Роди се първото бебе с подкрепа на Общинския фонд за репродукция

* Малкият Александър проплакал на свят ден - Благовещение * „Нека това е знак за още благи вести за троянските семейства и двойки с репродуктивни проблеми”
Блага вест
ПРЕДИ месец - на хубавия празник Благовещение (25 март), когато Дева Мария получава от архангел Гавриил благата вест, че ще роди сина Божий – на бял свят се появи първото троянско бебе*, заченато чрез ин витро процедура, осъществена с финансовата подкрепа на Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян. Малкият юнак носи името Александър, тежи 3,120 кг и е висок 50 см. „Александър проплака на Благовещение и нека това е знак за още благи вести за троянските семейства и двойки с репродуктивни проблеми”, коментираха от комисията, управляваща фонда. И от нас – честито!

ПРИПОМНЯМЕ – Общинският съвет в Троян гласува създаването на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян със свое решение №193 от 27 септември 2012 г.; приемането на заявления започна от 1 ноември същата година. Фондът, чийто председател е д-р Цветомила Дудевска, подпомага финансово изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодието на семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала, с постоянен и настоящ адрес на територията на община Троян. Средствата за подпомагане на семейства/двойки са до 2000 лв. и се осигуряват от бюджета на Община Троян.

Т21

* Родителите държат да не бъдат публикувани техните имена, както и снимки на детето; а информацията поднасяме със закъснение от месец, тъй като такива са изискванията на правилника за организацията и реда на работа на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания.

5 коментара:

Анонимен каза...

Да е честито, живо и здраво на майката и нейния приятел! Да го отгледат с много обич!

Анонимен каза...

Така като гледам,1-вата клюкарка е наясно,така че ,няма нужда от анонимност В наше село всичко се знае !

Анонимен каза...

Извинете 2-ри, не съм клюкарка и изобщо не познавам родителите. Може грешно да съм прочела и разбрала, но, и това ли е най-важното, напротив! Когато хората се обичат, уважават и се чувстват готови да живеят под един покрив, и да отгледат и възпитат едно дете, сключването на един брак не е най-важното нещо/според мен/.
Дъщеря ми също живее на семейни начала с бащата на внука ми, и това съвсем не ме притеснява, както не ме притеснява и за въпросните хора, поели отговорността да създадат и отгледат едно дете/ това е по-важно/!
Още веднъж пожелавам щастие и много хубави моменти, много взаимопомощ и разбиране, и едно здраво и щастливо дете! Извинете,ако неволно съм засегнала някой! Със сключен или НЕ брак, по-важно е да се обичат и уважават дълги години до дълбока старост!
Поздрави от далече за всички.

Анонимен каза...

Пфууу,къв ферман спретна.Извинена си!

Анонимен каза...

Благодаря! Много си благороден!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |