Празникът на Троян

* Милко Недялков: „Всяка област в България би се гордяла с град като Троян!” * Джон Бризби: „Аз обичам Троян, много съм горд да бъда негов гражданин – макар и почетен”

Празничен Троян, Петковден, 14 октомври 2013 г.
Областният управител Милко Недялков хвали Троян
Поздравителното слово на кмета Донка Михайлова
Празнично и красиво, ансамбъл "Траяна" към НЧ "Наука - 1870 г."
„ВСЯКА област в България би се гордяла с град като Троян!”. Тези думи от приветствието на областния управител Милко Недялков нямаше как да не запомним и вярваме, че бяха искрени. И те бяха само част от похвалите към Троян и троянци на окъпания от слънчеви лъчи, сякаш бе лято, празничен и препълнен с народ площад „Възраждане” на Петковден (14 октомври), троянския празник, този път свързан и с един сериозен юбилей – 145-годишнината от обявяването на Троян за град.

ХУБАВИ думи ни каза и Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който пристигна още вчера (13 октомври) за посрещането на чудотворната икона „Достойно естъ” и плащеницата на нашата покровителка св. Петка (виж отделно); владиката подчерта, че Троян е град с много история и дух, което, заедно със закрилата на преподобната св. Петка – скромна, чужда на суетата и велика във вярата си светица, е гаранция за добро бъдеще. Разбира се, домакинът на празника – градоначалникът Донка Михайлова, също поздрави насъбралото се троянско множество и гостите; като обърна особено внимание на две важни групи – децата, младите и хората на бизнеса, от които зависят немалко бъдещето и успехът на Троян.

ПИСМЕНИ поздравления за Троянския празник изпратиха и някои от най-важните хора в държавата – министър-председателят Пламен Орешарски, лидерът на социалистите Сергей Станишев, министрите Десислава Терзиева, Драгомир Стойнев, Петър Чобанов, Петър Стоянович, кметовете на Ловеч, Габрово, Севлиево и др. „Убеден съм, че промяната и просперитетът на града ще се постигнат, ако обедините усилията си и заедно работите за устойчивото развитие на региона”, се казваше в премиерския поздравителен адрес, цитиран от водещата Маргарита Генкова.

Станимир Беломъжев издига знамето на Обединена Европа
ТРЯБВА да споменем гостите, защото те не бяха никак малко и случайни: духовници – Ловчанският митрополит Гавриил и игуменът на Троянския манастир Браницки епископ Григорий; и петимата представители в парламента от нашия избирателен район – Николай Нанков и Корнелия Маринова (ГЕРБ), д-р Емил Райнов и Димитър Горов (БСП), малко по-късно се присъедини и атакистът Кирил Колев; областният управител Милко Недялков; чужденци – генералният консул на Русия в Русе Владимир Климанов и делегация от побратимения ни немски град Елванген, водена от зам.-кмета Фолкер Граб; олимпийската шампионка по академично гребане от Монреал 1976 Здравка Йорданова, сега посланик на България за спорт и толерантност към Съвета на Европа; почетните граждани на Троян Йонка Мичева и Константин Фичев; шефът на Военнотопографската служба на Българската армия и наш земляк полк. Георги Гладков; и др.

ПО ТРАДИЦИЯ официалната част бе съпътствана от един атрактивен ритуал – издигането на пилоните пред Общината на знамената на България, Европейския съюз и Троян; сториха го съответно  председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев, спортната звезда на Троян и водач на световната ранглиста по ски ориентиране Станимир Беломъжев и кметът Донка Михайлова. А ритуалът с флаговете бе озвучен с националния химн, „Ода на радостта” на Бетовен и марша на железния 34-ти пехотен Троянски полк, изпълнени на живо от представителния Общински младежки духов оркестър и дамския хор „Старопланински звуци” от Орешак, ръководени от маестро Илиян Тодоров.

Председателят Балев връчва отличието на Джон Бризби
Киро Данков получава почетното си отличие
ОФИЦИАЛНАТА част продължи с празничната Петковденска сесия на Общинския съвет, на която бяха връчени най-високите троянски отличия за тази година. Както вече знаете, новите носители на званието „Почетен гражданин на Троян” са двама: лондонският топ адвокат с троянски корени и голям дарител за троянската просвета Джон Бризби (както научихме, пристигнал специално за събитието и връщащ се веднага заради важно дело във Върховния съд в Лондон на следващия ден – таксито го чакаше на паркинга, за да го откара към софийското летище – бел. Т21); и стопанският деец и кмет на Троян през втората половина на 50-те години Киро Данков, който тази година става на 90. Носителите на второто по ранг троянско отличие – „Златен герб – Троян”, са трима: библиотекарката Ваня Давидова, рентгеноложката д-р Велика Маринова и икономистът Иван Попов. Трима са и носителите на „Почетна значка – Троян”: Детската музикална школа към НЧ „Наука – 1870 г.”, ветеранът от войните Никола Магунски и музейният фотограф и оператор Цветан Тончев.

В КРАТКОТО си слово на български език (виж пълния текст отделно) новият почетен гражданин на Троян Джон Бризби припомни един забравен факт – че неговият прадядо Константин х. Калчев, дипломат и също голям дарител за троянската просвета (с негови средства е построена помощната сграда на ОУ „Иван Хаджийски”, носило някога и името му, преди да бъде насила прекръстено – бел. Т21), също е бил почетен гражданин на Троян (жалко, че при повторното учредяване в началото на 90-те бе „забравено”, неволно или по-скоро умишлено, че отличието вече го е имало и едва ли е запазен пълният регистър на почетните граждани на Троян от началото на миналия век до днес; но ни се струва, че е навремило имената им да бъдат осветлени – бел. Т21). Киро Данков пък, жизнен и в отлична форма за 90-те си години и въпреки видимите следи от скорошна контузия, припомни с нескрита гордост, че по време на неговия кметски мандат е обособен теренът и е почнало създаването на сегашния троянски площад, което било една нелека, но успешно изпълнена и полезна цел.
Джон Бризби,
след удостояването му със званието „Почетен гражданин на Троян”:

Много съм благодарен за голямата чест, която ми оказвате, като ме правите почетен гражданин на Троян. За разлика от моя прадядо (Константин х. Калчев – бел. ред.), който беше удостоен със същата чест към края на живота си, след като беше направил много за образованието в града, аз още не мисля, че съм я заслужил. Но аз обичам Троян, много съм горд да бъда негов гражданин – макар и почетен – и ще направя всичко, каквото мога, за да заслужа тази чест в бъдеще.
В ПРАЗНИЧНИЯ следобед имаше още много запомнящи се събития: откриването на музейната изложба „Животът на една идея” (за воина конник); детски спортен празник; концерт на представителния Общински младежки духов оркестър в чест на празника и 90-годишнината от рождението на маестро Владимир Парушев; концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България, дошъл в Троян и заради годишнината на Военния географски център – Троян; работна среща с председателя на Народното събрание Михаил Миков, в която участваха общински съветници, представители на неправителствени организации, журналисти; документалната изложба „Променящият се град” – представяща пътя на Троян в неговата 145-годишна градска история; концерт на темпераментните танцьори и музиканти от група „Вакали”; и на финала, за радост на мало и голямо – пищна празнична заря.

Т21

Още по темата:

39 коментара:

Анонимен каза...

"...ПИСМЕНИ поздравления за Троянския празник изпратиха и някои от най-важните хора в държавата – министър-председателят Пламен Орешарски, лидерът на социалистите Сергей Станишев..."Без коментар.Що не написахте,че това са най-важните хора на кметицата?И де бяха протестиращите от лятото во главе с Пеевски?Но що ли питам,той сигурно се е сврял в миша дупка,да не дразни своите...Наричащият всички"мишки"се прояви като плъх:)))))))))))))

Анонимен каза...

Страхотен празник! Много различен, продължавайте все така да ни радвате!

Анонимен каза...

Г-н Маринов, на срещата с Миков участваха САМО хора от "Списъка на Балев". Общински съветници НИКОГА не са канени, а само "богоизбраните" председатели на комисии???
Няколко пъти във ваша статия по-долу се променяха участниците в тази среща с Миков. След като информирах регионалните и националните медии за комунистическия "Списък на Балев" - изведнъж се появиха и общинските съветници като "поканени".
Лоша услуга правите на Демокрацията, опитвайки се да "услужите" на един местен дерибей с цел замазване на поредния грандиозен гаф с вкарване на Народа в списък за "свободна" среща с председател на Народно събрание.
Всъщност, това не е дори гаф. Това е поредното риалити от днешната троянска комунистическа действителност.
ИП
http://lovechtoday.eu/%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2/

http://pik.bg/%D1%81%D0%BF%D1%80%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2-news107954.html

http://www.lovechmedia.com/news/v_trojan_ne_dopusnakha_nacionalisti_do_mikhail_mikov/2013-10-14-522#comments

http://www.blitz.bg/news/article/227615

Анонимен каза...

1-вия, нещо много драстично ви се разминават констатациите с реалността.
За разлика от вас, като общински съветник имам доста по-сериозни възможности за протест и въздействие, отколкото да застана с плакати и да искам "Оставка". Да и това правех преди време. Вас обаче не ви забелязах да протестирате, освен да оплювате протестиращите в този сайт. Но, всеки си има таван на възможностите.
В случая обаче на "крака" ми пристига Председател на НС и беше много по-добре "очи в очи" да го запозная кой и как окраде и съсипа Троян през последните години. Елементарно е да се усетят някои другари за това и не случайно Балев анонсира срещата с Миков, че е САМО за председателите на комисии в ОбС. Това само по себе си е пълно безумие, както и прозрачно намерение да бъде запушена нечия уста. Бяха поканени под сурдинка и гражданите, които после изчезнаха и на тяхно място се появиха представители на "граждански организации". На удобните и слугински на властта "граждански" организации!
За да е още по сигурна бариерата пред Миков - Балев изготвил и СПИСЪК кои могат да присъстват. Чак такова безочие и комунистическа наглост не съм очаквал през 2013-та година в "европейски" Троян и България.
Има ли някой, който още да не е разбрал защо искахме оставката на Балев и на целия ОбС Троян през лятото?
Има ли някой, който още да не е разбрал, че Троян е един рекомунизиран град, за което написах декларация още преди 3-4 години и която декларация нито една троянска медия не посмя да публикува? Нещо повече - тогава Балев привика редактора на Троянски глас и го заплаши с дисциплинарно уволнение и закриване на вестника ако публикува каквото и да е от мен!!
Крайно време е да бъдат осветени убийците на Демокрацията в този град. Вместо в "списък", по-добре ще е да взаимстваме примера на проф.Иван Ценов и да го наречем "Речник на помиярите в Троян".
ИП

Анонимен каза...

Много напъни , много зор много нещо.Злобни критики, непремислени коментари и т. н. В действителност вчерашния ден беше един наистина хубав празник за града и за повечето жители на Общината.По-малко , но за всички и за децата и за възрастнитеМестните и гостуващи състави доставиха страхотно удоволствие на присъстващите на площада, а група Вакали и празничната заря бяха кулминацията.И имаше толкова много хора на площада/от десетилетия не са се събирали толкова/,които се радваха на всичко това, че поне за малко да спрем да злословим

Анонимен каза...

Другарю Илиян, ти си имаше покана като слънце за коктейла вечерта, на която присъства и Миков. Имаш ли представа колко народ говори с него!. Къде беше? Къде беше и по време на тържествената сесия?! И друго - изобщо не си правил опит да отидеш на срещата с Михаил Миков. Ако беше направил - щеше да влезеш.

Анонимен каза...

Прав е горния. Катюша с ябълките и крушите сигурно са докарали мнозина до екстаз. Сега е време за други приспивни песнички. Лошото е, че след няколко дена ще се събудите......

troyan21 каза...

До №3: Г-н Пеевски, наистина стана известно объркване, за което вина имам и аз самият - първоначалната ми информация, но не от Балев, а от пресконференция на кмета Михайлова, бе, че на срещата с Миков са поканени председателите на постоянните комисии в Общинския съвет и представители на трите граждански консултативни съвета (което аз погрешно разчетох като покана към гражданите изобщо, така го и написах; после от администрацията направиха уточнение, че не става дума за гражданите изобщо, причината - възможностите на конферентната зала в Музея са ограничени, не друго, аз също коригирах информацията в сайта). На срещата, на която присъствах отначало до докрай, забелязах и други хора - примерно гости от Ловеч, представители на държавни институции, общински съветници от различни бои (без да са председатели на комисии), според мен влязоха и граждани, колкото можаха в тясното и мисля, че охраната не е проверявала кой кой е по някакъв списък, влизаше се свободно. И две думи за охраната - бил съм на много подобни срещи, мога да сравнявам, и смятам, че тук момчетата в черните костюмчета бяха една идея повечко и някак по нащрек, до мене имаше един едричък момък и не спря да ме гледа (прекалено) строго, от което на мене пък ми бе все тая... Но истината е, че никой никого не е спирал, проверявал, думата също бе давана абсолютно демократично и ако някой искаше да акатува (с думи) Миков, нямаше да има никакви проблеми, можеше да се каже всичко.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Другарю анонимен 6-ти, моля, не лъжете
1. В 16,45 бях в Музея за да разбера какъв е режимът за участие в РАБОТНАТА среща с председателя на НС. Помолих г-н Тончев да провери, а после директно получих информация от служители на Музея, че пропусквателния режим е по предварително изготвен СПИСЪК
2. Не присъствах на "тържествената сесия" по една много проста причина. Никак не ми е "тържествено", когато гледам как се награждават бивши комунистически номенклатури 24 години след като България и Троян /уж/ тръгнаха по демократичен път, а комунизма бе обявен за престъпен в началото на 20 век от Държавата България. Приемете отсъствието ми като скромен протест.
3. Получавам постоянно покани за коктейли. Надявам се знаете фамилията ми и моля не ме бъркайте с А.Балев и останалите - за мен тези коктейли са "пир по време на чума" и гледам всячески да ги избягвам.
4. Няма какво да си говорим с г-н Миков на четири очи и то по време на коктейл. Работя обикновено или с официални писма или на РАБОТНИ срещи... когато някой сатрап не успее да ме спре.
*
Голяма е разликата в ценностната ни система, др.Анонимен 6. Напълно обяснимо е, че няма как да разберете действията и изявите ми. Все пак останах ПОСЛЕДНИЯ и единствен представител на Демокрацията от началото на 90-те в днешната троянска политика. Интересно, къде ли изчезнаха другите от това време? Отдавна съм се примирил, че Троян е обречен на комунизъм, по-скоро на псевдо комунизъм и отдавна не ме интересува кой комунистически задник ме ругае и засипва с обвинения.
В крайна сметка - Троян и всички ние сме поставени на колене след 18 години НЕСПИРНО управление на клонингите на БКП - БСП и Герб. Слугинските им партийки са без значение.
Ако пак не сте разбрали, др.Анонимен 6 - следващия път ще пиша по-бавно.
ИП

Анонимен каза...

Г-н Маринов, благодаря за коректните разяснения и допълнения.
Вижте, мен не ме интересува какво е ставало след това. Факт е, че Балев, а разбирам и компания от кметската администрация, са правили списък. Между другото, понеже бях близо до момчетата от охраната пред музея - те също си говореха, че ще пускат по списък, който очакваха да получат.
Нали не очаквате от мен да тръгна и да се моля на който и да е за да бъда включен в този списък. Самият списък е нещо толкова ужасяващо, унизително и недемократично, колкото и разделянето на общинските съветници на правоимащи и правонямащи.
Както и да е. В крайна сметка загубиха гражданите, защото бе изтървана възможност да се постави въпросът и да се отговори - защо в този град никога и за нищо няма виновни?
Е, сега гражданите могат необезпокоявано да изплащат 7 години наред "онези" повече от 4 000 000 лева глоби и санкции заради нечия управленска, но, безнаказана некадърност. Другите загуби и погроми над общината и общинското имущество - "две на ръка".
Честито на печелившите!
Да се готви следващия Списък.
ИП

Анонимен каза...

"защо в този град никога и за нищо няма виновни?" питаш Илиане. Много просто- защото е в сила неписаното в РБ правило-днес крадем Ние, утре Вие, вдруги ден пак ние, по вдруги ден(след поредните изборите) пак Вие и така докато може и има какво да се краде. Та затова Илиане няма виновни и няма да се търси отговорност от предните, щото пък те няма да търсят отговорност от........и т.н. и т.н.

Анонимен каза...

"...В крайна сметка загубиха гражданите,..." Аз се чудя защо празника стана толкова хубав, то що било, Пеевски бил "отрязан". Браво, пак да го отрежете, нека сам си сипе отровата, да смърди само на себе си. Иначе трови всичко живо наоколо!

Анонимен каза...

Г-н Генадий Маринов, попитай оня " пазач" инж.Хитров, от който друго не става, колко граждани е върнал , желаещи да присъствуват на срещата с г-н Миков? Това което пишеш като оправдание , не е вярно! Като е тясна залата в музия, салона и фоаето на Общината са достатъчно просторни! Пак троянска оправия!!!

Анонимен каза...

12, празника наистина е хубав, но има край. По-лошото е, че заради такива като теб, ще ни яздят, ограбват и съсипват без край.

Анонимен каза...

Искрен, истински и красив празник!

Анонимен каза...

Милко Недялков бил казал, че Троян е град гордст за България? Ако това е вярно, тоя обалстен упрватиле е или окръглен глупак, или пишман манипулатор. И както чета как се прехласват по тая лъжа хора, които се оприличават на ментори и пазители на обществената съвест, направо тръпки ме побиват. С какво е гордост национална Троян? С голямата си безработица ли? С липсата на европроекти ли? Със скитосващите си цигани мародери ли? С калпавите си улици ли? С разгромената си икономика ли? С демографския си срив ли? Със десетките млади хора, които забягват всяка годи от града ли? Милко недялков наистина е един голям глупак!

Анонимен каза...

С риск да се отплесна по темата за празника ни, ще поставя въпроса за кражбите и понасянето на отговорност в една друга плоскост. Винаги съм си задавал въпроса-защо ЕС не се намесва? Припознали сме законодателството им, приели сме тяхната ценностна система според тяхните изисквания, играем им по икономическите правила и изпълняваме тяхни изисквания даже такива които те не са изпълнили. И? Защо освен санкции няма намеса от тяхна страна за да стане и нашата България бяла държава? Отговорих си-защото не искат. Не искат да им бъдем конкурент нито в по-образовани хора, нито в икономическо отношение, нито в което и да било. Затова под невинния предлог за " ненамеса" във вътрешните работи са ни оставили да се самоизяждаме по балкански. Нямат интерес да вървим напред и да просперираме. Пазарна икономика-глупости на търкалета. Алчността би довела до унищожаване на населението. Капитала го интересува само печалбата, не екология, не социални дейности.Липса на държавата като регулатор трябва да има дотолкова, че да удържа капитала да не унищожи и зароби нацията-това каза снощи в интервю бившия министър председател на Малайзия и според мен е прав. Може ли Европейския съюз да моделира България по образ и подобие на развитите страни-Германия, Франция, Англия? Може но не иска. Изсмуква мозъци-лекари, компютърни спецове и други за които не е вложил и стотинка в образованието им, като им предлага високо платена работа.Може ли ЕС да наложи правила и търси отговорност от съдебната система, да бъде раздавано правосъдие в разумни и приемливи граници/не по 10 години да се точат дела/, да няма в този вид безобразната корупция там. Може ли да се намеси в изпълнителната власт?Всичко това може да се случи/историята познава плана " Маршал" за въздигане на Германия след войната, но Те не го искат. Вижте случая с циганите. Искаха от нас да им дадем им права/да ни били дискриминирани/, привилегии, изискват от нас да ги интегрираме, но кагато наште мангали отидоха и осраха Булонския лес ни ги връщат да си ги интегрираме първо ние. Това не било приемлива за тях! А за нас може, така ли?Що бе господа баш европийци? Нали изпълнихме Вашите изисквания? Що не си ги интегрирате Вие та да видите как се интегрира циганин и тогава да давате акъли?Имаме модел за подражание-Швейцария, но там не може да се краде в тези размери и никой не го иска от които и да било властимащи.

Анонимен каза...

Не живея в Троян от известно време, но чета сайта и така добивам представа какво се случва. Чета и се смея на коментарите след статиите, но най- обичам да разглеждам снимките, велики са, особено онази с ловците - шкембелии.
Сега като гледах снимката с А.Балев и се чудя - той ли е голям, ризата ли е малка та не е закопчана, вратовръзката и тя разхлабена...

Анонимен каза...

От всичко написано до тук разбрах едно:Комунистите и задкулисието се е върнало в Троян.Скъпи съграждани вие сте се върнали 50-60год. назад във времето.Жалко.............

Анонимен каза...

Как никой не оцени програмата до тук...само политиканствате...

Анонимен каза...

Стига с тези комунисти, време е да разберете, че в България отдавна вече комунисти няма. Повечето от българските комунисти са избити още веднага след 9 –ти септември 1944г. Друга част ги сполетява същата участ в лагерите. А основната част от тях, още през първите десетилетия след 9-ти просто евоюлират от комунисти в егоисти. Спомням си от младежките ми години през 80-те , че още тогава никой не вярваше сериозно в комунистическата идеология, още тогава всеки гледаше как да открадне от държавното (общото), за да подсигури себе си и своето си. Ясно беше още тогава, че комунистическата идеология, откраднала повечето от идеите си от християнството, но отричаща самия Бог и насилствено налагана на хората, правеше от тях нестабилни и лесноевоюлиращи елементи от КОМУНисти в ЕГОисти. Така , че не е комунизмът проблема ни днес, а ЕГОИЗМА. Проповядван отвсякъде, по всякъкъв възможен начин, унищожава човешкото в човеците и ги прави същества егоцентрични , горделиви, лакоми за пари и власт , неспособни вече да творят същностни неща, а такива които само външно имат вид на благочестиви, но всъщност лишени от сила.
МД

Анонимен каза...

На снимките се мъдри и комунистическата миризлива партенка Милко Станчев бе. Чак сега забелязах. Не може да не се отърка около комунягите този жалък псевдодемократ и милиционерска подлога.

Анонимен каза...

Не разбрахме какво предлагате, МД? Как да ги наричаме - "техни превъзходителства"? Или "техни червени преосвещенства"? Как да наричаме М.Акимов - ваше номенклатурно милиционершество? Други пък - "ваше великолепно комсомолшество"?
Да метнем овча кожа на "вълка" ли предлагате и да се правим на недоразбрали дебили? Защото "вълците" са едни и същи вече 45+24 години.
А кой унищожава днес "човешкото в човека" и създава поредната порция "....горделиви, лакоми за пари и власт"? Филанкишията ли? Не са ли пак те, същите, със същия си манталитет, далавери и политическа демагогия?
Колко още?

Анонимен каза...

Господин Маринов, моля Ви, направете рубрика, която да отразява мнения, коментари и политически анализи на граждани, нека да си споделят възгледите там. Под такава статия нямат място такива коментари.Извинявам се за тавтологията.

Анонимен каза...

23 ти, а Вие какво предлагате? Щом са пак на власт, значи всички ние избирателите сме дебили, защото не можем да се ориентираме правилно в материята. А коментара на МД е доста добър и правдив.Вие да не сте влюбен в т.н. в соца, социалистически реализъм в наши дни, т.е. някой постоянно да Ви води за носа! Аз лично не съм съгласен с Вас! Какво значение има как ще ги наричаме? По-важно е че съществуват, и как да се научат хората да разпознават кръвопийците властници и популисти-вълци в агнешки кожи! Това е!

Анонимен каза...

ЧЕСТИТ ПЕТКОВДЕН! голяма забава и накрая ко тъкмо излиза водещата и апаратурата се прецака хаааааахииииииииииихееееееееееееееххххххххху

Анонимен каза...

В друг нормален град, Михаил Миков щеше да бъде посрещнат с "Оставка", освиркване и др. подобни! В нашия ултракомунистически град го посрещнаха с ръкопляскания! Заради него в празничния ден цял ден в музея щъкаха яки момчета на НСО и проверяваха данните на служителите, запечатаха залата дори и пускаха хора по специален списък. Този град никога няма да бъде "буден"! В този град дори "десните" са олевели!

Анонимен каза...

мисля,че най-големият помияр е Милко Ста, защото след като е гласувал за Киро Данков, се е наредил отвън до комуниста Милко Недялков само и само да е на трибуната

Анонимен каза...

Ще искам чуждо гражданство, не издържам повече! И угризения няма да имам, никакви!!!

Анонимен каза...

27 ми не плачи като вдовица за ........Й!! Ти защо не извика, бе тарикат такъв, ами чакаш някой друг да го направи, а ти да гледаш само сеир! Късопишковци в България и в Троян дал Господ колкото щеш! Схващаш ли, разликата между късата пишка и малката, а?

Анонимен каза...

Викам редовно тук в София, а ти викаш ли в Троян?

Анонимен каза...

К'во вика?

Анонимен каза...

Абе хубаво, че викаш, ама няма никаква файда от викането ти. Тъй тъй си си там в София пиши по техните сайтове и живей тамошния живот. Не се раздвоявай защото потази пречена и там нищо не правите, само шум вдигате! Не съм против протестите, ама нещо не ги правите със света!

Анонимен каза...

А ти какво правиш със света ? Видно, е че не е писането ...

33 ти каза...

34, когато няма какво да каже човек, обикновено търси кусури в това, което е написал. Казвам го по повод на Вашето писание. Няма да правая разбор на коментара Ви от уважение и поради това, че не считам за необходимо условие да бъдем перфектни в писането и граматиката когато изливаме мислите си тук. Този сайт не е литературен . Вярно в такъв не бих се чувстал комфортно! Все пак за протокола, понеже се ежите, в коментар 34, поне аз виждам в две изречения 3 грешки! Но, това не е толкова важно, важното е, че хората озлобяха, оскотяха и изпяркаха от "безупречния" живот който водят напоследък.

Анонимен каза...

Изперкаха...

Анонимен каза...

Еи-й, ама ти наистина си главура, това ли е най - важното в коментара по-горе? Наистина когато пиша тук все ще се нмери някой трегер в правописа и в граматиката и ще чака на гюме, кой къде и каква правописна грешчица ще допусне ида го направят на пистил. Жалко! Язък ти за протестите, които правиш в София, ако си такъв дребнавец? По добре да не се появяваш там, като си толкова малък. Не пиша в учтива форма защото явно, че е все тая.

Анонимен каза...

"нмери"...

Анонимен каза...

:- : :- =

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |