Стефания и Ива от „Климента” заминават за Брюксел

* Двете момичета спечелиха екскурзията с презентациите си „Европейският парламент – гласът на гражданите за Европа”
 * Наградите - от ученическия конкурс на евродепутата Мария Габриел
Отличници
Мария Габриел връчна наградите на Стефания Калева (вляво) и Ива Петкова
СТЕФАНИЯ Калева (11 кл.) и Ива Петкова (12 кл.) от троянското СОУ „Св. Климент Охридски”, заедно с Иван и Весела от Езиковата гимназия в Ловеч, в началото на м. февруари заминават за Брюксел – на посещение в Европейския парламент. Те спечелиха тази награда с победата си в състезанието за мултимедийна презентация „Европейският парламент – гласът на гражданите за Европа”. Което състезание пък бе в рамките на организирания за втора поредна година ученически конкурс от българския евродепутат Мария Габриел (ГЕРБ). Заедно с четиримата „презентатори” за Брюксел ще пътуват и тримата, написали най-добри есета на тема „България за Европа и Европа за България” – Николай, Ирина и Георги от Математическата гимназия в Ловеч.

С ПООЩРИТЕЛНА награда в същата надпревара бе отличен друг троянски ученик – Минко Петков от СОУ „Васил Левски”. С награда от групата на най-малките, които рисуваха на тема „Европейският парламент през моите очи”, е още един възпитаник на същото училище – Яница Господинова; тя с още девет деца от Ловеч, Тетевен, Априлци, с. Дерманци и Летница получи подарък МР3 плейър.

В ТАЗГОДИШНИЯ ученически конкурс се включиха 162 ученици от Ловешка област. А преди награждаването, състояло се Градската художествена галерия в областния град (18 януари), инициаторът и спонсор на събитието и наградите г-жа Габриел похвали участниците: „Спрямо миналата година, вие израствате пред очите ни като горди европейски граждани, а със знанията, които имате, вие сте гордост и за България”.  Тя отправи и едно важно послание: „В Европейския съюз нищо не се е случило, а всичко е случващо се. Не е завършен процес членството на България, не е завършен процес начинът, по който младите хора се реализират в Европа, всичко това се случва всеки ден, то зависи от нашата активност”.

Седемте, наградени от евродупутата Мария Габриел (третата вляво) с екскурзия до Брюксел 
ЩЕ ПРИПОМНИМ, че миналата година сред наградените с екскурзия до Брюксел и посещение в Европейския парламент и Европейската комисия 10 ученици също имаше двама троянци – Йоанна Василева и Ивайло Чавдаров от СОУ „Васил Левски”. Те също бяха победители в състезанието за мултимедийна презентация, която тогава бе на тема „Европейска година на гражданите 2013 – моят личен принос”.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Възхищавам се на децата - само напред и в Европа не мислете за България.

Анонимен каза...

Браво момичета! Гордея се с Вас! Вие сте лицето на България! Чест и почитания на Вашите учители!

Анонимен каза...

Едно голямо браво! Страхотни сте.

Анонимен каза...

Браво, момичета!

Анонимен каза...

Браво на евродепутата Мария Габриел, че включи област Ловеч в конкурса, обявен от нея и даде възможност на децата ни да се докоснат до нейната и на колегите й работа в Брюксел. Браво и на децата, които са се включили и са защитили своите виждания в европейските въпроси в темата. Както разбрах, тази година е втората, вече е имало и други деца от наши училища, които са пътували миналата година. Не съм чула някой друг евродепутат да е направил нещо подобно. И тук възниква въпросът - какво правят нашите депутати в Бръксел и как тяхната работа стига до нас. На този етап виждам само това. Ще се радвам след завръщането на нашите момичета да чуем и видим тук какво са преживели в столицата на Европа.

Анонимен каза...

Браво на г-жа Габриел!!!!Вие представяте ли червената подлога Илияна Йотова или някой от нейните червени колежки да даде нещо на децата на България НИКОГА!!!!!!!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |