Миков: Ремонтът на входа на Троян ще стане!

* Парламентарният шеф обеща подкрепа, нужните 4 млн. лв. (за входа и за новия мост в кв. „Велчевски”) могат да се намерят
Обещания
Донка Михайлова поставя троянските искания
Миков уточнява подробностите, до него е Евгений Узунов
ОСНОВНИЯТ въпрос, поставен много отчетливо и настоятелно на срещата с председателя на Народното събрание Михаил Миков, пристигнал специално за празника на Троян (Петковден, 14 октомври), бе… транспортен. За изграждането на алтернативно (обходно) трасе през Троян на републиканския път II-35 (Плевен – Троянския проход - Кърнаре); и в частност, като първа стъпка от реализацията на този проект – реконструкция на входа на Троян (откъм Ловеч) и изграждане на нов мост в кв. „Велчевски”, който ще прехвърли трафика на десния бряг на реката и ще облекчи града като цяло. Друг важен момент е осигуряването на проходимост на Троянския проход през зимата – нещо жизнено важно за бизнеса в нашия район, който като падне сняг е отрязан от Южна България; и още по-наложително заради пренасочването от Шипка към Троянския проход на тежкотоварните камиони над 10 тона.

Парламентарният шеф отговаря на въпросите
Един до друг двама председатели - Ангел Балев и Михаил Миков
Миков: "Ремонтът на входа на Троян трябва да стане"
ЦЯЛОСТНАТА реализация на алтернативното трасе на път II-35 ще струва около 22-24 млн. лв. и няма особени илюзии, че това ще стане веднага. Но държавата трябва да каже „да” за този проект, да заяви подкрепата си, за да се върви стъпка по стъпка към изпълнение и да се задейства процесът, настоя г-жа Михайлова. „Ще проуча въпроса, но ремонтът на входа на Троян трябва да стане и ще стане, заедно с новия мост (в кв. „Велчевски”)”, декларира парламентарният шеф. Общата сума за входа и за моста е около 4 млн. лв. и стана ясно, че парите могат да се осигурят. „Г-жа Михайлова знае с кого да разговаря”, подхвърли шеговито Миков, визирайки и предстоящото (на 15 октомври) гостуване в Троян на регионалния министър Десислава Терзиева. Както се казва – а дано!

В ТРОЯН парламентарният шеф бе придружаван от зам.-председателя на БСП и наш земляк Евгений Узунов, председателката на Комисията по образование в Народното събрание проф. Ваня Добрева, колегата й от същата комисия Христо Монов (известен с репликата си, че протестиращите срещу кабинета Орешарски са „интернет лумпени” – бел. Т21) и депутата от нашия Ловешки избирателен район д-р Емил Райнов. В срещата участваха председателите на комисии в местния парламент, общински съветници, представители на трите консултативни съвети към кмета на Троян (по икономика, култура и образование и младежки политики), представители на държавни институции, журналисти, а домакин на събитието бе Музеят на занаятите; да не пропуснем и бдителната охрана - 3-4 ячки момчета в черни костюми следяха за реда в залата.

Т21

Още по темата:

32 коментара:

Анонимен каза...

Тези хора не изглеждат редовни......

Анонимен каза...

Те редовни хора на тая среща не са били поканени

Анонимен каза...

Абе, 1ви и 2ри, нали ние ги избрахме, дявал да ни вземе всичките недълновидни говеда(данъкоплатци, поданици, плазмодии, тарикати, интриганти, популисти, "VIP" граждани, обикновени такива и откровени простаци), както в града ни, така и в България! Жалката е,че в Троян и в България обикновените граждаини просто ги няма! Има само злобни душици, които като са тъй като не одобряват главно себе си не признават и нищо друго!

Анонимен каза...

Опровергайте ме, но според мен за да се надява човек, че в този град след 10 години ще има работещи предприятия и младите хора ще имат къде да се реализират всеки по специалността си белезите за това трябва да са налице още от сега. Напротив! Разсъждавайки реално и вземайки предвид манталитета на местните работодатели и хоризонта им за в бъдеще, човек осъзнава, че в Троян след 10-15 години ще са останали само общината, няколко хранителни магазинчета, една-две банки, където пенсионерите да получават Мъниграм от чужбина, енергото и ВиК-то. Тъжна перспектива....

Анонимен каза...

Старите хора са казали: Умрял кон - не рита! След дъжд - качулка и т.н. Като затриеш производството на един град, като изгониш младите хора - върви после прави не едно, ами две обходни шосета ...

Анонимен каза...

1–ви, исках да повярвам в написаното от Вас, уголемих снимките и се уверих, че сте прав!

Анонимен каза...

Браво! Има надежда за този град.

Анонимен каза...

Каквото и да говорите, Михайлова знае на коя врата да похлопа!

Анонимен каза...

Къде беше протестния тандем Илиян Пеевски+Нели Генкова+Елеонора Авджиева? На крака им дойде самият Миков. Народа не само в София, а в цялата страна ги освирква. А тук какво става? Лятото имаше 5-6 утрепани плъха, които на центъра протестираха уж против олигархията!Какво се оказа?Че са били верни всички коментари,че троянския протест е бил в подкрепа на местната гнусна тройна коалиция.Нормално, нали се водеше от Нели Генкова-на заплата в общината,Илиян Пеевски-атака(бляк),Елеонора Авджиева единствения човек получил общинско жилище.Де бяха вчера тези противници на олигархията? Май не са противници на олигархията, а са противници на всеки, който е успял с труд и акъл.Щото самите те не са нито успели,нито трудолюбиви,нито акъллии.Те са бюджетни гнусни гадинки.Чакащи местната тройна коалиция да им подхвърли кокалче.За това вмирисано кокалче са готови на всичко.Щеше да е смях, ако не беше за сълзи.

Анонимен каза...

Странни коментари. Нали искаме нещо да се случва в Троян. Не харесвам Миков, но сега той е председател на Народното събрание и от него зависят много неща. След като е така трябва да бъде търсен. Дано да си изпълни ангажимента.

Анонимен каза...

Ако не се лъжа миналата година Цецка Цачева идва на празника и мина като екскурзиянт. Ахка, охка от сцената и си отиде. Миков поне чу проблемите на Троян.

Анонимен каза...

каквото микОФ може да ти обещае никой не може да изпълни

Анонимен каза...

9-ти, ами не ги пуснаха бе. Нямаше ги в "списъка на Балев". Само изроди като теб са допускани.

Анонимен каза...

Странни хора сме...оплакваме се, че ни липсва лоби в парламента...когато г-жа Михайлова се опитва да го създаде, пак си мрънкаме...

Анонимен каза...

Браво на Михайлова,бори се мъжки за Троян.

Анонимен каза...

9-ти, а ти къде беше бе душице ?скрит в ъгъла мигаше на парцали ли?малка ти топчетата и нямаш кураж,та чакаш някой "луд" да се изпъчи а ти отзад да се мъжкарееш?ама какви сте ми малопишковци ,ама иначе смели зад клавиатурата.

Анонимен каза...

Браво, че все пак се прави нещо за Троян. Само не мога да разбера, председателя на парламента, който е представител на законодателната власт как обещава нещо, което е в правомощията на изпълнителната власт - да се дадат пари. Трите власти в България (изпълнителна, законодателна и съдебна) са разделени все още, и независими една от друга.

Анонимен каза...

За съжаление, за пореден път се доказа, че ОбС, администрацията и "правилните" приближени на властта от "списъка на Балев" хабер си нямат кои и какви са проблемите на Троян.
Дори един начинаещ политик или администратор би следвало да може да направи анализ на състоянието на града и общината, да определи тенденциите на развитие или регрес, да прогнозира бъдещето от това развитие или регрес със съответните последици, след което да да може да констатира и определи точните проблеми.. Не само да ги констатира, ами да ги подреди по степен на важност. Следващата стъпка /дори за начинаещ политик или администратор/ е да анализира и определи с какви възможни ресурси разполага общината, чрез които да може да атакува и реши проблемите. Поставят се конкретни цели да достигане. Следва - изготвяне на програма с конкретни мерки за изпълнение, изпълнители, финансиране и срок за изпълнение.
Всичко това се представя на населението за постигане на общо съгласие, след което се преминава към действие и изпълнение. Бюджет, европроекти, човешкия ресурс, остатъчния промишлен ресурс, наличния природен ресурс, всякакви вътрешни и външни фактори и т.н. - всичко и всички се подчиняват и работят по изпълнението на тази програма докато се постигнат предварително зададените цели.
До тук нищо ново, нищо сложно и никакво "откриване на "топлата вода". Пак казвам - елементарно е като за елементарни политици и администратори.
Само че в Троян политиците и администраторите и това не могат да свършат!
Някой знае ли кои и какви са проблемите на Троян? А да сте чували ОбС или администрацията дори да говорят за проблеми? Не, за тях няма проблеми и всичко винаги е наред, докато Троян пропада всеки изминал ден. Празници, награждавания, високи гости, още по-високи обещания, приспивни песни, снимки "на память", духов оркестър и мажоретки. Пей сърце!
Пей сърце, докато един ден някой вземе, че се събуди и с ужас установи в каква кал е набутан и до къде е потънал. До тогава обаче той като някакво зомби в транс припява "моля, спрете да мрънкате, коментирайте програмата на празника". Завършен идиот!
Въпрос: Знаете ли какво ще представлява Троян през 2020 година? А през 2015 година. А догодина? А в ОбС дали знаят?
Примерен въпрос: С какво европроекта за канали за 35 милиона, заедно с пътните вход-изход на Троян, заедно с обходния път, заедно с моста на Велчевска, заедно с програмите за повишаване на административния капацитет, заедно с.... каквото се сетите от днешната политико-административна мисъл и действия, ще спомогне за:
1. спиране на драстичната загуба на човешки ресурс в т.ч. загубата на младото и репродуктивно население на общината, което ще е с ужасяващи и необратими последици.
2. ограничаване на безработицата и осигуряване на трайна заетост и прилични на първо време доходи
3. осигуряване на база за трайно и устойчиво развитие на общината.
*
Ко? Не!

Мирослав Цанков каза...

Ракия за обещания и лоби в сегашния парламент! Хитро. И до известна степен обезмисля евентуални бъдещи визити на Бареков в нашия скромен град. Троян е бетон! Поздрави!

Анонимен каза...

На мен най-много ми хареса коментар 9-ти. Толкова е забавен. Човек никога не може да си представи, че чак такова говедо може да се пръкне в Троян. 9-ти е едно перфектно произведение на днешната образователна система и достоен кадър на местната Герб маладьожи.
Явно на такива говеда като 9-ти ще разчита Троян в бъдеще време. Полуграмотни дебили ще веят знамето на Герб маладьожи и като уличните общински псета ще лаят по всичко, което не разбират, а те са толкова тъпи, че от нищо не разбират. Лаят, лаят..... и забавляват хората.
Крайно време е Герб мъже да маркират помиярите си с по една небесно-синя плочка на уШото, че да ги различаваме от уличните такЪви.

Анонимен каза...

Я, ама на снимката се мъдри и Никалайча Тодоров-Мозъка!!?? Този титан на троянската политическа мисъл. Къде без него на това мило списъчно събирание. Сигурно е бил първи в "списъка на Балев".

Анонимен каза...

Според мен 9-ти е Самия "Успял с акъл и с труд", но най-вече с ядене на кебапчета "велик" и също толкова огромен Председател Ангел Балев!

Анонимен каза...

22, прилича, ама Балев не е чак толкова тъпо говедо. Вярно е, че с каквито се събереш - такъв ставаш, но Балев поне е наясно, че "тройна коалиция" в троянския общ.съвет няма как да има и естествено няма такава. Не мисля, че е и кухата лелка от библиотеката. Тя сега празнува наградата, която дължи на Герб и едва ли е освирепяла като някой Герб-маладьож. Най-прилича на едно породисто говедо от порода "лъгът".
Всъщност, вие 22-ри, различавате ли помиярите пред тото-то и на площада щото аз не успявам. И при тези е същото.

Анонимен каза...

Всичко добре! Ама какво търси този шопар и некадърник Балев там !?! Ей, залепил се е с 200-та си кила за мястото и няма мърдане. Ама на ТРОЯНЦИ им се повръща от него !!!

Анонимен каза...

Няма ли да е по-добре "Списъкът на Балев" да го наричате "Списъкът на Шишко". Вижте колко по-близо е до ..."списъкът на Шиндлер"

Анонимен каза...

Михайлова се моли за 4 милиона за път и мост. В същото време жителите на Троян за 7 години трябва да изплатят повече от 4 милиона глоби и санкции заради некадърното управление на Акимов и Балев.
Някои коментиращи по-горе са примряли от радост как "нещо се правело", как Михайлова била създавала лоби, даже и намеци за "мъж на годината" се прокраднаха.
Давате ли си сметка колко тъпи и жалки сме това троянците. Обират ни, плащаме нечии зулуми и след това се радваме на кмета, че тръгнал да проси пари.
Станахме ограбените просяци или точно като онзи глупак, който се удрял с чук по пръстите и когато не се уцелвал - квичал и подскачал от радост.

Анонимен каза...

Прочетох по–горе, че Михайлова знаела на коя врата да похлопа, и се върнах в миналите години–преди 89–та. Защо се върнах? За да се уверя за кой ли път, че нищо в нашата мила България, нищо не се е променило! И тогава бяха такива похватите на "великите" ръководители–да похлопаш на подходящата врата, да организираш почерпка, и ако имаш под ръка жена за тази работа, още по–добре!
Никога няма да се измъкнем от тресавището в което сме потънали!

Анонимен каза...

Развалихте ми удоволствието да си пия кафето на спокойствие. Каквото и да плещите, както и да се напъвате да оплювате, вярното е, че в Троян нещо се случва, и то е по-различно и се вижда. И то в различни аспекти.

Анонимен каза...

Кой ти е развалил удоволствието да си пиеш кафето на спокойствие? Как ти е развалил удоволствието да си пиеш кафето на спокойствие?
Изобщо, ти нормална ли си ?

Анонимен каза...

Може да е нормална само в някои "аспекти" :)

Анонимен каза...

хахах, и повярваха троянчани....

Анонимен каза...

и каза ПИЯНИЦАТА Мики Маус (Михаил Михов) ... НАЗДРАВЕ !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |