Отговор от Общинската комисия по безопасност на движението

* Община Троян съвместно с РУП – Троян започва проверки за неправилно паркиране на автомобили по тротоарите

Във връзка с читателското писмо „Институциите показват, че не ги интересува” – поставящо остро проблемите с организацията на движението по троянската ул. „Македония”, и най-вече неправомерното и криещо сериозни заплахи паркиране на автомобили по тротоарите – получихме бърз отговор от Общинската комисия по безопасност на движението. Отговор, признаващ проблема/те и съдържащ важно обещание. Т21

До редакцията на в. „Троян 21“ по повод писмото на
 г-н Минчо Ненов, живеещ на ул. „Македония“

Снимка: Т21
Проблемът, който г-н Ненов поставя, се отнася не само за ул. „Македония“. Това е проблем за целия град и Община Троян съвместно с Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян започва проверки за неправилно паркиране на автомобили по тротоарите, съгласно Закона за движение по пътищата и Наредбата за организацията и безопасността на движението на територията на  община Троян (Раздел IV, чл. 15, ал. 1, т. 2).

Тази година предстои да бъдат обособени нови паркингови пространства, нещо, от което градът ни има голяма нужда и което е стъпка за решаване на наболелия проблем с паркирането в централната градска част.
16 януари 2014 г.
Общинска комисия по безопасност на движението - Троян

44 коментара:

Анонимен каза...

Оно ЕнкинЪт да каже, защо съсипа улица Христо Ботев като я направи двупосочна? Там хората, които нямат места за паркиране какво да правят? Предлагам ако им пишат актове за паркиране по тротоарите всички вкупом да съдят община Троян, защото управия няма!

Анонимен каза...

Ми те и живеещите по Витошка в София нямат право да паркират та търсят места на съседни улици......Така ще правят и живеещите по Ботев в Троян а няма да тежкареят и да използват тротоарите за паркинг!!!!!

Анонимен каза...

Ба,шъ са мре от пиене,видяло са е !

Анонимен каза...

То не останаха хора и коли в този град че да ги проверявате как са паркирани... :D

Анонимен каза...

2-ри, мислиш нещо, казваш нищо.

Анонимен каза...

Я общинските чиновници много бързо се разработиха.Да не се изпотят от работа.Времето е студено а и грип идва.Ще вземат да се разболеят.Досега си спинкаха на топличко и след някое писмо се задействат.Скъпи съграждани трябва по честичко да пишем за де не ги оставяме да спинкат.

Анонимен каза...

5-ти купи си коеВо като у ХоВандия,и нема имаш проблеми с пакринги и гаражи,аптер ;-)

Анонимен каза...

Като няма къде да паркираш няма да имаш кола ! Тротоарите са за пешеходци!

Анонимен каза...

Мои познати - мъж, жена и две деца, имат 3 коли. Едната е в гаража, но другите две - къде? Естествено на тротоара. То впрочем не е единствен случай. От едно време Троян е град с най-много леки коли на глава от населението.

Анонимен каза...

Преди няколко години беше подета акция да се санкционират собствениците на паркиралите по тротоарите коли. Леле, какъв вой се надигна. И сега усещам, че ще е същата работа. Но това, че Общината ще изгражда нови паркинги е добро. Има нужда!

Анонимен каза...

Къде са били тези общински чиновници когато са давали строителни разрешения на Калинел да си размърдат малко мозъците ако ги имат и да помислят,че ул.Македония е тясна и не може да поеме този трафик от тежки камиони.Кога ли някой камион ще влезе в градинката на Дъскотина и да изпомачка майките които са излезли с децата си.Колко години е така.Къде са общинските чиновници и кмета.Ама след писмото много бързо се задействаха.Да но това задействане е само за отчитане на дейност за което ще се тупат в гърдите.Всяко чудо за три дена.А някой да помисли и да реши кардинално проблема.Вече се съмнявам,че в тази община има някой който може да мисли.А само този проблем ли е.Нашите общинари са много добри когато прекарват всичката пара през свирката и да отчитат дейност.

Анонимен каза...

Ами отчитат, защото има какво да отчитат! Колкото и да не ти изнася, 11-ти.

Анонимен каза...

а пък тези, които имат гаражи обикновено са ги направили магазини и колите пак на улицата.

Анонимен каза...

Конструктивно предлагам нещата да се правят едно по едно и не отзад напред! Първо, да се създадат места за паркиране и после да се глобяват хората, паркирали неправилно. И второ, вземете предвид не само неправилно паркиралите по тротоарите, защото истината е,че те са по-малкия проблем, а тези неправилно паркирали на пътя. Пример, магазинът на "Ботев", намиращ се отдясно посока ВИК. Там винаги има неправилно спрели автомобили, видимост насреща никаква, изключително опасно, особено вечер. И ако пак се каже, че и на тоя магазин по грешка е дадено разрешително, без да има паркоместа, то тогава най-малкия проблем остават колите по тротоарите. В Троян реформите винаги се правят хаотично по нечий материал или жалба, а не последователно и отговорно! Мислете с главите си!

Анонимен каза...

darjavata ni e precakana.!

Анонимен каза...

Пак е добре, че отговорът на комисията е публикуван поне след писмото на Ненов защото писмото е публикувано на 16-ти и отговорът е от 16-ти. На Беклемето също правят изкуствен сняг за пързаляне.

Анонимен каза...

Нещо спряха коментарите. Да не се усетихте?
Казаха ви го в прав текст - "Община Троян съвместно с Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян започва проверки за неправилно паркиране на автомобили по тротоарите, съгласно Закона за движение по пътищата и Наредбата за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян (Раздел IV, чл. 15, ал. 1, т. 2)."
Нито ще се реши проблема по у-л Македония с трафика, нито с асфалта и тротоарите. Те остават в графата "ще", както и паркоместата. Започват проверки и глоби! Ако не сте част от сценария - това ли искахте г-н Ненов? Получихте го!
Сценариста! Сценариста!

М.Ненов каза...

Уважаеми 17-и: Не съм сценарист , а изложих простичко проблемът , който ме вълнува. Това което исках , е изложено в писмото. Вие явно не живеете на тази улица и не можете да разберете това , което тука е ежедневие. Ако пък живеете на тази улица , тогава не Ви разбирам позицията.
Благодаря на всички коментиращи , които ме подкрепиха.

Анонимен каза...

Из целия град има неправилно паркирани автомобили по тротоарите. Трябва да се прави проверка непрекъснато из града. И да се наказват всички. Независимо кой са и какви са на длъжности или са нашите местни бизнесмени.

Анонимен каза...

17. Анонимен каза... "Започват проверки и глоби!" ,,,
Крайно време беше да започнат да се наказват и глобяват нарушителите, браво!

Анонимен каза...

Писмото е публикувано на 16-ти и отговорът също е от 16-ти. Съвсем случайно.
Сценаристът! Сценаристът!

troyan21 каза...

До №21: Писмото бе публикувано в печатното издание на Т21 на 15 януари, на следващия ден сутринта бе публикувано и в сайта ни, а следобед на същия ден получихме отговора и по-късно вечерта го качихме в сайта.Напълно нормална практика.

Анонимен каза...

predlagam ne6to lesno: vseki,koito vidi kola parkirana na trotoara,da napravi snimka,na koqte vijda i nomera,i da q prashta na Genadi i na I4eff, pri qvno naru6enie,tqbva da ima globa. predi vreme ima6e militsioner,koito snima6e taka 4e.......... imame zalena svetlina.

М.Ненов каза...

До анонимните търсещи сценарист: Предлагам Ви да насочите мисленето си към следният въпрос. Кой е сценаристът на следната разлика между Троян и Севлиево ? Следя развитието на Севлиево отблизо. Показвам разликите. Какво стана там през последните 15 години?
1. Нови инвеститори.
2. Газ до 60 % от населението
3. Била , Лидъл и Кауфланд
4. Техномаркет и Зора
5. Голяма част от улиците с подменена настилка
6. Нов център
7. Нов парк до Техномаркет , няколко пъти по голям от този в Троян
8. Спортна база и стадион

Е кой е сценаристът на тази разлика?

Анонимен каза...

Писмото на г-н Ненов в основата си е за безобразното състояние на трафика и настилката по ул.Македония и то с пълно право, само че е объркал адреса. Комисията "светкавично" се събира /уик, уик/ и взема решение да проверява и глобява за спрели коли по тротоара /не че не трябваше да го прави и до сега/.
Какво става обаче с трафика и настилката по ул.Македония? "Ще, ще" - някога!
Резултат: гражданите пишат, властта "реагира", проблема си остава.
Сценариста! Сценариста!
24, г-н Ненов - отговорът е елементарен. Ако разбереш - иди информирай Енкин, Акимов и Михайлова, защото и те не знаят.

Анонимен каза...

24-ти, няма разлика. В Троян се залага на комуникациите и инфраструктурата. Само за златните фикални канали са инвестирани и се инвестират в момента десетки милиони.
Разликата е "малка". Те строят над земята, ние строим под земята. Въпрос на философия и мислене. От общината постоянно ви казваха и ви го казват, че това е голям успех и постоянно го пишеха и пишат в троянските медии. Освен това ние имаме консултативен съвет по икономика, а те нямат такъв. Сигурно защото си имат икономика.
От какво сте недоволни?

Анонимен каза...

№23, г-н Ичев нищо не може да направи. Той има служебни възможности, но не смее да ги ползва. Защото над 50% нарушителите както казва №19, са наши, ваши, т.нар. влиятелни личности в града ни и бизнесмени. На които никои нищо не прави. За тях няма закони. Г-н Радевски, наказва ли се, като заради неговата фирма "Калинел" ул. Македония е разрушена? Не! Той може да прави каквото иска и където иска. В Троян не са всеки има закони. Не всеки се наказва. И да не споменавам много други факти. Трябва нашите управници да разберат, че когато фактите говорят и боговете мълчат и да започнат да работят както трябва. А не да се съобразяват с този или онзи.

Анонимен каза...

Дей...а и кухендера смотан 27! Ако не е Радевски да внася данъци, ще видиш каквото и да е подобрение в Троян на куково лято! Кажи колко данъци внасят твоите комунистически бизнесмени за града? Отделно 1000 семейства ще са умрели от глад! Смотаняк тъп, ти колко данъци внасяш за града? Или само цуцаш бюджетна заплата?

Анонимен каза...

Айде по-леко с лизането на задника на Радевски! Като внася данъци, градът да не му е бащиния?! Законите са еднакви за всички!
Дей...а и слагача прост 28 :D

Анонимен каза...

И къде ги внася тези данъци?И къде отиват тези данъци?И каква част от тях ,внесени в републиканския бюджет се връщат в троянския?И изобщо,28-ми,ти нормален ли си ?

Анонимен каза...

Аз хваля Радевски, защото ми плаща за това. Отлично ми плаща. А на теб само гадния вкус в устата ти остава от лизането на комунистически ануси.

Анонимен каза...

Сериозно да се огледат около ВиК и надолу все по бутеф та чак до Велчевски.
И да пишат смело. Тъкмо повече
пари за крадене после :)

Анонимен каза...

Към 28 и 31.
И сами се сетихме, че хвалиш Радевски, защото ти плаща за това. Жалка картинка.
Даже не знам дали да ти обяснявам, че понеже някои не сме съгласни да има едни закони за Радевски и подобните му, и други за останалите, това не значи, че сме комунисти... уви, няма да ти влезе в тъпата кратуна.
Похвали се утре на спонсора си да види каква мечешка услуга си му направил, щото може и да сме подозирали, че плаща за подобен пиар, ама друго си е да го напишеш черно на бяло.

Анонимен каза...

А сега кажи нещо за вкуса в устата си.

Анонимен каза...

до 24-ти,много си прав.
Севлиево е град за пример и икономика.
А малкото градче Троян го сасипаха тез общинари.

Анонимен каза...

№31, кой те излъга, че ти плаща Радевски? Тези пари за работата която му вършиш нищо не са - капка в морето за него. Още искам да ти кажа, че той не е от тези които обичат да дават. Той обича да взема. Парите които вземаш за скъп глад като Троян не са на стойност. Не обиждай другите и погледни реално на нещата. Отвори си очите - погледни. Докато има такива като теб така да мислят все на това положение, ще сме в града си. Т.е. ще страдаме. А що се отнася до гр. Севлиево цъфти, защото хората от общината мислят за своите съграждани, за разлика от разлика нашите общински служители и съветници мислят за себе си. Как да се устроят. Да си построят нови жилища, купят нови коли и устроят своите деца и внуци. До като така работят града ни ще зле.

Анонимен каза...

36 и другите подобни,
Чувството ви за хумор илюстрира нивото на вашия интелект. Естествено че Радевски не ми плаща. Дори не го познавам. Няма нужда да ми плаща. Ако един отрепан поплювък като Пеевски може да има защитници, защо един доказал се човек да няма? Искам града да е жив. Разбирам кога Радевски е дал заплати. Колкото да роптаете, нещата в Троян никак не са зле. Тук има предприемчиви хора. Глупаците, мизерниците сте малко. А всички останали, които честно и почтено си заработват хляба, ще оставят заработеното при други. Тези, които им ремонтират колите и къщите, тези които им продават стоки за бита, тези, които са се сетили да направят нещо, за да не псуват безделно и да намират вечно някой да им е виновен.
Докато има такива като Радевски, за Троян има надежда.
30-ти, има публичен регистър, погледни кой колко печалба има, ще сметнеш долу горе кой колко данъци е платил.

Анонимен каза...

36, разбира се в града не само кога плаща Радевски, а и всички останали наши работодатели, да тогава хората търгуват из града ни. Но лично аз много добре знам кой колко плаща на хората в града ни. И всеки едни от общината се мъчи да работи както и колкото може да работи. но тези пари за днешният стандарт са малко. А има хора работят много, много.

Браво пич! каза...

http://www.obekti.bg/chovek/10776-%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%85%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BA,-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81

Анонимен каза...

КАК ДА ГИ ЗАКАЧА ПОЛИЦИЯТА ПЪРВО ТЕ ДА СЕ НАУЧАТ КАК ДА СПИРАТ И ПАТРУЛКИТЕ ДА СИ СЛАГАТ КОЛАНИТЕ ЗАЩОТО НАЧАЛНИКА ГО СЛАГА , АБЕ ИЧЕВ КАЖИ НА ТОЗИ С ЕДНА ШКОДА СПИРА ПРЕД ДЪГАТА ПОСТОЯННО И ИМА СНИМКИ , ЗАЩО ТВОЙТЕ ХОРА НЕ ГЛОБЯВАТ СТАРАТА КЪЩА ЗАЩОТО МИТКО БАРМАНЧЕТО Е НА ПОЛИЦИЯТА ВАШ ЧОВЕК , СВЕТЛА ОРЪЖЕЙНИЯ МАГАЗИН И ТЯ НЕ МОЖЕ ПОЛОВИНАТА ПОЛИЦИЯ СА ЛОВЦИ ПАК НЕ СТАВА , АПЪК ТОЗИ ЧАКЪРСКИ ДА ОТИДЕ НА ПСИХО ЗАЩОТО МОЖЕ И ДА Е ПРЕФАНАЛ И ДА СИ СЛАГАТ КОЛАНИТЕ , АПЪК СУТРИН ДА НЕ ГОВОРИМ ДВА БУСА СРЕЩУ МАЛКИЯ ПАЗАР ДО БАНКАТА СТОЯТ ПО ЕДИН ЧАС И ПИЯТ КАФЕ ТОЧНО В ПИКОВИЯ МОМЕНТ НО НАЛИ СА БОЧКО И ВАРЧЕВ ХОРА НЕ СЕ ЗАКАЧАТ ИЧИВ С ТАЯ БАДЖАНАЩИНА ЗОР ЩЕ СЕ ОПРАВИШ ТЕЖКО ТИ И ГОРКО

Анонимен каза...

Абе за каква комисия говорете Банко от тухли разбира , Гечев и той , Шайлека от маркучи в тази комисия няма един компетентен човек освен от полицията поканете от превозвачите градския транспорт от такситата който са основния фактор , едно време шеф на комисията беше Канджика той сиромаха имаше книжка за мотопед , четох преди време изказвания за катастрофата Ботев и Радецки на този инженер от Русе ли беше да си хвърли дипломата да вземе парите подкрепям Полицията за сфетофар прави са , и те са на тегло незнаят на кого да пишат

Анонимен каза...

bravo na 41 ima o6e mnogo takiva no policiiata da kara na red

Анонимен каза...

Коментари 40 и 41-АПОСТОЛАТИ!Моля, не ги трийте :)

Анонимен каза...

До кога питам аз полицаите ще карат без колани и ще си говорят в патрулните коли по време на движение с телефоните,а иначе могат да глобяват буквално за нищо.Но кой ли ги чете тези коментари.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |