиците в сегашния им вид, т.е. само за изкърпване; и тъй като общинският бюджет няма собствен ресурс за цялостната реконструкция на тези улици, единственият вариант бе да се търси друго финансиране – бел. Т21), вече е в ход, съобщи PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова.

СРЕДСТВАТА по проекта са в размер на 1,352 млн. лв. и се осигуряват от правителствената Публично-инвестиционната програма (ПИП) „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. „Тези средства са сигурни, договорът за финансиране се изпълнява и вече получихме първите 30% от общата сума”, бе отговорът на кмета Донка Михайлова на наше питане дали нестабилната ситуация около правителството няма да повлияе на плащанията по ПИП.

ДА ПРИПОМНИМ какво включва този „малък” проект: цялостна реконструкция на две от най-натоварените улици в Троян, намиращи се в особено тежко експлоатационно състояние - „Македония” (586 м) и „Симеон Велики” (участък от 1128 м); основен ремонт на малката централна ул. „Спас Бояджиев” (95 м); текущ ремонт на изключително амортизираните улици „Радецки” (510 м, от пресечката с ул. „Симеон Велики” до МБАЛ) и ул. „Здравец” (545 м); рехабилитация на местен път в кв. „Миревско” и рехабилитация на тротоарите в кв. „Ливадето”.

ЗА УЛ. „СПАС БОЯДЖИЕВ” е сключен договор и вече се изпълнява – положени са основата, бордюрите и привършва работата по тротоарите, а при хубаво време през тази седмица ще бъде извършено и асфалтирането; изпълнител на ремонтните работи е плевенската фирма „ПСТ Плевен” ЕООД (преди това на въпросната улица бе подменена почти вековната канализация, а водопроводният ремонт бе възложен на троянската фирма „АС Гарант” ЕООД).

ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА на пътя в кв. „Миревско” е сключен договор със същия изпълнител – „ПСТ Плевен“ ЕООД (Плевен); а по график изпълнението трябва да започне в края на м. юли, веднага след приключване на строително-монтажните работи по водния цикъл. Рехабилитацията на тротоарите в кв. „Ливадето” ще започне по същото време, за което е сключен изпълнителски договор с „АС „Гарант“ ЕООД (Троян). За останалите обекти процедурите са проведени и изпълнителите са определени: за ул. „Македония” - „Пътприбор“ ООД (София); за ул. „Симеон Велики“ и ул. „Радецки“ - „Виастрой“ АД (Ловеч);  за ул. „Здравец“ - „ПСТ Плевен“ ЕООД (Плевен). Договорите ще бъдат подписани в началото на тази седмица.

ЗА РЕМОНТИТЕ на други 22 улици в Троян, които ще се финансират със средства от общинския бюджет, също са определени изпълнителите - „Инфрастроежи“ ООД (Севлиево), „ПСТ Плевен“ ЕООД (Плевен) и „Пътприбор“ ООД (София). Договорите ще бъдат сключени след 15 юни, когато изтича срокът за обжалване. Отделно е открита процедура за ремонт на част от тротоарите при Марковския мост (моста към пазара), тротоарите по моста при старата полиция, ремонт на улица в с. Бели Осъм и укрепване на участък от ул. „Иван Вазов” в с. Терзийско. По годишния план за текущите улични ремонти вече е завършена работата на няколко улици в Троян („Мир“, „Борова“, „Цар Калоян“, „Раковски“,  участъкът от път II-35 в рамките на града и до с. Балканец, участъкът от път III-357 от кв. „Кози вир“ до мах. Дудевска) и улици в с. Балканец; по график започна и частичната пътна маркировка – работи се по улиците, по които няма да има дейности, свързани с водния цикъл.

Т21

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО НА КМЕТИЦАТА !!!

Анонимен каза...

Браво! Отлично! Невероятно! Направо потресаващо! Ахмаци, нали това са задължения вменени на всеки един кмет бе - да поддържа инфраструктурата, да чисти улиците, да е осветено вечер и т.н. Кво толкова велико е направила Донка, а? Виж, ако Кметицата махне всички пенсионери, начело с Банко Банков, и на тяхно място назначи млади хора, и аз ще кажа "Браво на кметицата". Щото ми дрънка, че иска младите хора да стоят и работят тук, но е вярна повече на дъртите комунисти назначени в общината. Така, че не ми "бравосвайте" кметицата, щото ако се споменат бездействията и сътворените й глупости по някой теми, хич няма да вие до хвалби.

Анонимен каза...

Моля дa се обърне внимaние нa фугирaнето нa тaзи улицa! Минaвaйки скоро от тaм дори aз видях този съществен пропуск!

Анонимен каза...

3-ти! За улиците отговаря Банко Банков! Осрал е целия град! Тротоари по 8-12 м, тесни улични платна, обратни наклони, тънки асфалтови настилки, високи бордюри без скосяване, знаци поставени прекалено ниско и още и още. НО!!! Донка го крепи! Има няма 3-4 години след пенсиониране по възраст. Демек тоя младеж е към 70 годишен. Да е жив и здрав, но на тая възраст рефлексите намалят, спи ти се повече, караш я през пръсти. То затова е и пенсионирането. Обаче Донка Михайлова упорито отказва да осъзнае, какво прави. Надявам се спомена за кметската участ на Минак Трапчански, да е пресен в съзнанието й. Засега такива индикации няма. Следващата една година ще си покаже ще имаме ли нов кмет. Лично аз се надявам да имаме, защото съм разочарован от това управление. Да не говорим, че липсва балансиран подход към основните проблеми на града. Все пак, не всичко е воден цикъл.

Анонимен каза...

Дървени философи в Троян - дал Господ! Обръщам се към Михайлова - сигурно има неща в работата на фирмите, които не са изрядни, сигурно може да се желае повече. Но факт е, че се правят много неща, непипнати 20-30 години. Толкова улици никога не са правени и колкото и предният да се гневи, аз също казвам "Браво" за намерените пари! Прродължавайте така!

Анонимен каза...

Аз пък вчера бях на работа.От 08:00 до 17:00,защо никой не ми казва БРАВО?

Анонимен каза...

Браво за г-жа Михайлова, както и за целия екип-зам. кметове и администрация, продължавайте в същия дух! Призовавам всички съграждани да се мобилизираме и да изтърпим временните неудобства, това, което се прави е добро, и е за всички нас!

Анонимен каза...

Пропусна на бате Ангел да благодариш!

Анонимен каза...

Inj. Banko Bankov e velik! Bez nego obshtinata e zagubena !

Анонимен каза...

ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА ВЪРЛУВА ОКОЛО ТОЗИ ВОДЕН ЦИКЪЛ !!! След приключване на работната дейност , ще се асфалтира само там ,където са заровени тръбите , тоест все така потресаваща ще си е и Македония , и Симеон Велики , и т.н. , нямам думи за госпожата кмет за , господата управляващи и прочие

Анонимен каза...

10-ти, ти въобще прочете ли статията, където пише за цялостна реконструкция на ул. Македония и ул. Симеон Велики? Според теб "цялостна реконструкция" дали означава, че ще се асфалтира само там, където са заровени тръбите?

Анонимен каза...

Да вземе някой нещо да направи хубаво и пак недоволни .. Ами ако ДОнка нищо не беше направила през този мандат пак няма да е добре .. В момента за първи път се правят толкова много улици и ще бъдат готови за толкова кратък срок !!! Нямате угодия ТРОЯН !!!! Най-добре Хитлер да дойде и да оправи работата в Троян.. пффф

Анонимен каза...

Ма ти верно ли си толкова прост? Да им правим ихтибар,че са си свършили работата за която сме ги избрали,работа която я пише в длъжностната характеристика.Много сте зле,всички дето захвалвате !
Все едно на мен Марин да ми вика браво,че съм си изкарал нормата!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Драги ми 12-ти , нужно ли е да ти обяснявам ,че въпросния воден цикъл е договарян от преди бай ти минко може би , тоест госпожата кмет няма кой знае колко и каква заслуга , просто сега съвпада периода...... ама ти си знаеш

Анонимен каза...

Ма то от скоро е в общината,бе 15-ти.То е от новите търтейчета,Донкините,няма как да знае,че Троян съществува от преди Н.В.!

Анонимен каза...

16-ти , нещо не ставаш ясен ??

Анонимен каза...

Сърдете се за тъпите решения и разкопките по улиците на видният
инж. Банков. Знаем колко блока е наводнил и колко други глупости
е навторил. Заради него и пътищата в Троян и околните села
са толкова зле, но иначе се надяваме на туристи.
От всякъде са го изгонили, но в общината намери място за изява и сега коли и беси с пълна сила.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |