Срещу „Левски” – загубихме спечелен мач

* След мъжка игра с много обрати и нелепа грешка в последните секунди „Чавдар” отстъпи на столичния тим с 59:55 * Най-добри реализатори от нашите – Яков и Моновски, най-борбен - Цветков

Баскетбол, Републикански финали 2013 - момчета 14 г.

„ЧАВДАР” тръгна мощно срещу столичния „Левски” във втория кръг от републиканските финали в зала „Универсиада” (19 юни, сряда) и поведе с 17:14 в първата част. В средата на втората част обаче противникът се развихри, направи серия от 10:0 и приключи полувремето в своя полза – 31:24.

СРЕД ПОЧИВКАТА нашите бяха пълни господари на терена и направиха изключителна серия от 17:2, след което отстъпиха инициативата, но завършиха частта с убедителна преднина (19:11) и отново поведоха в резултата. В последната четвъртина битката бе „кървава” и вървеше кош за кош, но след доста изравнявания нашите успяха да се откъснат с 4 точки и се виждаха победители. Последва обаче изравняване, а 39 сек. преди края „Левски” поведе. Троянци имаха топката и в оставащите 21 сек. Можеха да решат нещата в своя полза, но последва група грешка при подаване от линията, топката попадна у противника и нов кош в последните секунди подпечата победата на „Левски” – 59:55.

Двамата Цветомировци - Яков и Моновски
НАЙ-ДОБРИ реализатори за „Чавдар” в този мач с по 13 т. бяха Цветомир Яков и адашът му Цветомир Моновски, който е и с най-висок коефициент за срещата (17); най-борбен отново бе Антон Цветков. Че нашите , въпреки загубата, заслужават похвала за сърцатата си игра личи и от един коментар в сайта на Т21: „От зала „Универсиада”. Финали баскетбол – 14-годишни момчета. „Чавдар” загуби и втория си мач срещу „Левски” - София , но след много добра игра. Поздравления за треньорите Столаров и Диков за това , че направиха присъстващите троянци да се чувстваме горди. Успехите ще дойдат , отборът набира самочувствие!”.

ДНЕС (20 юни, четвъртък) „Чавдар” играе с лидера „Овергаз” (София), а току-що от сайта www.bgbasket.com научихме, че срещата е приключила с убедителна победа за троянци с 17 точки разлика: "Чавдар" - "Овергаз" (68:51); очаквайте подробности за първата ни победа на републиканските финали. Утре (21 юни, петък) срещаме лидера "БУБА баскетбол" (София). Айде, наш`те!

Т21 

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Поправете! Игра с аутсайдера Овергаз и победи с 68 : 51. Утре нямаме шанс с лидера Буба , а в събота е решителната среща с Рилски спортист за класиране от 5 до 8 място.

Анонимен каза...

Браво Генадий ! Докато пишех поправката си я направил.

Анонимен каза...

На баскетболните финали за 14 годишни в София , както вече Ви информирах вчера , днес срещу Буба / бъдещият шампион / нямахме никакъв шанс и наистина загубихме с 45 : 85. Утре с Рилски спортист играем за оставане в надпреварата от 5 до 8 място. По моему ще бъдем 5- ти ! - Страхотен успех за последните 25 години баскетбол в Троян !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |