Журналистът Милко Недялков - новият ни областен

* Днес (19 юни) кабинетът Орешарски обяви още 11 нови губернатори, в това число и на област Ловеч * Сред основателите и неизменен „фронтмен” на в. „Ловеч прес”; главен виновник за „ловешката касета” с култовата реплика  „Нахранете журналистите”

Милко Недялков
Назначения

ПРОГНОЗАТА (ни), че журналистът Милко Недялков ще е новият областен управител на област Ловеч, се оправда. Днес кабинетът Орешарски, след двуседмично забавяне, обяви още 11 нови губернатори, в това число и ловешкия (припомняме – на 6 юни бяха освободени 19 от назначените от предишното правителство областни управители в страната, сред тях бе и Ваня Събчева в Ловеч, а за временно изпълняващ длъжността бе определен заместникът й и наш съгражданин Сашо Данков – бел. Т21). За поста се спрягаха и други две имена – кандидатът на БСП – Троян инж. Дилян Енкин и човекът на ДПС Захари Велев, също троянец, но очаквано бе предпочетена кандидатурата на БСП – Ловеч (Милко Недялков).  

ЛОВЧАЛИЯТА Милко Недялков (р. 1956 г.) е едно от най-талантливите и авторитетни пера в региона. Сред основателите и неизменен „фронтмен” и до днес на най-тиражния вестник в областта - „Ловеч прес”; освен това дълги години кореспондент на „Дума”, дори за кратко главен редактор на левия ежедневник (наследник на някогашния червен официоз „Работническо дело”). От повече от година наред с ловешките си журналистически ангажименти сътрудничи и на в. „Преса” на Тошо Тошев. Особено запомнящи са някои негови попадения от опозиционния му период – например огласяването на разобличаващата „ловешка касета” (1999 г.) с култовата реплика „Нахранете журналистите” на тогавашния външен министър в правителството на СДС Надежда Михайлова.

Журналистът Недялков в акция, Троян, Петковден, 2010 г.
Г-Н НЕДЯЛКОВ е ясно ангажиран политически от дълги години, бил е начело на общинската структура на БСП в Ловеч в тежките за партията му времена след 10 ноември (1990/1993 г.), а два поредни мандата (2003/2011 г.) е председател на Общинския съвет в областния град. До днешното си назначение бе общински съветник, пети мандат.

МИЛКО НЕДЯЛКОВ е завършил прочутата Езикова гимназия в Ловеч и журналистика в Софийския университет. Има защитена докторантура в Москва. Носител е на наградата на СБЖ за разследваща журналистика и на наградата „Ловешки меч” (2003 г.). Женен, с две деца. Съпругата му Мария е социален работник.

И ОТ НАС – честито, колега! Сигурни сме, че ще губернаторстваш мъдро, справедливо и задължително надпартийно.

Т21

Колаж: Данчо Заверджиев, Ловеч
Начало


Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

ко,не!

Анонимен каза...

-КОГА!?

Анонимен каза...

По-добре ще се справи, според мен, от предишната кикимора, която само се кипреше :)

Анонимен каза...

Уплашиха се,кучетата!!!Само народното недоволство ще ги спре!!!!

Анонимен каза...

Енкин някак си по-добре пасваше на сегашното състояние на БСП. Недялков е представител на романтичния й период.

Анонимен каза...

Смятам, че като Сашо Данков и компания нищо няма да направи като Областен управите, поради една причина няма пари за нищо всико е откраднато.

Анонимен каза...

" Анализът на "Сега" формулира в извод твърдението: "Станишев провали конспирацията на прехода". Вече може да пише книгата "Олигокрацията - висш и последен стадий на криминалната революция". Защото т.нар. преход от комунизъм към демокрация не бе нищо друго освен трансформация на старата кланова върхушка в олигархия, която нито за миг не изпусна властта в България въпреки мутациите, през които премина. Това беше замисълът на дворцовия преврат на 10 ноември 1989 г., който предотврати крах на тоталитарната клика и осигури господстващо положение за нейните наследници. Сделката бе постове срещу пари, преминала после в пари срещу постове. Да управляваш, днес не е нужно да заемаш управленски пост, достатъчно е да го купиш. "

Анонимен каза...

Де факто вече нямаме държава,какво значение е кой е областен?Прочетете тази статия.Онемях! Браво Капитал!
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/06/18/2084980_peevski_ureden_s_dopusk_izvun_zakona/

Анонимен каза...

До Троян21,ако имате право пуснете като отделна тема или продължение на вашата статия "Много моля ви, мадам!" статията на капитал за която говори 8ми.Това трябва да се прочете от максимален брой хора за да се разбере какви хора ще "възстановяват" държавността...Нямам думи.

Анонимен каза...

Как какви хора? Тия, които ни докараха до това положение, сега ще ни изкарат от него!!!??? Тяхното присъствие зависи само от нас. Ние без тях можем, те без нас са нищо! Това е истината, и ако българския народ има уважение към себе си, трябва да направи това, което правят обикновените хора в съседните ни страни. Протести към несправедливостта, целенасоченото унищожаване на народа, високите цени на фона на мизерните заплати и всичко друго, което всички знаем, но чудно защо си траем и чакаме от "умрял писмо"?

Анонимен каза...

блажиш ли блажиш ли хаджи Генчо ? Големи четки, големо нещо.

troyan21 каза...

До №11: Четки на кого и за какво, казаното по-горе е факт, препотвърждавам го. А с Милко сме приятели отдавна и му честитя и като на приятел! Което ни най-малко не противоречи на позицията ми - моята лична и на Т21, по отношение на марионетния ни премиер Орешарски и марионетното му правителство.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Ами редно е тогава да си направиш блог и там да си се четкаш на когото сакаш. Не е професионално, но ти си знаеш, доказал си във времето, че като сложиш рогата ръчкаш яко и не ти пука за никой. Оправяй се, нали си пич.

Анонимен каза...

Ами редно е да се сетиш,че Генади си има собствен вестник + сайт.А това,че не ти изнася ,си е лично твой проблем.

Анонимен каза...

14-ти, тъй ли? АЗ пък съм останал с впечатлението, че един вестник се прави за обществото, а не против него. Ама явно в Троян нещата стоят по различен начин. Малката Северна Корея? Напишете ми в един pdf- файл, кое е разрешено да си мисля и пиша, че да не Ви излагам друг път. Душички!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |