Общината реализира пореден проект

* Старата сграда на „Балканска звезда” се трансформира в Център за предоставяне на културни услуги; финансирането (403 хил. лв.)  - осигурено чрез МИГ-а по Програмата за развитие на селските райони

Кметът Донка Михайлава и инж. Христофор Христов от „Елит – МХ” ЕООД подписват договора
НА 21 ЯНУАРИ кметът на Троян Донка Михайлова и инж. Христофор Христов – управител на „Елит – МХ” ЕООД (Ловеч), са подписали договор за изпълнение на обществената поръчка с предмет „Изграждане на център за предоставяне на културни услуги – многофункционална сграда в град Троян“, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова. Става дума за реконструкция монолитната двуетажна бивша административна сграда на ф. „Балканска звезда” на ул. „Г. С. Раковски” 55 в идеалния център на Троян, което ще финансира по Мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони 2007-2014 г. За финансиране на този проект Община Троян кандидатства пред Местната инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци, а общата му стойност възлиза на 403 хил. лв.

В КАКВО ще се трансформира старата административна сграда? На първия етаж е предвидено изграждане на многофункционална зала, която ще се използва за репетиции от неголеми състави и вокални групи и ще може лесно да се преустройва в малка конферентна/заседателна зала. Обзавеждането ще е мобилно и ще позволява организиране на различни събития – семинари, обучения, делови срещи, събрания и др. На това ниво ще има и складови помещения и санитарни възли. На втория етаж ще се разположи репетиционна зала с възможност за репетиции на танцови и други състави до 40 души, в предверието ще има съблекални за мъже и жени, санитарни възли и душове. Цялата сграда ще бъде санирана, дограмата ще се подмени с нова PVC с петкамерен профил, в рамките на проекта ще се закупи и необходимото оборудване и обзавеждане за пълноценната експлоатация.

СПОРНА и добре свършена работа, пожелала на фирмата изпълнител г-жа Михайлова. „Когато завършим, ще бъдете доволни!”, обещал инж. Христов.

Т21

24 коментара:

Николай каза...

Просто като закачака, извън основната тема на статията :-)
"...в идеалния център на Троян, което ще се финансира по ... Програмата за развитие на селските райони..."

Анонимен каза...

Добре, културният и хоби живот в Троян, ще се раздвижат с изграждането на този център.Какво правим с най-важната част: Икономиката,нищо нали?

Анонимен каза...

Как нищо 2ри, безработните икономисти ще ходят да пеят и танцуват там.

Анонимен каза...

Ами браво и на МИГ-а, че са го одобрили. А има ли други проекти?

Анонимен каза...

Абе,тези рекламни постове не се ли правеха при реализиран проект?

Анонимен каза...

На 28 януари 2014г., между Държавен фонд “Земеделие”, “Местна инициативна група Троян и Априлци”, бе подписан Договор за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1 “Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

Проектът , който ще бъде реализиран - №33/2/2230172 е: “Първоначално залесяване на неземеделски земи в землището на с. Калейца” - в местностите “Доброданското” и “Троянско поле”.

Дейностите по проекта включват: почистване, почвоподготовка, залесяване с видове, характерни за района / бяла и черна топола/, и отглеждане за 5 – годишен период след създаване на насажденията.

Залесяването ще доведе до укрепване от ерозия на речния бряг на р.Бели Осъм и евентуално предотвратяване на разливи при наводнения.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 23 792лв, които са 100% от целия размер на одобрената инвестиция.



МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността

Анонимен каза...

е за това браво:) рече и го направи кметицата. Само една забележка в протокола..и да ме извинява г-жа Михайлова, но това сако го облича винаги или то е за снимките от протокола?! /не е злонамерена забележката ми

Анонимен каза...

Маргарито, я ни осветли колко платихте на оня, де рече,че на Троян не му трябвало светофар ?Наши пари, на данъкоплатците.Когато те питах под статията, се скри и мълча.

Анонимен каза...

Как не се намери един да каже "Браво"...на такива черногледци никога няма да им е добре. Щом стигнахти и до това кой с какво е облечен...много ниско паднахте дами и господа...

Анонимен каза...

Ъъъъ, шъ има ли от всички услуги, ама наистиан всички, да речем например ласки без каски, масажи - тайландски, троянски, тройка без салата, сочни троянски сливки, пресни, лански...

Анонимен каза...

Ми кажи бе,9-ти !Освен да плюеш грозно,и да злобееш анонимно какво си постигнала в жалкия си живот?На твоята възраст Кърт Кобейн,вече се е бил самоубил, а ти ?

Анонимен каза...

„Елит – МХ” ЕООД (Ловеч) - Как избраха точно тази фирма ? Или това са на Донка хората ? Или този проект е бил само за да може тази фирма да “намаже“ , след като читалището на центъра е с обсолютно същите функции.И зимата от къде парици да се отопляват и двете сгради ?

Анонимен каза...

През местностите "Доброданското" и ''Троянско поле" реката вече е ОСЪМ, а не Бели Осъм.....

Анонимен каза...

12ти - не ми звучи като да имат същите функции..""изграждане на многофункционална зала, която ще се използва за репетиции от неголеми състави и вокални групи и ще може лесно да се преустройва в малка конферентна/заседателна зала. Обзавеждането ще е мобилно и ще позволява организиране на различни събития – семинари, обучения, делови срещи, събрания и др. На това ниво ще има и складови помещения и санитарни възли""

Анонимен каза...

За хората от културните институции, хората, които правят култура в този град, отдавна имаше нужда да бъде изградена такава зала. Защото за сведение на мрънкащите тук, на вечно критикуващите, такива хора има и те не са малко. Поздравление за проекта!

Анонимен каза...

А защо не се реновира досегашната база?

Анонимен каза...

12-ти, как защо ловешка фирма? Преди време писах, че е неудобно за кмета на общината да печелят наши троянски фирми защото се разчува за комисионната. Предложих и някои да вземе да поиска информация по ДОИ от която да си направи извод колко троянски и външни фирми имат спечелени договори за услуги и строителство и защо процента на нашите е нищожен. А познайте от първи път и то без очила. Нагледен пример е тази статия със спечелила "наша" фирма.

Анонимен каза...

Допълнено от № 17.Виж статията:Нов изпълнител на социални услуги в Дълбок дол.Троянска фирма ли е тази?Айде сега Пиара на общината да не вземе да ми се обяснява за прозрачно проведени търгови, външни наблюдатели в комисиите, критерии и прочие глупости.На някой друг да, но тия не на мен.

Анонимен каза...

А защо този терен да не се предложи на някоя верига ка Кауфланд за магазин с подземен паркинг? Зали за танци се намират и в читалището, и в други сгради.

Анонимен каза...

Поредния смислен проект. Поздрави!

Анонимен каза...

Абе 18-и. Обявата за Дълбок дол стоя на сайта месеци. Имало е само един кандидат и той е спечелил. Не търси под вола теле, че ставаш смешен.

Анонимен каза...

То културата добре, ама кога ще се реши проблема с липсата на вода и тоталната липса на канализация в околните села??????????
Там хората култура не искат, искат решение на елементарните си битови проблеми!
Тези пари защо не се дадоха за такива проекти?

Анонимен каза...

Ами за следващия път общината да кандидатства за канализация по селата. Ако трябва и в МИГ-а да вземат да спонсорират такива проекти. Ако зависи от тях де.

Анонимен каза...

21-ви,/от 18ти/ как няма да е само един кандидат като в тръжната документация са заложени такива изисквания на които отговаря само "избрания" кандидат. За разлика от теб кандидатите го знаят и не хабят време, нерви и пари да участват в нагласени конкурси. Ти даже не си смешен, а жалък в опитите си да защитиш крадливите управляващи. Това означава че или си заблуден или тъп. Може и двете, ще ти прилича.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |