Стефания и Ива от „Климента” заминават за Брюксел

* Двете момичета спечелиха екскурзията с презентациите си „Европейският парламент – гласът на гражданите за Европа”
 * Наградите - от ученическия конкурс на евродепутата Мария Габриел
Отличници
Мария Габриел връчна наградите на Стефания Калева (вляво) и Ива Петкова
СТЕФАНИЯ Калева (11 кл.) и Ива Петкова (12 кл.) от троянското СОУ „Св. Климент Охридски”, заедно с Иван и Весела от Езиковата гимназия в Ловеч, в началото на м. февруари заминават за Брюксел – на посещение в Европейския парламент. Те спечелиха тази награда с победата си в състезанието за мултимедийна презентация „Европейският парламент – гласът на гражданите за Европа”. Което състезание пък бе в рамките на организирания за втора поредна година ученически конкурс от българския евродепутат Мария Габриел (ГЕРБ). Заедно с четиримата „презентатори” за Брюксел ще пътуват и тримата, написали най-добри есета на тема „България за Европа и Европа за България” – Николай, Ирина и Георги от Математическата гимназия в Ловеч.

С ПООЩРИТЕЛНА награда в същата надпревара бе отличен друг троянски ученик – Минко Петков от СОУ „Васил Левски”. С награда от групата на най-малките, които рисуваха на тема „Европейският парламент през моите очи”, е още един възпитаник на същото училище – Яница Господинова; тя с още девет деца от Ловеч, Тетевен, Априлци, с. Дерманци и Летница получи подарък МР3 плейър.

В ТАЗГОДИШНИЯ ученически конкурс се включиха 162 ученици от Ловешка област. А преди награждаването, състояло се Градската художествена галерия в областния град (18 януари), инициаторът и спонсор на събитието и наградите г-жа Габриел похвали участниците: „Спрямо миналата година, вие израствате пред очите ни като горди европейски граждани, а със знанията, които имате, вие сте гордост и за България”.  Тя отправи и едно важно послание: „В Европейския съюз нищо не се е случило, а всичко е случващо се. Не е завършен процес членството на България, не е завършен процес начинът, по който младите хора се реализират в Европа, всичко това се случва всеки ден, то зависи от нашата активност”.

Седемте, наградени от евродупутата Мария Габриел (третата вляво) с екскурзия до Брюксел 
ЩЕ ПРИПОМНИМ, че миналата година сред наградените с екскурзия до Брюксел и посещение в Европейския парламент и Европейската комисия 10 ученици също имаше двама троянци – Йоанна Василева и Ивайло Чавдаров от СОУ „Васил Левски”. Те също бяха победители в състезанието за мултимедийна презентация, която тогава бе на тема „Европейска година на гражданите 2013 – моят личен принос”.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Възхищавам се на децата - само напред и в Европа не мислете за България.

Анонимен каза...

Браво момичета! Гордея се с Вас! Вие сте лицето на България! Чест и почитания на Вашите учители!

Анонимен каза...

Едно голямо браво! Страхотни сте.

Анонимен каза...

Браво, момичета!

Анонимен каза...

Браво на евродепутата Мария Габриел, че включи област Ловеч в конкурса, обявен от нея и даде възможност на децата ни да се докоснат до нейната и на колегите й работа в Брюксел. Браво и на децата, които са се включили и са защитили своите виждания в европейските въпроси в темата. Както разбрах, тази година е втората, вече е имало и други деца от наши училища, които са пътували миналата година. Не съм чула някой друг евродепутат да е направил нещо подобно. И тук възниква въпросът - какво правят нашите депутати в Бръксел и как тяхната работа стига до нас. На този етап виждам само това. Ще се радвам след завръщането на нашите момичета да чуем и видим тук какво са преживели в столицата на Европа.

Анонимен каза...

Браво на г-жа Габриел!!!!Вие представяте ли червената подлога Илияна Йотова или някой от нейните червени колежки да даде нещо на децата на България НИКОГА!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |