Нов изпълнител на социалните услуги в Дълбок дол

* Сдружение „Дете и пространство” се грижи за още четири социални комплекса в Русе и София * Персоналът е преназначен със срочни договори за 6 месеца
Рокади
НА 30 ДЕКЕМВРИ 2013 Г. в кабинета на кмета Донка Михайлова бе сключен договор за възлагане на социални услуги в Комплекса за социални услуги в с.Дълбок дол - между Община Троян и новият изпълнител Сдружение „Дете и пространство“, София (в предишните години доставчик на социалните услуги неизменно бе сдружението „Общество за всички”, ръководено от нашата землячка доц. Румяна Кралева, която е и основател на комплекса – бел. Т21)

НОВИЯТ ДОСТАВЧИК на трите услуги - „Дневен център за възрастни с увреждания“, „Център за настаняване от семеен тип“и „Защитено жилище“,  бе избран след проведен конкурс по реда на чл.37, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Сдружение „Дете и пространство“ има опит при предоставяне на подобни услуги в Център за настаняване от семеен тип (от 2009 г.) Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с проблеми в психичното развитие и техните семейства (от 1 юни 2012 г.) и Дневен център за деца с увреждания - седмична грижа,  трите в гр. Русе, и Център за настаняване от семеен тип за деца с интелектуални затруднения в жк „Люлин“ в София (от 1 януари 2011 г.). Председател на Управителния съвет на Сдружение „Дете и пространство“ е д-р Любомир Жупунов, а изпълнителен директор – Мария Стоева (за контакти: 1680 София, бул. „Гоце Делчев”, бл. 32, вх. А, ет. 1, ап. 1, тел./факс: 02/9584959, child.space@abv.bg, www.childandspace.com).

ОТ 1 ЯНУАРИ 2014 Г. досегашният персонал, зает в трите услуги в комплекса в Дълбок дол, е преназначен от новото сдружение със срочни трудови договори за 6 месеца. През този период ще се извърши обучение и оценка на капацитета и  индивидуалните възможности на всеки служител, след което ще се сформира постоянен професионален екип с нова организация на работа и ангажимент за по-високо качество на социалните услуги.

Маргарита Генкова
PR на Община Троян

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Винаги когато "чужди" фирми/разбирай фирми които не са от Троян и околията/ печелят обществени поръчки за нещо което общината провежда процедура по ЗОП в хората възниква въпроса: Защо все "чужди" фирми печелят проведените прозрачни и честни търгове? Отговора е само един. Заради комисионната от 10% която кмета взима. Когато са чужди фирми-няма изтичане на информация. Когато са наши винаги се разчува. Така че от "неудобството" за кмета, винаги печелят " чуждите" фирми. Има малко успокоение и за нашите фирми. Играйте на обществени поръчки извън Троян и околията, там ще вървите/печелите/ Вие, защото всички управляващи са крадливи и алчни.Искате доказателства? Поискайте от общината по ДОИ списък на проведените търгове и кои фирми са ги спечелили. Извода ще си направите сами.

Анонимен каза...

Уважаемий 1-ви, явно не ти се е отворил парашутът?!

Анонимен каза...

1-ви, много си неграмотен, човече! Какви 10% или 5%? Това не е обществена поръчка. В случая става въпрос за конкурс за доставка на външна услуга. И друго не мога да разбера - за първи път Троян има за кмет един честен човек и голям мерак на някои да го омаскарят. Жалка, жалка картинка!

Анонимен каза...

Съгласна съм с 3-и. Не плюйте по единствения почтен кмет, който е имал Троян. От това печелят само тези, които искат да си разиграват кончето, както са го правили години наред.

Анонимен каза...

"става въпрос за конкурс за доставка на външна услуга", №3, написал си ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!! Вземи попрочети или питай, не е срамно, пишеш глупости и се излагаш.Прочети ЗОП/закона за обществени поръчки/, там ще намериш отговор на "конкурс за доставка на външна услуга". Ха, ха, ха.

Анонимен каза...

Умнико 5-ти, обявата за този конкурс стоя и във вестниците и в сайта на Общината повече от 40 дни. Ми да беше се явил. Къде беше? Или пък такива като тебе.

Сенека каза...

Всичко в България е честно ,почтено и прозрачно!Държавата просперира,стандарта расте ,хората са щастливи !Пенсионерите благоденстват ,радват се на високи пенсии имасово се записват на околосветски круизи.Баба Цура от горния етаж посрещна Нова Година в Рио де Жанейро ,а дядо Грую от Мондешкото ходи на секс туризъм в Тайланд.Догодина вика ,ще ида до Малдивите ,ама ако дадат Коледни надбавки за Виаграта,джанъм!Еех,колко щастие има в България ,би се провикнал един класик,ама нейсе!Будилника звънна,трябва да тръгвам за Олимпията ,току виш фалирали без мен !!!

Анонимен каза...

Жалко, после се чудим защо в Троянът не остават хора с опит в определени области.

Анонимен каза...

По-добрата и професионална услуга къде е? С машинации и манипулации изгонихте г-жа Кралева, откраднахте това, което е създала, за да превърнете центъра в публичен дом! Браво Донке, браво Жупунов, браво Менекше, продължавай да събираш помощите на децата и ги харчи за ботуши. Съпруга ти, член на ДПС не ти ли купува дрешки и обувчици, че опря до помощите на децата... Господ ще ви накаже всичките Българио съсипници, безкруполни мръсни същества такива!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |