„Троянски мотиви” на Васил Бенчев

* Откриването – на 28 януари, вторник, от 17:30 ч. Заповядайте!

Васил Бенчев
„Серяковата къща”, предстоящо

ВЪВ ВТОРНИК, 28 януари, от 17:30 ч. в галерия „Серяковата къща” се открива поредната самостоятелна изложба на местния художник Васил Бенчев. Озаглавена е „Троянски мотиви”. През миналата година авторът имаше сериозен здравословен проблем, но не спря да твори; и 20-те живописни платна, основно пейзажи, включени в настоящата му изложба, са създадени в този период. Заповядайте!

ВАСИЛ БЕНЧЕВ е роден през 1945 г. и е един от малцината професионални художници в нашия град – които цял живот са си вадили хляба с четката. Работил е като художник в „Търговия Троян”, ХФЗ, „Пътно управление”, Община Троян. Сред основателите е на Дружеството на троянските художници.

Галерия „Серяковата къща”, Троян

Авт. Васил Бенчев

1 Коментара:

мичо генковски каза...

Васко!
Отдавнашното ни познанство, дългогодишната ни съвместна работа и най-вече възхищението ми от твоето творчество ми дават възможност да те поздравя и да ти пожелая здраве. Картините ти, вдъхновени изцяло от троянски мотиви и образи, отново разказват за твоето троянолюбие, за стремежа ти да бъдеш сред най-вдъхновените местни творци. Дръж здраво четката и не позволявай на палитрата си да засъхва.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |