Николай Нанков отново зам.-министър

* Днес премиерът Бойко Борисов е разписал назначението на земляка ни за заместник на министър Лиляна Павлова в регионалното ведомство
 * Ловчалията Долапчиев или троянецът Миховски заема
 овакантеното депутатско място?

Николай Нанков
Назначения

ПРОГНОЗИРАНОТО още преди парламентарните избори на 5 октомври т. г. вече е факт – Николай Нанков, вторият в ловешката листа на ГЕРБ, бивш областен управител на Ловеч, депутат в предишното 42-ро Народно събрание и зам.-министър в първия кабинет „Борисов”, отново влиза в изпълнителната власт. Днес, 28 ноември, стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е разписал назначението на г-н Нанков за зам.-министър в регионалното ведомство на министър Лиляна Павлова (Павлова и Нанков бяха на същите позиции и в предишното правителство на ГЕРБ, периода 2011-2013 г. - бел. Т21).

НО СЪБИТИЯТА са изключително динамични, тъй като вчера (27 ноември) се разбра, че Николай Нанков, който е един от малцината специалисти регионалисти в настоящото 43-то Народно събрание, е бил избран за зам.-председател на постоянната парламентарна Комисия по регионално развитие; разбира се, този избор няма да се реализира, тъй като новият зам.-министър с влизането си в изпълнителната власт (правителството) трябва да освободи мястото си във висшия законодателен орган (Народното събрание). Николай Нанков е родом от съседно Априлци и на 19 декември навършва 30 години, завършил е Софийския университет с магистратура по специалността „Регионално развитие и управление”; от четири години е областен координатор на ГЕРБ - Ловеч.

КАКВО СЕ СЛУЧВА
след като г-н Нанков напусне парламента? По закон на негово място трябва да влезе поредният в съответната изборна листа, т.е. в случая – третият в листата на ГЕРБ в 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район. Ще припомним, че преференциалният вот изведе на тази трета позиция ловчалията Антон Долапчиев (9-ти в листата), а нашият съгражданин – общинският съветник инж. Иван Миховски, който първоначално бе непосредствено след двамата избрани Корнелия Маринова и Николай Нанков, остана четвърти.

С ДРУГИ ДУМИ, освободеното от Николай Нанков депутатско място би трябвало да се заеме от 25-годишния икономист от Ловеч Антон Долапчиев. По неофциални канали обаче научихме, че 34-годишният бизнесмен инж. Иван Миховски не е изгубил шансовете си и е възможно именно той да седне на овакантената депутатска банка след отказване на г-н Долапчиев; а дали е така, ще стане ясно съвсем скоро.   

Т21

Още по темата:

4 коментара:

A.H. каза...

Гоооляяяяма новина, един плъх сменил предишния! Оооо, народе, що си толкова прост, че 25г. те чукат както си искат и ти се неусещаш...що за мазохизъм??????!

Анонимен каза...

Защо ?
Нали трябва млади хора да управляват?
Но между кадърни и службогонци има разлика.И там възрастта не е от знацхение.
Не познавам г-н Нанков,но 1-ви явно го познава.

Анонимен каза...

Този човек не разбира от нищо ама грам... добре има голям семеен гръб да му помага ... Поредната дивотия в България...

Анонимен каза...

...и той като вожда Винету...ТИКВА!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |