Зам.-кметът Кацаров подаде оставка

* Причината е пътен инцидент, в който е замесен зам.-кметът; днес ще стане ясно дали оставката е приета 
Рокади Актуализиран
Кольо Кацаров
ЗАМ.-КМЕТЪТ на община Троян Кольо Кацаров е подал оставка, научи Т21. Говорихме с г-н Кацаров и той потвърди информацията. Днес, 27 ноември, ще стане ясно дали кметът Донка Михайлова ще приеме оставката на заместника си в ресор инфраструктура.*** В кметския екип има още двама зам.-кметове - Ангел Ангелов (икономика) и Поля Димова (култура и социални дейности).

ПРИЧИНАТА за оставката е пътен инцидент в понеделник вечерта (24 ноември) около 19:00 ч. на ул. "Симеон Велики" в Троян. За да избегне удар с навлязъл в неговото платно насрещен автомобил, Кольо Кацаров, който шофирал личния си автомобил, се качил на тротоара. Пострадали няма. По същото време в участъка минавал полицейски патрул, направил проверка на водача и регистрирал употреба на алкохол. "Прибирах се към вкъщи (с. Балабанско), няма пострадали, но станалото е станало. Говорих с полицейския шеф г-н Ичев, говорих и с г-жа Михайлова и си подадох оставката", сподели пред Т21 г-н Кацаров, който, както и в този неудобен случай, никога не ни е отказвал информация и винаги е бил коректен с медиите.

КАКВИ ще са последиците? Със сигурност случилото се ще рефлектира върху Донка Михайлова и политическите й противници ще се опитат да го използват срещу нея. А казусът става още по-заплетен, тъй като г-н Кацаров е председател на общинската структура на БСП в Троян. Нашата оценка е, че случилото се ще има по-скоро вътрешнопартийни последици, отколкото трупане на дивиденти от основния опонент за властта (ГЕРБ). Да припомним, че Кольо Кацаров има важна заслуга за кметска номинация на г-жа Михайлова на местните избори през 2011 г. и за тогавашната изборна победа.

Т21

*** Аз нося отговорност за моите заместници. Трябваше да направя труден избор. Приех оставката на г-н Кацаров, която той внесе във вторник (25 ноември), защото нарушението е сериозно. Но ние работехме в много добра екипност и почтеност, за което съм му благодарна. Това обяви в началото на днешната сесия на Общинския съвет кметът Донка Михайлова.

Още по темата:

55 коментара:

Анонимен каза...

Този филм много стар бе, да бяха измислили нещо по ново! Разбира се, сега другарката Донка няма да приеме оставката, защото Кацаров е много полезен с работата си(каква е тя, никой не знае).

Анонимен каза...

Ся ако и пил 1 бира или ракия е едно, ако промилите са 3.14 е малко по-друго...

Анонимен каза...

A, тaкa...нa товa в днешно време му кaзвaт мусaкa.

Иван Русанов каза...

Да го санкционират по закона за движение по пътищата, но оставка да подава?
Вярно, трябва да е за пример, но случилото се е в следствие на вина на друг участник на пътя, въпреки измерения му промил!
Зам. кметът Кацаров трябва да продължи работата си, защото е един от малкото хора които си вършат работата в общината, и като екип с госпожа кмет Михайлова, направиха и правят много за града.

Djigata каза...

Всеки може да сгреши,но малко имат доблестта да си признаят.Поклон Другарю Кацаров! Благородно завиждам за куража да се изправите мъжки и да кажете"Аз сгреших,готов съм да си понеса последствията".Надявам се оставката Ви да не бъде приета.

Анонимен каза...

A, че то нищо ново, бре. Той Кацаров си е известен алкохолик. Целия град го знае. А това, че помагал......ще ме прощават е, ама точно той е пръчка в колелата на Донка, но тя го държи, 'щото няма как. Ами ако на тротоара е имало човек? Пияници и нарушаващи законите хора, на нас не ни трябват. Да си 'оди по Балабанското! Ако може да "земе" с него и култовият Банков. И Ангел Балев също може. Те тогава вече нещата ще почнат да се случват в общината! С какви очи защитавате пиян джигит - не знам. Да си ходи моментално! !

Ивайло Стефанов каза...

Другарю Кацаров, всеки може да сгреши, защото всички сме хора. Но не всички могат да си признаят грешката, както го правите Вие. За пореден път показвате какво означава думата достойнство и чест. Според мен Вашата отставка не бива да бъде приемана!

Анонимен каза...

Познавам Кольо Кацаров повече от 20 години. Той е една вече рядко срещаща се честна и достойна личност. Именно в неговия ресор и под негово наблюдение се извършва проекта,който докара в Троян техника за милиони. Дано да не му бъде приета оставката.

Любомир Дренски

Човек каза...

Вие луди ли сте???Накеркедялкан като свиня заместник кмет потрошил колата на човека, а на вас ви се ще да продължи да пие в общината!Ами ако беше убил някой,пак ли щяхте да му пляскате,че бил много достоен човек?Луд народ!А пък "журналиста" Маринов само дето с мед не го е намазал!Луд сайт!Просто племе!

Анонимен каза...

Поредната глупост на Дона! Сега тя да обува ботушите и да тръгва по обектите. Ама едва ли. И ако не беше Кацаров Дона никога нямаше да стане кмет. Факт. А сега му заби нож в гърба. Гати, тази женица я скъсаха с манипулиране а тя все още не се усеща.

Анонимен каза...

Абсолютен пияница.Няма ден да не се е накиркидялкал и да кара колата. Какво го защитавате. Ако беше убил вашето дете, така ли щяхте да пишете?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Някак си ми е странно това - от 15 години е известно на всички фактори в общината, че Кольо Кацаров и Драгомир Трифонов ежедневно шофират стабилно употребили! И сега, изведнъж, за около седмица и двамата заловени. Нямаше да е странно, даже щеше да е нормално, ако към тях беше прибавен и кметския шофьор. Нооо, той не е и тук, намирисва на поръчка!

Анонимен каза...

Къде е другият участник в ПТП-то и каква му е вината,а и съдбата след този случай.Всеки нормално каращ се е сблъсквал с подобна ситуация,в която обикновено истинския виновник или бяга или е оправдан.
А какво ще кажете за по заможни хора които пият и карат и се чувстват недосегаеми от закона.За тези които продължават да погазват закона,не спазвайки го.Извършвайки безброй нарушения все едно са богопомазани и това им е разрешено по подразбиране.
Г-н Кацаров е един достоен и честен човек.Съдете го за греховете му,а не за всичко,което ви се иска да му препишете.
И нека всеки помисли как би постъпил на негово място???

Анонимен каза...

И Енкин е карал пил и Акимов е карал пил и Драгомир е карал пил и кметския шофер е карал пил и в полицията много добре знаят за това? Щото и от тях има такива дето пият и карат. Ама Кацаров им опра пешкира, него го употребиха, изгориха го.

Анонимен каза...

Да живее празника на сливата и сливовата ракия! Сливовата ракия, която "лекува" хроничната депресия на народа ни, а и не само, а и не от сега!
Жалкото е, че традицията на алкохолното "лечение" продължава. Децата от бебета това гледат-пиещи и пушещи родители, дядовци, баби, лели, вуйчовци и целите родове! Да живее ТРОЯНСКАТА сливовица-сигурен убиец на всички чувства, а и на самия човек!
Алкохолиците да заплащат лечението си в здравните заведения, или да се изпращат за лечение в специализирани заведения. Тези хора се измъчват на работното си място, не могат да работят пълноценно. Бързайки към чашата алкохол. в повечето случаи бутилката е ежедневно във вътрешния джоб. Не се лекувайте с алкохол, той не лекува натрупаното напрежение! Потърсете специалист, а той е психиатъра!!!

Анонимен каза...

Сега ще има и уволнени пуцилайчета, дръзнали да спрат зам-кмет.

Анонимен каза...

Не знам дали някой друг би постъпил така честно и категорично като Кацаров и Михайлова. Обнадежден съм, че все пак са останали честни хора с чувство за лично досойнство.

Анонимен каза...

За какви поклони говорят преждепишещите не мога да разбера. Ако Ви ударят такива пиянки на пътя , ще им правите ли поклони ? Ако Ви пребият на пътят ,близките Ви ще правите ли поклони само , защото някой си е признал?

Анонимен каза...

19-ти,аз сам един от преждепишещите,както ме наричаш.
И на теб трябва много да ти се обяснява,за да схванеш.
Аз не оправдавам постъпката на пътя.И не оправдавам извършителя.Не казвам виновния.Понеже тук никои не говори за другия участник в ПТП-то.И се надявам някои от РПУ-то или както там са го прекръстили вече да даде яснота по случая.
Г-н Кацаров е признал своята вина /която в случая е употребата на алкохол,а не причина за ПТП - според написаното в статията / и е подал оставка.И това му прави чест.
А тия надувковци с вирнатите носове извън закона дето карат когато и както си искат,или тези които всяка нощ се състезават по троянските улици и няма кои да ги спре,какво ще кажете за тях?
Ако ви блъснат , ще избягат и тогава няма да има и на кой да се поклоните,другарю 19-ти.

Анонимен каза...

Михайлова за пореден път ме изненадва с последователността и принципността си. Мъжка постъпка и на Кацаров. Хората си личат в трудни моменти като този. А как ли биха постъпили други на тяхно място?

Анонимен каза...

На това му се казва поръчка.

путю каза...

Мъжката постъпка на Кацаров, след като дали има дни де кара тавряз...ай, ща ма уморите от смях! Ами Румчо Фотото де и то е из ден в ден колабирало, кво прайм...както винаги ,НИЩО! Да ва ева и у клоуните...

Анонимен каза...

Путйо , и ти не се знае какви ги вършиш.Ама като не са те хванали още и си куражлия.
Едно е да пиеш,друго е да пиеш и караш и трето и четвърто е да пиеш да караш и да те хванат,та и да си признаеш даже.

Djigata каза...

Ако някой "Голфаджия" или "БМВ майстор на дрифта?!?" те удари дрогиран до козирката и избяга никой няма да го търси защото тати е мастит местен бизнесмен или просто защото на никой не му се занимава.Другаря Кацаров нито е бягал нито е отричал вината си.Къде е другият участник в ПТП? Защо никой не пише за него? Едва ли Г-н.Ичев не знае,че нощем улиците се превръщат в писта.А има и едни жълти коли за които НЕСПАЗВАНЕТО на ЗДП е гордост!

Анонимен каза...

Джига, ти пък от кога се пръкна такъв заинтересован по всякакви троянски теми? Ходи си пий хапчетата и не досаждай!

Анонимен каза...

Кметицата Михайлова сега ще назначи за зам.кмет нейната приятелка Нели Стайкова или другата нейна приятелка- шеф на изложбата в село Орешак.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

A че тя Донка не е ли на екскурзия някъде?

Анонимен каза...

Банков прецака системата.
Кольо е аут и сега всичко е само зяа Банко-снегопочистване,асфалт и какво ли не.
Деленето на 1 е по-добре от деленето на 2.
А и защо да не направим великият пенсионер зам.кмет?
Сега ще му напише Лариса от негово име 1 доклад,че трябват такива итакива пар(ще налъже къртицата,извинете кметицата), понеже тя е заобиколена от крадливи "експерти" и ще извика галинка белевска заспрявка в кой джоб колко е останало недоусвоено и ще го пренасочат към Бънди.
Той ще направи 1 куп неизгодни договори с "негови" хора и играта е готова. Елементарно,нали?

Анонимен каза...

Опа, общнарче 30!!! Вътрешна информация от някой перманетно недоволен, плюл по Енкин, плюл по Акимов и сега е ред да плюе и по Михайлова. Хайде 24 стая се активизира отново. Познато...

Стоян Иванов каза...

Тук е като в психиатрична клиника.....пълно е с луди луди плюещи и никому неизвестни хора

Анонимен каза...

Михайлова показа мъжко управление и мъжка воля. Очевидно е, че е поставена в трудна ситуация. Прави й чест това решение. Въпреки проблемите на Кацаров и той реагира адекватно този път. Има надежда...

Djigata каза...

26-ти,живея в този град и е нормално да се интересувам какво се случва....за разлика от теб пиша с име и фамилия...лесно е да плюеш като анонимен.А дали пия или не хапчета едва ли те засяга....

Анонимен каза...

Скив сега,Джига! Няма значение КОЙ пише,а КАКВО ! А ти пишеш(значи това и мислиш), тотални гълвотии! Мястото на колю алкохолика е в затвора !

Анонимен каза...

Тук ми се струва се заформя интересен спор.
35-ти иска да вкараме колю в затвора.
Ще ни обясни ли защо?
А какво ще правиш с истинските престъпници?
Тях как ги съдиш?

Анонимен каза...

Нищо не се заформя,глупак! И твоето място е в затвора !

Анонимен каза...

37-ми.
след като можеш да наречеш глупак човек,който не познаваш,само заради това,че ти е задал няколко въпроса и то основателни.
Ако наистина бях такъв за какъвто ме мислиш,щях да изсипя огромно количество обидни и характеризиращи те думи.
Но нека активните и пасивните читатели на коментарите,сами се сетят защо няма да го направя.

Анонимен каза...

Защото си глупак!

Djigata каза...

Лесно е да съдиш и да осъждаш без да осъзнаваш,че утре ти самият можеш да стъпиш накриво.Нима има някой от тук пишещите които поне веднъж да не е прегрешавал?Да Г-н.Кацаров ще си понесе наказанието,но има съд и не сме ние тези които ще го съдим.А наше право е да изказваме мнение и никой не е длъжен да се съгласява с това което пишем(говорим) но е въпрос на обща култура да има диалог без цинизми и обиди.

Анонимен каза...

Откакто робота контролира форума диалога стана по -цивилизован.Нискограмотните поокапаха.

Анонимен каза...

41-ви,
По не значи най /цивилизовани/ , но и това е нещо.
Като чета някои от коментарите и допуснем , че ниско грамотните са по окапали.
Какви ли са грамотните???

г-н Радев каза...

Божееее, а ако е някой 20 годишен ще има коментари, че за такива трябвало наказания и т.н. Все пак закона за всички е един и наказанията трябва да са еднакви независимо от положението в обществото. Нормално е всеки човек да поема отговорност за действията си. Давайте щом си е признал да го възхваляваме. Не е нормално да е за едни сватба за други брадва. Съжалявам, но според мен всеки си носи отговорност и това ,че много от нас са свикнали да виждат завоалирани отговори на грешките направени от повечето хора. Според мен Информацията е недостатъчна, че да съдим човека дали е в голямо или малко нарушение, но все пак налице е такова и в крайна сметка така се постъпва не само в нормалните държави. Една държава са хората в нея и културата и начина на мислене, а не само управата. И много е тъпо да коментираш със силни думи под 'Анонимен" според мен екипа на Троян 21 трябва да премахне варианта за анонимност. Като искате Анонимност не коментирайте.

Анонимен каза...

Г-н 41-ви,
Като не си анонимен да не мислиш,че коментара ти е по качествен.
И ти от къде почна и къде стигна?
За мен са важни смислените коментари,а не кой ги е писал.
Това,че постъпката на г-н Кацаров /да си подаде оставката/ е нормална за нормалните държави,не значи че е нормална за нашата държава.Това е причина да предизвика възхищение у някои хора.
Вече една седмица никой не казва нищо за другия участник в ПТП-то.И изобщо какво е развитието по този случай.След като има такъв интерес към него,та
някои хора дори вече забравиха,че града е разкопан.

Анонимен каза...

ПОСЛЕДНО приета ли е оставката на Кацаров и ако ДА кой ще е на неговото място? Г-н Маринов дайте малко повече информация.

troyan21 каза...

До №45: Да, г-жа Михайлова при оставката и го съобщи на сесията на Общинския съвет в четвъртък. Под линия в края на статията бе казано.

Донка Михайлова: "Аз нося отговорност за моите заместници. Трябваше да направя труден избор. Приех оставката на г-н Кацаров, която той внесе във вторник (25 ноември), защото нарушението е сериозно. Но ние работехме в много добра екипност и почтеност, за което съм му благодарна. Това обяви в началото на днешната сесия на Общинския съвет кметът Донка Михайлова."

Анонимен каза...

Спомням си цирка с Бойко Пъдарски когато беше секретар на общината при Акимов. Когато го хванаха полицаите буйстваше, че белезници му сложиха. Ама чичо Минчо го оправи и момчето продължи да си е секретар. Какво да правиш, друг аршин...друг морал.

Анонимен каза...

Абе наша Дона от какъв зор бърза да му чепне главата. Питам и отговор не искам.

Анонимен каза...

Донке, кажи на Гита да спре да писателства, че ще й излезнат мазоли по пръстите! Тя толкова много текст не е набирала за последните две години...

BOND каза...

Чета коментарите от известно време, гледам, вякакви хора се упражняват по темата, някои даже за сценаристи са готови, толкова много си измислят, но не мога да си обясня едно - г-н Кацаров е подал оставка, така е преценил, но защо Михайлова я приема?! Ако е вярно това, което тя казва за работата му(аз също съм на мнение, че той е най-полезен от тримата зам.-ове), защо приема оставката?! Той не е шофьор, а зам.- кмет! Цялата тази стуация поражда много въпроси - няма птп или поне няма щети, а качване на тротоара, за да се избегне сблъсък, "случайно" минаващ патрул, който, вместо да съдейства на шофоьора и да намери другия участник, проверява същия за алкохол?! А да не споменавам, че става въпрос за зам.-кмет и шеф на БСП в Троян! Нещо не мога да повярвам на тези "случайни" събития.

Анонимен каза...

Най-после някой се осмели да го каже!

Анонимен каза...

Абе вие открихте Америка!!! На всеки е ясно от къде му дойде на Кольо. Тихо, че да не ви докопа и вас дългата ръка на чичо Маринчо!!!

Анонимен каза...

Другарю,Бонд,
ето,че и вие вече се включихте в упражненията по темата.И вашият сценарий не е никак лош.
Ако някои коментари са странни,то е вероятно заради оскъдната информация.Както вие се питате,така и други се питат за нелогични обяснения и действия по случая.
Но когато някои се окъка , после отговорните за това се чудят как да го скрият.
Понякога уж безобидни случки , възбуждат голям обществен интерес и тогава кои да предположи,че трябва да се дават адекватни отговори.

BOND каза...

53-ти, няма как с теб да сме "другари", тъй като аз такива неграмотни "другари" мисля нямам, а ако имам, то те имат достатъчно ум в главата си, за да не демонстрират своята неграмотност правейки опити да напишат нещо!

Анонимен каза...

Ура за другарят Б О Н Д !!!
Най-умният,най-грамотният,най-красивият...
Ура,другари!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |