Проходът отворен, ограничения за тежкотоварните

* Тази сутрин (25 януари) от АПИ разпоредиха: камионите минават, но без ремаркета и полуремаркета * Прогнозите не вещаят сериозно усложняване на обстановката
На Беклемето 
Снимките са от камерите на хотел „Сима”, 25 януари 2014 г., сунтринта
КАКТО МОЖЕШЕ да се очаква, падналият през нощта и рано днес сняг (25 януари) затрудни преминаването през Троянския проход (Беклемето) и от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) въведоха известни ограничения. От 5:44 ч. сутринта бе забранено движението през Беклемето на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Ако снеговалежът се задържи според прогнозите, не се очакват по-тежки мерки.

В МОМЕНТА (събота, 25 януари, 13:30 ч.) – според данните от хотел „Сима”, намиращ се най-високо в прохода – температурата там е около -6 градуса и за днес се очаква да падне още около 2-3 см сняг и до 7 см през нощта. Заледяванията са неизбежни, тъй като през нощта се очаква температурите да се смъкнат до -15 градуса. Прогнозите не вещаят сериозно усложняване на обстановката, което дава надежди, че Беклемето ще остане проходимо. 

ПРИПОМНЯМЕ, че при първия за тази зима сняг в края на м. ноември (2013 г.) от АПИ разпоредиха леките автомобили да се движат с вериги през Беклемето и забраниха преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. След това дойде неочакваното „лято посред зима” и ограниченията отпаднаха, а проходът остана отворен през най-тежките зимни месеци – ноември, декември и януари, което рядко се случва.

ДА КАЖЕМ също, че при инспекцията си в Ловеч през м. октомври миналата година шефът на АПИ инж. Стефан Чайков бе категоричен, че няма възможност Троянският проход да е отворен целогодишно (няма, защото няма как, няма, защото не искаме или няма, защото толкова можем, не стана ясно – бел. Т21). Кметът на Троян Донка Михайлова обаче не спира да поставя въпроса за целогодишното отваряне на прохода като част от републиканския път ІІ-35; а по време дискусията „Интегрирани териториални инвестиции за развитие на Северозападен район“ в края на м. ноември определи транспортната (не)свързаност на Централна Северна България и Южна България като основен проблем на област Ловеч и респективно на Троян.

33 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Донка!

Анонимен каза...

За кое,че пътя от Троян до разклона за Дълбок дол не е пипан ли?

Анонимен каза...

Браво на Донка, че прави молитви да няма сняг, че да не затварят прохода и да са чисти улиците.

Анонимен каза...

днес ми се наложи да пътувам до с.Черни Осъм и след това до Бели Осъм. По пътя и до двете села нямаше никъде хвърлена поне една лопата пясък. Срещнах два снегорина с вдигнати дъски. До кога?????

Анонимен каза...

Барманът каза :
Вече 10-ти ден в Троян вали сняг,сипе,сипе,всичко покрива.Градът е потънал в зимна тишина ...... Донка Михайлова е страшно депресирана, само стои и гледа мило през прозореца на Общината.Ако продъжава да вали,няма как - ще се наложи да я пусна вътре ...

Анонимен каза...

Някои пишат само да са написали нещо.Един иска пясък/не е ясно защо/,друг общината да чисти републиканската пътна мрежа и т.н.

Анонимен каза...

Знаете ли кое е най- странното, че на снегопочистващите фирми се плаща вероятно през целия сезон. Има няма сняг се плаща !

Анонимен каза...

Вероятно как могат да ти идват такива глупости наум. Вероятно.

Анонимен каза...

8-ми тъп си, че чак заоблен. Смешник недодялан, докажи, че не съм прав!

Анонимен каза...

6-ти,оръфляк недодялан,дали си наясно че и в града положението е същото? Надникна ли поне веднъж през джама днес,червен терлик скъсан!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Вчера, събота се връщах от гр.Ловеч и като стигнах до табелата община Троян /преди с.Ломец/, точно до табелата, като отрязан с нож пътя след табелата беше само отъпкан сняг, до като преди нея почистен до асфалт. И това е път от републиканската пътна мрежа.

Анонимен каза...

Тук явно има мармот, който има нещо общо със снегопочистващите съоражения. Брани ги все едно са негови. Или е шофер или нещо повече. Къртица има тук, къртицаааа :)))

Анонимен каза...

Вчера цял ден снигорините работеха. И какво опесъчаване искате като валеше постоянно.Хората, които отговарят за почистването си знаят работата и я вършат както трябва. Към 13-ти: този път се чисти от ловешка фирма. Така че който има ангажимента, да си го върши.

Анонимен каза...

13-ти и много други като 13-ти: Обърнете се към Областно пътно управление да ви дадат отговор на въпроса за този път.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

16-ти а за в града към Светия синод ли да се обърнем. И при как Донка, и при Миню и при Дилянча, все си е така. Седят и чакат да спре, дотогава колите са го утъпкали, пуснат едно стъргало да го заглади и викат готово. Идиотите в другите градове обработват улиците със започването на валежа и си карат на асфалт. Поне така беше вчера и в Севлиево и в Търново.

Анонимен каза...

Към 7-ми - много ме развесели като прочетох какво си написал. Вярно, зима е, освен да стоим до печките и да се чудим какви глупости и смешки да раждат някои глави, няма какво друго да се прави. Един безплатен съвет към тебе - вземи прочети например някоя книжка, белким нещо ще ти влезе в тиквата и няма да ръсиш глупости.

Анонимен каза...

Аз на очите ли да си вярвам или на теб, № 18? Улицата, на която живея е изчистена до асфалт. Два пъти вчера минава снегорин. Днес мина техниката и опесъчи. Хората наистина си вършат работата и приказки като твоите просто не хващат декиш .

Анонимен каза...

20-ти, а пък аз на улицата на която живея днес не е минавал снегорин. Чистят се явно само главните улици. Т.ч не ми разправяй кой си върши работата и кой не. Като кон с капаци си. Троян не е само вашата улица.

Анонимен каза...

14-ти, уважаеми мармот! Малко ще те ограмотя - мармотът е гризач и за него е характерно, че спи зимен сън. Хайде и ти - под юргана.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Днес не е валяло през цялото време,сега пак не вали,главната улица що не е изчистена до хАсфалт бе мамули?

Анонимен каза...

От къде накъде пък трябва да са изчистени до асфалт? Улиците трябва да са проходими при зимни условия. И в града те са такива. Тази вечер към 17 ч. опесъчаваха. Хаейде стига сте търсили под вола теле!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

а прохода как е минава ли се

бат Велко Сандокана каза...

Ами за да не се пълни ортопедията със хора дето са тръгнали да пресичат улицата например,и щото по другите градове са ръснали сол и химикали хората,и са до асфалт! И като има толкова много знаещи,я ми кажете защо "спящите полицаи" както ги наричат,не са демонтирани изцяло,а липсват по 1-2,до 3 части от тях,на различните места в града?

Анонимен каза...

Някой от общината спа в събота и неделя и за това не демонтираха спящите полицаи а снегорините ги разбиха...Ще има ли наказани?Няма.Кой ще плаща за новите спящи полицаи?Всички ние.Предлага да не вали сняг в събота и неделя!!!!

Анонимен каза...

Пред училище Иван Хаджийски имаше поставени скоростоограничители. Практика е те да се демонтират през зимния период. Това община Троян не направи и.....снегорините ги разрушиха при първия сняг. Питам госпожа кметицата:Кой/от чий/ джоб ще се плати доставката и монтажа на нови скоростоограничители/близо 5 000лв за брой/, при положение че точно Вашата администрация не предприе мерки да ги демонтира. Ако е от бюджета категорично възразявам да плащат пари от моите данъци за нещо което немърлив служител не е свършил. Не прехвърляйте вината на снегопочистващата фирма, тя няма такива задължения!Няма ли най-сетне да накарате администрацията си да работи и ползва добри практики?Или и това не можете госпожо Михайлова? Тогава платете ремонти Вие, от Вашата заплата!

Анонимен каза...

Цяла зима фирмите отговорни за поддържане на пътищата почиваха. Снегът пак ги изненада , като заваля в събота. Тези фирми почиват в събота и неделя , и затова тази сутрин не може да се мине през града. Пътищата са в лед покрит със сняг отгоре. Това е така до табелата за община Троян след Ломец. В други общини се използват антизамръзващи смеси , но при нас това не е познато. Глоби за фирмите чистещи улиците и кметицата да се самоглоби за безотговорност.

Bond каза...

Много сте прав 32-ри - причината за състоянието на улиците в града, основните, да са целите в трапчинки и бабунки е ненавременното почистване на снега в събота. Колите са минавали по непочистения сняг и тъй като земята е била още топла, снега е започнал да се топи, след това е стегнал и почистването вече е неефективно - получат се тези неравностти, които могат да се отстранят само при положителни температури или при обработване с препарати. Това е. Елемантарно.
Не съм адвокат на кмета, но вината, конкретната, е в човека отговарящ за снегопочистването и ако Михайлова не му потърси отговорност, реална такава, а не "порицание пред строя", вината вече ще е нейна!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |