Беломъжев с второ злато за Световната купа

* Троянецът спечели двойния старт (спринт плюс преследване) от втория кръг за СК в Мура (Швеция) – в тежка битка с Ламов (Русия) и само секунда преднина * Тачо се изкачи на 5-та позиция
 във временното класиране
Ски ориентиране
Станимир Беломъжев
СЛЕД ЗЛАТОТО си в средната дистанция от първия кръг за Световната купа по ски ориентиране за сезон 2013/2014 г., провел се в Иляс, Финландия на 4 декември, българският топ състезател, наш съгражданин и водач в световната ранглиста за миналия сезон Станимир (Тачо) Беломъжев постигна нова победа. Троянецът спечели вчерашния двоен старт – спринт пролог на 3,3 км плюс преследване (23 януари), от втория кръг за СК, чийто домакин е Мура (Швеция).

В СПРИНТА сутринта Беломъжев завърши 8-ми, изоставайки на 25 сек. от победителя Андрей Ламов (Русия). Но в преследването на средната дистанция (8,5 км, 24 контролни точки) бе много мощен и буквално с няколко метра и само 1 сек. преднина изтръгна крайната победа от руснака. Трети остана представителят на домакините Андреас Холмберг (Швеция), а четвърти е един от големите фаворити – норвежецът Ханс Йорген Квале. В челната десетка има още четирима шведи, руснак и норвежец, двайсетица също е попълнена основно от скандинавци (шведи, норвежци и финландци).

С ПОБЕДАТА си в Швеция Тачо се придвижи с шест места напред във временното класиране за СК и в момента заема 5-то място с 1249 точки. Водач е Ламов (Русия) с 1288 т., следван от норвежците Ханс Квале (1268 т.) и Ларс Мохолд (1263 т.) и шведа Петер Арнесон (1251 т.). В събота (25 декември) са щафетните състезания, а кръгът завършва в неделя (26 януари) с индивидуалните бягания в дългата дистанция.   

Т21 

 Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво Тачо!

Анонимен каза...

Браво! Ето такива таланти трябва да подкрепя общината, а не да прави фасадите на преяли, затлъстели и надули се наемодатели.

Анонимен каза...

Тачо , ти си троянска гордост , гордост на обикновения троянец..... а не на онези , които само се фукат докато печелиш , и не дават пари докато се потготвяш !

Анонимен каза...

Поздравления. Гордеем се с него. Може само да съжаляваме, че няма да участва на олимпиадата, защото и там щеше да мачка.

Анонимен каза...

Станимир Беломъжев - Тачо е един от малкото кадърни хора останали в България, за Троян да не говорим! Браво Тачка винаги съм се гордеел, че те познавам! Успех и само нагоре!

Анонимен каза...

БРАВО ,Тачка,,,,успех и от мен...продължавай все така...!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |