Тръгнахме с две загуби

* Въпреки пораженията от студентите от Пловдив и Благоевград шансовете ни за медали са големи * На 23 март у дома „Чавдар” среща фаворита ИУ (Варна)
Баскетбол, „А” РБГ, Финали

„ЧАВДАР” (Троян) записа две поредни загуби – в първия и втория си мач от финалния плейоф за определяне на шампиона на България за сезон 2013/2014 г. в националната ни баскетболна „А” група. Въпреки лошия старт нашите делят второто място с „Академик” (Пловдив) с по 27 точки, като след тях е „Академик” (Благоевград) с 26 т. Убедителен лидер е непознаващият поражение в редовния сезон и въпреки странната му загуба в последния мач в Пловдив отбор на ИУ (Варна) с 31 т. Припомняме – във финалите участват първите четири отбора в редовния сезон, като се зачита целият им актив; срещите са по системата всеки срещу всеки и се играят по два мача с разменено гостуване.

ПЪРВИЯТ неуспех на „Чавдар” бе у дома на 9 март срещу „Академик” (Пловдив), когото бихме на два пъти в редовния сезон, и можем да се сърдим единствено на себе си – 74:83. Нашите тръгнаха убедително, играеха със самочувствие и в началото на второто полувреме водеха с цели 15 т. Преди последната четвъртина пак бяхме напред – с 9 т., и се виждахме победители; но 5 минути преди края играта на пловдивчани потръгна, а троянци буквално се сринаха и след негативна серия от 5:22 се предадохме и загубихме с 9 т. пасив.

ВТОРАТА ни загуба (16 март) бе като гост на „Академик” (Благоевград) – 71:60. Благоевградчани играха по-добре през цялото първо полувреме и дръпнаха с 16 т. През второто полувреме нашите на няколко пъти бяха близо до изравняването, но силите не ни стигнаха да обърнем развоя на срещата в наша полза.

ВЪПРЕКИ двете загуби надеждите и шансовете на „Чавдар” за медали и призово място в крайното класиране са много големи. Следващият ни мач е на 23 март във Варна – срещу лидера ИУ (Варна). Айде, наш`те!

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Медал на муки.

Анонимен каза...

Това , което се направи този сезон не е малко , така че драги ми 1 ти и себеподобните ти да вземете малко да проследите събитията от преди 4 години и направете разлика , тази година каквото и повече да се постигне е бонус , само дано до наесен момчетата и тренера не се ориентират към друг град , че отиде и новата зала , отидоха и зрителите , отиде и всичко... парички трябват пичове и то не малко.

Анонимен каза...

Трябва повече отношение от общината, защото наистина този сезон беше страхотен, отбора играе много атрактивно има вече публика на всички мачове но не се ли намеси общината ще продължава да е много трудно. Ботевград е община със абсолютно същото население и бюджет като Троян а издържат отбор в НБЛ, сега в Троян сме много далеч от това но може да се отделят повече средства. В крайна сметка това е за всички в града, нямаме друг отборен спорт който да е на такова ниво, да не говорим, че ако човек иска да заведе децата или да отиде да гледа някакъв спорт по качествено зрелище няма в града. И едно предложение към кметицата, момчетата от отбора и треньора заслужават по една символична премия и една мини церемония за благодарност за добрия сезон и усилията, например преди последния мач за сезона.

Анонимен каза...

Мачът срещу ИУ Варна,не е ли във Варна?Нека се направи едно уточнение.

troyan21 каза...

До №4: Прав сте, на 23 март "Чавдар" гостува във Варна, поправихме. Айде, наш`те!

Анонимен каза...

Кой от БК отговаря за медийните изяви на отбора? Нещо никакви ги няма?? Оня , с капелата замина за Канада,сега при тези успехи пълно информциознно затъмнение)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |