Нов изпълнител на социалните услуги в Дълбок дол

* Сдружение „Дете и пространство” се грижи за още четири социални комплекса в Русе и София * Персоналът е преназначен със срочни договори за 6 месеца
Рокади
НА 30 ДЕКЕМВРИ 2013 Г. в кабинета на кмета Донка Михайлова бе сключен договор за възлагане на социални услуги в Комплекса за социални услуги в с.Дълбок дол - между Община Троян и новият изпълнител Сдружение „Дете и пространство“, София (в предишните години доставчик на социалните услуги неизменно бе сдружението „Общество за всички”, ръководено от нашата землячка доц. Румяна Кралева, която е и основател на комплекса – бел. Т21)

НОВИЯТ ДОСТАВЧИК на трите услуги - „Дневен център за възрастни с увреждания“, „Център за настаняване от семеен тип“и „Защитено жилище“,  бе избран след проведен конкурс по реда на чл.37, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Сдружение „Дете и пространство“ има опит при предоставяне на подобни услуги в Център за настаняване от семеен тип (от 2009 г.) Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с проблеми в психичното развитие и техните семейства (от 1 юни 2012 г.) и Дневен център за деца с увреждания - седмична грижа,  трите в гр. Русе, и Център за настаняване от семеен тип за деца с интелектуални затруднения в жк „Люлин“ в София (от 1 януари 2011 г.). Председател на Управителния съвет на Сдружение „Дете и пространство“ е д-р Любомир Жупунов, а изпълнителен директор – Мария Стоева (за контакти: 1680 София, бул. „Гоце Делчев”, бл. 32, вх. А, ет. 1, ап. 1, тел./факс: 02/9584959, child.space@abv.bg, www.childandspace.com).

ОТ 1 ЯНУАРИ 2014 Г. досегашният персонал, зает в трите услуги в комплекса в Дълбок дол, е преназначен от новото сдружение със срочни трудови договори за 6 месеца. През този период ще се извърши обучение и оценка на капацитета и  индивидуалните възможности на всеки служител, след което ще се сформира постоянен професионален екип с нова организация на работа и ангажимент за по-високо качество на социалните услуги.

Маргарита Генкова
PR на Община Троян

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Винаги когато "чужди" фирми/разбирай фирми които не са от Троян и околията/ печелят обществени поръчки за нещо което общината провежда процедура по ЗОП в хората възниква въпроса: Защо все "чужди" фирми печелят проведените прозрачни и честни търгове? Отговора е само един. Заради комисионната от 10% която кмета взима. Когато са чужди фирми-няма изтичане на информация. Когато са наши винаги се разчува. Така че от "неудобството" за кмета, винаги печелят " чуждите" фирми. Има малко успокоение и за нашите фирми. Играйте на обществени поръчки извън Троян и околията, там ще вървите/печелите/ Вие, защото всички управляващи са крадливи и алчни.Искате доказателства? Поискайте от общината по ДОИ списък на проведените търгове и кои фирми са ги спечелили. Извода ще си направите сами.

Анонимен каза...

Уважаемий 1-ви, явно не ти се е отворил парашутът?!

Анонимен каза...

1-ви, много си неграмотен, човече! Какви 10% или 5%? Това не е обществена поръчка. В случая става въпрос за конкурс за доставка на външна услуга. И друго не мога да разбера - за първи път Троян има за кмет един честен човек и голям мерак на някои да го омаскарят. Жалка, жалка картинка!

Анонимен каза...

Съгласна съм с 3-и. Не плюйте по единствения почтен кмет, който е имал Троян. От това печелят само тези, които искат да си разиграват кончето, както са го правили години наред.

Анонимен каза...

"става въпрос за конкурс за доставка на външна услуга", №3, написал си ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!! Вземи попрочети или питай, не е срамно, пишеш глупости и се излагаш.Прочети ЗОП/закона за обществени поръчки/, там ще намериш отговор на "конкурс за доставка на външна услуга". Ха, ха, ха.

Анонимен каза...

Умнико 5-ти, обявата за този конкурс стоя и във вестниците и в сайта на Общината повече от 40 дни. Ми да беше се явил. Къде беше? Или пък такива като тебе.

Сенека каза...

Всичко в България е честно ,почтено и прозрачно!Държавата просперира,стандарта расте ,хората са щастливи !Пенсионерите благоденстват ,радват се на високи пенсии имасово се записват на околосветски круизи.Баба Цура от горния етаж посрещна Нова Година в Рио де Жанейро ,а дядо Грую от Мондешкото ходи на секс туризъм в Тайланд.Догодина вика ,ще ида до Малдивите ,ама ако дадат Коледни надбавки за Виаграта,джанъм!Еех,колко щастие има в България ,би се провикнал един класик,ама нейсе!Будилника звънна,трябва да тръгвам за Олимпията ,току виш фалирали без мен !!!

Анонимен каза...

Жалко, после се чудим защо в Троянът не остават хора с опит в определени области.

Анонимен каза...

По-добрата и професионална услуга къде е? С машинации и манипулации изгонихте г-жа Кралева, откраднахте това, което е създала, за да превърнете центъра в публичен дом! Браво Донке, браво Жупунов, браво Менекше, продължавай да събираш помощите на децата и ги харчи за ботуши. Съпруга ти, член на ДПС не ти ли купува дрешки и обувчици, че опря до помощите на децата... Господ ще ви накаже всичките Българио съсипници, безкруполни мръсни същества такива!!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |