Роди се първото бебе с подкрепа на Общинския фонд за репродукция

* Малкият Александър проплакал на свят ден - Благовещение * „Нека това е знак за още благи вести за троянските семейства и двойки с репродуктивни проблеми”
Блага вест
ПРЕДИ месец - на хубавия празник Благовещение (25 март), когато Дева Мария получава от архангел Гавриил благата вест, че ще роди сина Божий – на бял свят се появи първото троянско бебе*, заченато чрез ин витро процедура, осъществена с финансовата подкрепа на Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян. Малкият юнак носи името Александър, тежи 3,120 кг и е висок 50 см. „Александър проплака на Благовещение и нека това е знак за още благи вести за троянските семейства и двойки с репродуктивни проблеми”, коментираха от комисията, управляваща фонда. И от нас – честито!

ПРИПОМНЯМЕ – Общинският съвет в Троян гласува създаването на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян със свое решение №193 от 27 септември 2012 г.; приемането на заявления започна от 1 ноември същата година. Фондът, чийто председател е д-р Цветомила Дудевска, подпомага финансово изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодието на семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала, с постоянен и настоящ адрес на територията на община Троян. Средствата за подпомагане на семейства/двойки са до 2000 лв. и се осигуряват от бюджета на Община Троян.

Т21

* Родителите държат да не бъдат публикувани техните имена, както и снимки на детето; а информацията поднасяме със закъснение от месец, тъй като такива са изискванията на правилника за организацията и реда на работа на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания.

5 коментара:

Анонимен каза...

Да е честито, живо и здраво на майката и нейния приятел! Да го отгледат с много обич!

Анонимен каза...

Така като гледам,1-вата клюкарка е наясно,така че ,няма нужда от анонимност В наше село всичко се знае !

Анонимен каза...

Извинете 2-ри, не съм клюкарка и изобщо не познавам родителите. Може грешно да съм прочела и разбрала, но, и това ли е най-важното, напротив! Когато хората се обичат, уважават и се чувстват готови да живеят под един покрив, и да отгледат и възпитат едно дете, сключването на един брак не е най-важното нещо/според мен/.
Дъщеря ми също живее на семейни начала с бащата на внука ми, и това съвсем не ме притеснява, както не ме притеснява и за въпросните хора, поели отговорността да създадат и отгледат едно дете/ това е по-важно/!
Още веднъж пожелавам щастие и много хубави моменти, много взаимопомощ и разбиране, и едно здраво и щастливо дете! Извинете,ако неволно съм засегнала някой! Със сключен или НЕ брак, по-важно е да се обичат и уважават дълги години до дълбока старост!
Поздрави от далече за всички.

Анонимен каза...

Пфууу,къв ферман спретна.Извинена си!

Анонимен каза...

Благодаря! Много си благороден!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |