Ивчо Ипона с балканско сребро

* Нашето момче изгуби драматичен финал в кат. 34 кг на Балканския шампионат в Такирдак (Турция) 
 
Награждаването, вляво - сребърният Ивелин Доневски
Джудо

В ПОНЕДЕЛНИК сутринта (7 юли) след изключително тежко състезание и още по-изнурително пътуване от турския град Тикирдак в родния Троян се прибра поредният ни медалист от балкански шампионат и възпитаник на Спортния клуб по джудо и самбо „Чавдар” (Троян) Ивелин Доневски.

ИВЕЛИН е ученик в 7. клас в СОУ „Васил Левски” (с. Черни Осъм), тренира джудо от 2006 г., когато беше едва в 1. клас, и през годините неведнъж е радвал с успехите си. Многократен шампион на България както по джудо, така и от шампионатите по самбо, а за последната година финалът в Такирдак е единствената му загуба от поредица надпревари. Заради което извоюва измежду съотборниците си прозвището Ивчо Ипона (ippon - чиста победа в джудо спорта).

След състезанието - Ивчо и Пламен Велков
ИВЧО ЗАВОЮВА вицешампионската титла за юноши младша възраст в кат. 34 кг на Балканския шампионат, провел в Турция (6 юли 2013 г.), при конкуренцията на 11 състезатели (от Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Черна гора и България). Във финалната схватка 5 сек. преди последния сигнал нашето момче водеше в резултата, но допуска тактическа грешка, а с нея и изравняване в резултата. След което срещата продължи по правилото за златна оценка и там след 3-минутно продължение съдията отсъди техническо наказание за Ивелин и победа за съперника му от Сърбия.

ИНФОРМАЦИЯТА ни е от помощник треньора в клуба Пламен Велков, придружил Ивелин на състезанието в Турция, тъй като старшията Николай Матев ръководи подготовката на звездата на „Чавдар” Десислава Цонева, която след седмица заминава за Утрехт (Холандия) – за участие Детските Олимпийски игри, на които тя ще защитава честта на България в турнира по джудо, кат. 63 кг.

Т21

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Ужасен спорт! После защо има агресия сред учениците :(

пАтРиОтЪ каза...

Едва ли е от спорт! Само човек, който никога не се е занимавал със спорт може да твърди, че спорта отключва у децата агресия. За дисциплина, здравна култура и примирение съм чувал, но за това, което твърдите първи ми е малко странно. Браво и успех! Троянци трябва да се гордеят с такива новини и хора, които славят иначе малко занемарения ни градец!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Дами и господа, трагедията за Троян стана още по-голяма, на мястото на Минчо Акимов са избрали дебелия Дилян Пеевски, пардон Ангел Балев...както се казва: от трън, та на глог и Троян да процъфтява!

Анонимен каза...

Да ви е честит новия-стар председател,троянци...

Анонимен каза...

Каква агресия в спортистите бе,в спортното училище като идеш,само примирени хора - да се чудиш в семинарията ли си влязъл,що ли ...

Анонимен каза...

1-vi ti si ujasen,kvo razbirash ti ot sport i agresiq

Бай Ламби каза...

Да, бе...Те борчетата от групировките (мутрите с бухалките) не са учили в спортни училища, а в Сорбоната ! А и не знам доколко е редно да се гордеем със спортисти. Например, някога много се гордеехме с Гълъбин Боевски (възпитаник на спортното училище -Плевен) и Евелин Бранев-Брендо (спортното училище Ст. Загора). Сега те разнасят славата на България съответно в Бразилски и Италиански затвори. Келешът върти-педал (колоездач), който отнесе майката и бебето на тротоара с БМВ-то също е "гордост" за гр.Троян. Даже ликът му стои на голям билдборд до пазара и самонадеяната му нагла усмивка сякаш казва: "Ще мачкам колкото си искам, защото съм спортист, а ние сме недосегаеми".- Ами ако визира, например, пияното - заляно фигуристче Стависки, голям спортен "герой", мачкащ хората безнаказано-прав е...

пАтРиОтЪ каза...

Попринцип моето наблюдение, не е от спортните училища. Дори хората, дейни спортисти на България, които имам честта да познавам, дори не са завършили такива спортни училища!!! Да 8-ми за съжаление тук си много прав, но ми се иска да вярвам, че това е плявата при спортистите, че не говорим само за един определен кръг от спортисти, които са на дъното като личностни в обществото. Не защитавам спортистите, но ми стана просто много неприятно когато прочетох коментар №1, защото знам, че Матев е човек, който много дава за този спорт и за състезателите си в гр. Троян. Защото е всеотдаен, защото е решил да остане първо в България, второ в Троян. Защото е млад и амбициозен и защото не мисля, че е редно да хулим някой, само защото е от гилдията на спортистите и да насочваме негативния си тон и ярост към хора като него.

Анонимен каза...

Glupav sport.Obshtinata da spre da go subsidira ot nashite pari !

Анонимен каза...

Glupav sport i bezmislen sport !

Анонимен каза...

Предполагам, че голяма част от злобните коментари са от хора, които не са постигнали нищо в този живот. Точно клубът на Николай Матев няма кой знае какви субсидии от Общината. А децата с цената на всекидневни тренировки, дисциплинираност и много труд са постигнали своите успехи. Но всяко стадо си има и мърша, така че не слагайте всички спортисти под общ знаменател.

Бочо каза...

Да 12, само , че не позна. В досегашния ми живот съм постигнал много и съм да на Родината и народа си толкова, колкото никой спортист не е способен да даде. Всъщност също съм подготвял деца но в насока касаеща интелектуалното им развитие, а не как да пребиват хората. Всъщност спортистите освен да вземат пари от данъкоплатците-друго не правят.

Бочо каза...

За дисциплината е вярно, обаче. Но като се замисля-в Хитлеровите младежки организации дисциплината е била още по-висока. Каква е гаранцията, че тези деца утре няма да използват "уменията" си, заедно с дисциплината на която са приучени в насока "Елате вие, за да не дойдем ние"

Анонимен каза...

13ти, виждаме как ИНТЕЛЕКТУАЛНО подготвените в момента разрушават и малкото останало в тази наша изстрадала държава.Не знаем кой си, но поздравления, че допринасяш за благото ни, но все пак трябва да ценим и труда на другите.

Анонимен каза...

Ето с тези трябва да се гордеем, а не с разни борчета. За съжалени тези две деца може и да не останат един ден в България, а борчетата ще си бъдат тук!
http://statii.troyan21.com/2013/07/blog-post_724.html

Христо Калистерски каза...

Не мога да повярвам, че в Троян има толкова много боклуци! То бива злоба, ама поне си напишете имената, за да служите за нагледен пример на децата, какви не трябва да станат като пораснат! Парите от общината никога не са били решаващи за издръжката на джудото в Троян! На практика Матев сам оправя клуба с успешната си работа!

Георги Банков каза...

Смелчаги, що не излезете от анонимността и не застанете зад имената си? Или нямате достатъчно кураж?

Анонимен каза...

Е по-големи кретени не бях виждал да се изказват :).
От някои по горе изказалите се надали знаят как да си вържат обувките :)

Пламен Велков каза...

Който иска да заповяда в залата на стадиона за да му покажа колко е глупав този спорт :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |