Подкрепа за бизнеса в Бюджет 2014

* Донка Михайлова: „На първо място е подобряването на инфраструктурата в райони с по-голяма концентрация на бизнес
 и на работни места”
Приоритети
Предстои асфалтиране на улицата към една от най-модерните производствени структури в Троян - машиностроителното предприятие на италиано-българската фирма „Копа Хидросистем
„ХУБАВА, спорна и здрава година да e вашата 2014-та. И дано Общината, не само като общинска администрация, но и цялата община и всички граждани, ви дават поводи да пишете и излъчвате добри новини. Да си пожелаем и едно добро взаимодействие през новата година”, с тези думи започна първата си пресконференция за новата година кметът Донка Михайлова. Логично, основната тема на пресконференцията бе общинският Бюджет 2014, чието приемане предстои.

„ОЧАКВА НИ особено отговорен и не толкова лесен бюджет”, заяви градоначалникът, като не пропусна да очертае откъде идват трудностите. Най-напред – защото трябва да се осигури общинско съфинансиране по няколко европроекта; най-големият е „Воден цикъл 2”, където Общината трябва да извади 1,5 млн. собствени средства, също по проекта за ново оборудване на МБАЛ – Троян (9414 лв. собствени средства) и др. Второто препятствие – започващото редовно изплащане на заема към Общинска банка (по около 700 хил. лв. годишно в рамките на няколко години), с който ще се погасяват наложените на Община Троян финансови корекции за няколко предишни проекта.

Донка Михайлова
„ЗА НАС Е ВАЖНО чрез този бюджет да осигурим финансиране на приоритетните управленски политики, които считаме за особено важни в тази първа от новия програмен период година. И на първо място е подобряването на инфраструктурата в райони с по-голяма концентрация на бизнес и на работни места. Това е част от цялостната визия на общинското ръководство да подкрепя създаването на работни места и увеличаването на доходите на гражданите”, поясни г-жа Михайлова. След което очерта и какво конкретно се крие зад този основен бюджетен приоритет за 2014 г.

СТАВА ДУМА най-вече за изграждане и реконструкция на транспортната инфраструктура (улиците) в няколко района на Троян, където се подготвя откриване на нови производства и разширяване на съществуващите. По-конкретно:

Ул. „Александър Стамболийски”. Тоест – уличката в кв. „Ливадето” (в близост до табелата за начало на Троян), където пред последните години бяха създадени две производствени предприятия: модерната мебелна фирма на Тони Радулов и машиностроителното предприятие на Васил Сираков. „Двете фирми започват разширяване на производството и ние ще осигурим финансиране на пътната инфраструктура и нормалния достъп до тях”, обеща кметът.

Ул. „Македония”, осигуряваща достъп до фирми с над 1000 работни места. „Знаете колко тежко е експлотационното състояние на тази улица, тя предстои и да бъде разкопана заради работата по водния цикъл. Полагаме усилия да привлечем средства (за цялостна реконструкция на улицата) от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие” – това са тези 500 млн. лв., заделени в Републиканския бюджет за подобни проекти”, обясни градоначалникът.

Кв. „Аталант”. Чрез общинския бюджет ще се осигури допълнително финансиране за ремонт на улицата, на която са позиционирани 8 фирми с общо над 100 работници.

Сврачи дол (новата промишлена зона на Троян). Тук предстои асфалтиране на пътя към машиностроителната фирма „Копа Хидросистем”, ръководена от инж. Владимир Младенов. „Има сериозни перспективи за разширяване на производството на тази фирма още през настоящата година”, уточни г-жа Михайлова.

Квартал 308. В бюджета са заложени пари и за уличката в кв. 308, която води към старите складове на ф. „Актавис”. „Очаква се до няколко месеца там да започне работа една много сериозна фирма за производство на мебели. Ние се ангажирахме да обезпечим транспортния достъп, тъй като по тази малка уличка ще минават много тежки ТИР-ове”, обясни градоначалникът.

„ВСИЧКО ТОВА е част от усилията ни да подкрепяме създаването на нови работни места и увеличаването на доходите на хората”, повторно обобщи Донка Михайлова.

Т21 

30 коментара:

Анонимен каза...

"ВСИЧКО ТОВА е част от усилията ни да подкрепяме създаването на нови работни места и увеличаването на доходите на хората”, повторно обобщи Донка Михайлова."

Циркът продължава (:


Анонимен каза...

Изключително похвално предложение на кметицата на града ни да се подпомогне бизнеса като се извърши основен и текущ ремонт на прилежащата инфраструктора-в случая улици осигуряващи достъп до фабрики и предприятия.. Питам обаче: Защо кметицата на общината не представи доклад/анализ/ за разходваните средства по години от началото на мандата, от който да е видно какви са били определените средства в бюджетите на общината за подобни обекти от инфраструктората. Дотук на госпожа михайлова ще и е лесно. Трудното идва когато трябва да даде обяснения на гражданите и бизнеса защо средствата в бюджетите по години не са на 100% от целевите субсидии за основни ремонти на уличната мрежа и 100% от собствени бюджетни средства/СБС/. Тук не говорим за общинска пътна мрежа, там целевата субсидия не може да се пипа. Също така ще е много неудобно г-жа Михайлова да обясни на гражданите и бизнеса защо целево събраните пари от общината за данък МПС не се определят на 100% за ремонт на уличната мрежа. Парите след като се събират целево/данък МПС-конкретно/ би трябвало да се разходват за основен и текущ ремонт на уличната мрежа, а не примерно за енергийна ефективност на сгради. Така гражданина плащащ този вид данък знае/поне предполага, че би трябвало/ да му оправят улиците по които троши колата си. Да ама не и такъв доклад/анализ/ няма да бъде направен или оповестен.Та затова предложението на кметицата е ПРАХ В ОЧИТЕ на данъкоплатците и бизнеса.Но все пак е НЕЩО пред евентуално НИЩО.

Анонимен каза...

Миналата вечер имаше обществено обсъждане с гражданите относно бюджета за 2014 година.
Разбира се, гражданите не са приоритет за троянските медии. Приоритет е какво е казал поредния кмет на поредната пресконференция.
Повече от 20 години само това слушаме от троянските управници и четем в троянските медии - прекрасни намерения, още по-прекрасни бюджети, още по-прекрасно изпълнение на бюджетите, а по европроектите успехите са направо колосални.
Само дето не разбрахме:
защо при толкова много успехи общината се обезлюдява,
защо прекрасните бюджети или намаляват или са в застой, въпреки редовното повишаване на местни данъци и такси
защо при толкова успешни европроекти троянеца живее по-зле
защо, защо..... и до кога ще се самозалъгваме, че нещата вървят добре? И колко години още трябва да минат за да разберем, че днешния Модел на администриране и днешната политическа Система закопават както община Троян, така и държавата ни.
Най-стряскащото снощи на т.нар. обществено обсъждане беше - защо гражданите мълчаха и не задаваха въпроси въпреки, че залата бе пълна? Защо се самолишиха от законното си право да искат и да поставят въпроси?
При толкова много граждански организации, консултативни съвети, квартални съвети и всякакви НПО - убийствено мълчание като на събрание на ГК на БКП и при другарите от КНДР.
Само надути розови балони липсваха в залата!
ИП

една гражданка каза...

Бях на снощното обсъждане на бюджета в залата на Общината.Имах конкретно предложение за нашия квартал,но не станах.Въпреки че водещата обяви предложенията да са конкретни и кратки един общински съветник взе думата и вези да ни поучава и да развива общите си теории поне десетина и повече минути.Друг общински съветник след него взе дума и също говори общи приказки и обсъждането на бюджета с гражданите се превърна в неефективна и безполезна говорилня затова не взех думата..Говорих с една жена дошла и тя да подкрепи нашето предложение за квартала тя по същата причина не взе думата....Моето мнение е че обсъждането го провалиха общинските съветници многознайковци.

Анонимен каза...

"една гражданко", вие нямате ли си име, а се криете като мишка?
На тъпите ви лъжи ще кажа само две неща:
1. При обсъждане на Наредбата, няколко минути никой не поиска думата та стана чак неудобно на водещата - ти защо си мълча и не стана? Защото хабер си нямаш къде ни забива тази Наредба в правенето и отчитането на общинските бюджети ли?
2. При обсъждане на бюджета, колко минути имаше мълчание и никой не стана да поиска думата, с едно единствено изключение на г-жа Г.Лалева? Ти защо не стана тогава, "една гражданко"? Чак когато водещата каза на кметицата, че НЯМА предложения и че трябва да се премине към ЗАКРИВАНЕ на събранието - чак тогава взех думата.
Кого лъжеш, а то е ясно ЗАЩО лъжеш?
Ако си имала конкретно предложение и си се притеснявала да го изложиш публично - защо не го даде в писмена форма? Защото не само не си имала никакво предложение, ами не си и никаква "една гражданка", а най-обикновен поръчков хейтър, който да лъже и да обвинява по поръчка.
Аман от тъпи селяндурски номера.
ИП

Анонимен каза...

Пак Го раздразнихте недейте бе хора!!!!!!!!

Анонимен каза...

Нека се подкрепят малкото останали фирми които все още съществуват , по добре отколкото общинските съветници да си асфалтират пътят до вилите и частните фирми както става редовно.

Анонимен каза...

Това че са асфалтирали първо техните си вили и фирми, изобщо не се дължи на конфликт на интереси? Сега са наред фирмите на приятелите? Аз да попитам - най-ниските заплати в ЕС , че дори от Азия малка ли са подкрепа за фирмите, че да им асфалтирва този който получава по 150 Евро заплата улиците? Освен това да попитам, как мога с плосък данък да покрия логаритмична лихва?
Надявам се някой финансов акробат, а от тях има доста в Троян, да ме "светне".

Анонимен каза...

Оффффф,ИП...на що взе да досаждаш прекалено много във форумите. Все някой ти крив, все си "недооправен"...

Анонимен каза...

Не е по темата /почти/, но е добре да разберете какво ви очаква в най-близко бъдеще с новия Наказателен кодекс на БСП+ДПС+Атака
Цитирам:
"Ако притежавате гардероб от баба си, който е отпреди век, и не сте го регистрирали по съответната платена процедура, попадате под законова санкция. Това обявиха по Би Ти Ви журналистът Иван Бакалов и Валери Стефанов, председател на Съюза на колекционерите. Според тях спорни разпоредби криминализират "държането" на културни ценности и поставят под риск всеки втори българин да се превърне в престъпник. В предвидените промени е записано, че всеки, който държи културна ценност, без да я е регистрирал, може да получи присъда до четири години затвор. Ако вещите са няколко - наказанието скача на шест години. "Културна ценност" картини над 50 години, антикварни предмети и книги над 100 години."
*
В Троян има много стари родове и съответно наследници. Ако не искате БСП+ДПС+Атака да ви тикнат в панделата - горете книгите на прадядовците си като едни съвременни и направени по неволя нацисти, както и прабабините ракли, хурки, станове и.... най-добре всичко, щото не се знае точно какво е "културна ценност" според творците на днешната нова "Културна революция" на БСП+ДПС+Атака.
Ако решите да ги запазите - идете и си платете за да ви регистрират.
Ако си спомняте, преди десетина дена днешната хунта бе решила да вкарва в затвора хора, които снимат публични личности, полицаи и всякакви органи, т.е. можеш да снимаш само собствения си орган, ако не искаш да те вкарат в панделата. Добре, че се вдигна сериозен медиен отпор, та се отказаха от тази идиотщина.
*
Отново ще повторя това, което казах на общественото обсъждане по повод Наредбата за "прогнозните бюджети" - когато в една държава министерствата са пълни с калинки, а депутати стават Продавачи на дини - друго не може да се очаква.
ИП

Анонимен каза...

9-ти, кой си ти бе, анонимно човече, че ще ми даваш оценки и наклон? Що за наглост и елементарно възпитание е дириш сметка защо някой има мнение, а в същото време да нямаш свои за нищо?
Хайде, опровергай едно мое изречение с факти и аргументи? Можеш ли? Можеш, ама "друг път". То трябва и някоя книжка да си прочел за да не "Офффф"-каш като първосигнален примат.
Голям си бабаит като си се скрил зад някаква анонимност.
Като не ти изнася - не чети /ако изобщо четеш написаното/. Има кой да чете. Ако си тъп и не можеш нищо друго да напишеш освен да квичиш по мой адрес - пак не си за тук.
Съжалявам, но няма да успеете да превърнете целия град в "град от анонимници".
ИП

Анонимен каза...

9-ти, като не ти изнася не чети коментарите!
Г-н Пеевски , благодаря за информацията от коментар 10-ти, този кодекс влязъл ли е в сила ?

Анонимен каза...

12-ти съм, за уточнение - приблизително, кога се очаква да влезе в сила този кодекс?

НС каза...

ИП,защо не питаш 12-ти защо е анонимен или те устройва защото ти захваля???!...
НС...ако е толкова от значение за тебе...:) :) :)

Анонимен каза...

Да попитам аз , кога ще бъде изграден път като хората в Лъгът към блока , намиращ се зад Калинел , или там не са хора ?

Анонимен каза...

Шефът ми ми каза,че причината за ниските заплати до момента,е че общината не му била асфалтирала пътя. Сега каза,че като го асфалтирт,ще открие нови работни места и ще ми вдигне заплатата.

Анонимен каза...

НС да замълчи...ИП да отговори: 1-За какво са избрани Общ.съветници? Примерно Радевски? Само троянската прокуратура не е разбрала,че този ШЕФ е заплашил работниците да гласуват за него! Обществена тайна! Той какво направи в интерес на гражданите? Такса КУЧЕ- бабите по селата с тези европейски пенсий да плащат затова, че имат кученце, което ги пази и всеки ден го хранят... А какво подсигурява Общината по европейски стандарт в този случай? Безплатен преглед и ваксина?!? Някой да знае за нещо подобно? 2-Защо поне веднъж Общинските съветници не определят ден, в който да изслушат гражданите по всички въпроси, без да взимат думата и да ги прекъсват? Ще имат ли тази смелост??? 3-Как приет проект се променя от Г-н Банков всяка седмица??? За какво говорим? А искаме по-красив град! Тогава къде отиват парите?

rosirosi664 каза...

16 има да чакаш дълго!

Анонимен каза...

След фундаменталното изказване, залата е избухнала в овации, хората са ставали на крака,някой е запял химна, имало е сълзи на умиление,вял се е трибагреника...Води ни партио любима, по новият асфалт ни води.
Отивам да си пия хапчетата!

Анонимен каза...

Пеевски, противен си. Във всяко отношение. Опровергай ме, де?

Анонимен каза...

20-ти, аз не съм ИП, но ИП говори за много важни неща, които не са за птичия ти мозък. Ходи на село да пасеш патки, ама то и за това май акъл трябвало?!?

Анонимен каза...

абе тоя И.П. откъде пак изпълзя...нали е съветник...да води дебати на комисийте,да си казва там мнението...ако са нормални -останалите ще ги приемат...той не стъпва на комисия където се решават нещата,а след това плюе като пръскачка...

Анонимен каза...

22-ри,от къде знаеш, че не стъпва на комисии? Можеш да знаеш, ако си съветник , тогава...защо си анонимен? ИП е единствения съветник който смее да напише коментар и да го подпише. Имаше 1-2 коментара и от ВХ.

Анонимен каза...

“4. една гражданка каза... Бях на снощното обсъждане на бюджета в залата на Общината.Имах конкретно предложение за нашия квартал,но не станах.”

На една тъпа жена никога няма да й дойде на акъла да сътвори такава голяма глупост. Само една интелигентна жена може специално да отиде на обществено обсъждане с предварително подготвено конкретно предложение за квартала си и да не стане да направи предложението си.

Анонимен каза...

г-н Пеевски никога не съм те хранил поради твоя сприхав нрав. Да, бориш се всячески с несправедливостта, търсиш истината, но повярвай ако продължаваш по този първичен и лишен от тактика начин да отговаряш не те очакват добри отзиви от хората. Трябва да преосмислиш начина си на борба и изказ. Трудно е да се бориш за справедливост в тази държава принципно и реално, който се е заел с тази борба почти сигурно е, че ще се докара до лудост. Борбата в България с несправедливостта обрича личността на бавна и сигурна гибел, защото тя е навсякъде и цялото ни общество нехае за това какво се случва с него и около него. Ние можем да хленчим, да се оплакваме, да завиждаме и обиждаме. Тези, които се борят от името на всички неоправдани за справедливост за осмивани, това е българската реалност за жалост е това!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тази Дърта мърша кога ще отпусне малко пари и за улиците във с.Орешак.

Анонимен каза...

Ние сега с кмет от БСП към кои сме, БСП или АБВ?

Анонимен каза...

Не ми се вярваше,че един кмет може да падне толкова ниско.Посочените фирми съществуват и очевадно се развиват и без помоща ма общината.Новият завод на Сираков, се очертава да се превърне в най-голямото металообработващо предприятие в областта, и единственото частно хидравлично такова в Северна България.

Анонимен каза...

29 ти. Да направиш път върху общинска земя не можеш колкото и да ти се развива фирмата.Това е задължение и право само на общината.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |