„Чавдар” - сребърен!

* Втори сме в националната „А” група за сезон 2013/2014 г. – най-големият успех на Троян в колективните спортове
 за всички времена * В последния мач отстъпихме на
 шампиона ИУ (Варна) – 68:79
Баскетбол, „А” РБГ
Троянската публика е на крака
В НЕДЕЛЯ, 13 април, мъжкият баскетболен отбор на „Чавдар” срещна осигурилия си предварително шампионската титла тим на ИУ (Варна) в последния мач от първенството в „А” РБГ (втория ешалон на родния шампионат), сезон 2013/2014 г. В скромната, овехтяла до болка и плачеща за ново едноименна троянска зала (нека това го чуят всички – Троян, ако иска да е на нивото на своите спортисти, ако иска да е на нивото на своите претенции, ако иска да е град и да е привлекателен за младите хора, а и не само за тях, трябва да намери сили и средства и да вдигне една нова модерна спортна зала; и ни извинете за отклонението, но това е нещо от изключителна важност, категорични сме – бел. Т21). И въпреки загубата (68:79) записа исторически успех не само за троянския баскетбол, но и изобщо за колективните спортове в Троян – второ място в крайното класиране на национален шампионат. 

Противников нападател е в клещите на двама наши
Треньорски наставления на полувремето
Безкомпромисна битка за всеки сантиметър на терена
МОЖЕ да звучи клиширано, но наистина успехът е исторически, ще се помни и ще вдъхва самочувствие и оптимизъм. Дотук със суперлативите. Защото освен вдъхновение тези сребърни републикански медали са и отговорност – за отбора, ръководството на клуба, общинското ръководство. И трябва да се затвърдят в следващия сезон и занапред – което означава много работа, намиране на средства, всеотдайност, за новата зала вече казахме. 

СЕГА за мача. Очакванията ни, че осигурилите си вече титлата варненци ще играят протоколно и без да се натягат особено изобщо не се оправдаха. ИУ (Варна) пристигна с най-силния си състав и от първия съдийски сигнал заигра по шампионски и със стръв за победата. В първата четвъртина гостите дръпнаха с 12 точки преднина, спечелиха и втората част и на полувремето водеха убедително – 26:42. След почивката обаче нашите показаха, че не са се предали – натиснаха здраво и със страхотна преса по целия терен, укротила ръстовите нападатели на варненци, и подобряване на мерника смъкнаха преднината на ИУ до незначителните 4 т. (51:55). В този момент като че ли всички, и момчетата на терена, и екзалтираната троянска публика, повярваха в обрата и победата; но в последната част отново варненци доминираха, троянци направиха много грешки под коша на противника и логично шампионите взеха мача.

Героят на мача Ивко Ивков
Айде, наш`те!
В ТОЗИ мач у момчетата на треньора Лъчезар Диков имаше много колектив и много тактика и това е, което правеше впечатление – че имаме отбор, колектив. Трябва да отбележим и големият ден на резервата Ивко Ивков – рижият 196-сантиметров ботевградчанин в троянските редици стана топ реализатор на мача с 22 точки, а няколкото му фантастични тройки бяха украшението на тази среща. Похвала заслужават също плеймейкърът Ценко Наков, Любомир Лилов, Петър Христов, най-добрият борец Данаил Христов (с 14 спечелени борби).

В СЪЩОТО време конкурентите ни за призовата тройка „Академик” (Благоевград) и „Академик” (Пловдив), които играеха в Благоевград, завършиха мача си с победа на домакините. Така трите отбора – „Чавдар” (Троян), „Академик” (Бл) и „Академик” (Пд) се изравниха по точки с еднакъв актив от 12 победи и 8 загуби. По-добрият коефициент на нашите в директните сблъсъци обаче ги изпрати на второто място, трети са „Академик” (Бл), а четвърти – „Академик” (Пд). От нас – браво, момчета! Честито сребро! И успех в турнира за Купата на федерацията, който ще се играе във Варна. Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

Още снимки от мача:

9 коментара:

Анонимен каза...

Браво на момчетата и треньора и дано този състав се запази и за следващия сезон!А от зала има нужда от много време!

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Зала няма да има! Това казва партията!

Анонимен каза...

Когато имаше партията и зала беше направена и футбол имахме !! А сега си искайте залата от демократите и Ивана Костоф !!!

Анонимен каза...

Много жалко, че N4 е прав ! Браво на момчетата!

Анонимен каза...

Ето , така се правят нещата , що се отнася до игрови възможности , сега клубът и г-жа Михайлова да помислят къде и как да вдигат нова зала

Анонимен каза...

Поздравления към всички допринесли за историческия успех на баскетболния отбор,включая състезатели,тренер, президента Петър Лалев,братяПиронкови,спонсора Радевски.

Анонимен каза...

Браво на братята Пиронкови.Сега да се заемат и да оправят и града.
С желание всичко става.

Анонимен каза...

Браво, наистина. Но спортът е обществено явление. Ако обществото страда от нещо, то това ще се отрази и на спорта-рано или късно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |