Цар Футбол: „Гарант” спечели, би с дузпи „Спортинг”

* Голмайстор на турнира стана Филип Филипов („Полиция”) с 8 попадения * Добра техническа организация, малко публика, слаба разгласа, намаляващ брой на участниците

Турнир за купата на кмета 2013
Победителите
„ГАРАНТ”, отборът подкрепян и представляващ едноименната строителна фирма, спечели традиционния летен турнир по футбол на малки врати, познат и като Турнир за купата на кмета, завършил миналата сряда (3 юли). На финала „гарантите” трудно надделяха над тима на „Спортинг”, а титлата бе завоювана след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи. При наказателните удари герой бе вратарят на „Гарант”, спасил на два пъти, докато на неговия колега това се удаде веднъж. В крайна сметка 4:3 за „Гарант”, втори е „Спортинг, а на трето място се класира отборът на троянската полиция („Полиция”), който в малкия финал се разправи с „Ню Бойс” - 4:1.

Подгласниците
Голмайсторът Филип Филипов получава наградата си
Безмилостна дузпа във вратата на "Спортинг"
Момент от финалния мач
НАГРАДИТЕ на първите три тима – купи заедно пликчета съответно с 300 лв., 200 лв. и 100 лв. (наградите са осигурени от таксата за участие, по 100 лв. на отбор), връчи зам.-кметът на община Троян Ангел Ангелов. Както си му е редът, имаше и няколко индивидуални отличия - голмайстор на турнира стана Филип Филипов („Полиция”) с 8 попадения, за най-добър вратар бе определен Христо Величков”, пазил вратата на вицешампиона „Спортинг”, а за спортсмен №1 бе избран Иван Карастанев от шампиона „Гарант”.

С КАКВО ще се запомни това издание на турнира? Първо – че заради поройните дъждове мачовете бяха отложени със седмица, което не повлия на сравнително добрата техническа организация. Второ – обидно малкото публика, основна „заслуга” за което, според нас, има слабата разгласа (да се чудиш и маеш как при такъв троянски глад за подобни прояви, организаторите не си мръднаха пръста да разгласят събитието; ако не знаят как, ще им подскажем – с обяви в местните медии, в нашата няма да им вземем и стотинка, обяви във фейсбук и 10-15 големи хубави цветни афиши, разлепени на различни места в града – бел. Т21). Трето – намаляващият брой на участниците, тази година 14 отбора, докато в началото на турнира бяха около 20. Четвърто – липсата на някои екстри, обичайни при такива прояви; например - коментатор, музикално озвучаване, томбола с награди за зрителите, защо не мажоретки или други „занимавки” от подобен характер, които биха направили турнира далеч по атрактивен и за публиката, и за участниците.  

Т21
Начало

Още по темата:

На финала: Двама ветерани коментират критично срещата
На финала: Една от успешните дузпи срещу "Гарант"
На финала: Вратарят на "Гарант" се превърна в герой на мача
Шампионите ликуват

8 коментара:

пАтРиОтЪ каза...

Толкова малко публика, а такава цигания след тях. Още един фактор поради, който ненавиждам тази безсмислена игра. Здраве да е , нека става свинщина!

Анонимен каза...

"Добра техническа организация, малко публика, слаба разгласа, намаляващ брой на участниците"

This product it's under the trade mark of Municipality of Troyan !

А допреди появата на колю от испанията,който за да се сложи на онуй нищо от трапето,открадна и прекръсти една голяма част от историята на Троян. Върнете името на стария работнически турнир,както и правилата !

Анонимен каза...

Да попитам нещо - "Чавдар" Троян имаше отбор, който биеше фламингите от Ловеч. Те си имат Гриша Ганчев сега, ще кажете, а ние намаме ли си най-богатия българин, който живее в Троян, фирма Октопод и нейния собственик? Защо той не инвестира и не подкрепи футболистите, както Гриша Ганчев прави в Ловеч? Може да го прави, но аз не съм информиран. Питам, защото футбола, баскетбола, колоезденето, ориентирането, риболова, шаха и сигурно има още спортове, бяха спортове с традиции в Троян. Младите не знаят, но ЕЛМА имаше и цирк, и то какъв!

Анонимен каза...

ЕЛМА я няма вече,остана само циркът !

Анонимен каза...

до половината на коментара съм съгласна с номер 2, защото по времето на Николай беше ок, а сега слабата разгласа и малкото публика се дължат на вялата и незаинтересована админситрация! колко хора значт кой отговаря за спорта в общината сега?! /риторичен въпрос, нищо лично към човека, но сигурно пак е с връзки назначен там...

Анонимен каза...

ти у ред ли си?и преди този мастит спортен деятел да се уреди със службичка в общината(заради него я измислиха даже), турнирът го имаше и беше повече от очакван и посещаем!

Анонимен каза...

До 2

Трябва ти малко английска граматика:

"This product it's under the trade mark of Municipality of Troyan"? !


This product IS .....................

Анонимен каза...

А да ми духаш, искаш ли ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |