В Троян погребаха ЧЕЗ

* „Траурната” процесия с черния ковчег на „покойника” завърши пред Енергото; шествието продължи по улиците * Неделният троянски протест – срещу всичко, тоест срещу нищо * Но това е пътят,
 иначе, наведени, не става
 Вторият протест

СИМВОЛИЧНО погребение на електродоставчика ЧЕЗ, черен ковчег с „покойника” и траурно шествие от централния площад до сградата на Енергото бе във фокуса на втория троянски протест срещу игото на монополите (24 февруари, неделя, 13:00). „Вън от България!”, „Долу!”, „Мафия!” и подобни скандирания огласяха протеста, не така многолюден като четвъртъчния (21 февруари), но и този път достатъчно внушителен.

ИМАШЕ И ЕДИН чуден тромпет – на бай Минко, който надъха и украси събитието; „Моя страна”, „Върви, народе”, Il Silenzio, Химнът, химнът на Европа, „Над Босфора шум се вдига” се лееха над разбунения троянски площад. Имаше и десетки развети национални знамена и множество плакати… „Траурната” процесия, тръгнала след близо час площадни речи, завърши пред Енергото, но шествието продължи – повече от час младежката агитка със знамената, плакатите и скандиранията дефилираше по троянските улици.

НЕДЕЛНИЯТ троянски протест срещу монополите и конкретно срещу ЧЕЗ обаче бе доста разфокусиран. И не бе само срещу монополите и ЧЕЗ, а срещу… всичко – Бойко, Костов, комунистите, партиите, евреите, робската психика на българина, свикнал, както се изрази един от ораторите, да е „с чатал на врата и камшик на гъза”, местните управници, обезлюдяването на Троян, съсипването на троянската промишленост, 23-те години на прехода, предишните 45 години, 5-те века робство и т.н., и т.н... Срещу всичко, тоест срещу нищо.

И ВСЕ ПАК – дори „безформен” и неориентиран, в троянския протест имаше много енергия, имаше дух. Имаше и общност – тъй като наред с младите, повечето в тийнейджърска възраст, които бяха сърцевината и моторът на бунта, на площада бяха излезли и немалко от по-горните възрастови сектори, една развълнувана пенсионерка даже призова „наборите” си да подкрепят младите и да вземат пример от тях. 

ОЩЕ НЕЩО СИ ПРОЛИЧА отчетливо, което си личеше и в големите градове, на национално ниво – оказа се, че протестът не можа да излъчи свои лидери, които да оглавят, поведат и структурират вълната на народното недоволство. И като резултат от тази липса – не успя да формулира свои ясни искания. И все пак – браво на всички, излезли на улицата. Защото това е пътят, иначе, наведени, не става.

Т21 



74 коментара:

Анонимен каза...

България изглежда още не е готова да последва Исландия. Но да се надяваме. Исландците изхвърлиха банкерите от страната си,свалиха правителтството и вече една година пишат конституцията си он лайн , по социалните мрежи, където всеки, който иска може да допринесе. Това разбира се е организирано, ясно и не хаотично. Те имат лидери на протеста,които нямат политически амбиции и ще се оттеглят след написването на конституцията. Протестът им е известен като Революцията на кухненските съдове. http://www.segabg.com/article.php?id=637607
Смущаващото в момента в България е, че протестите са организирани от червените, които се надяват да се върнат на власт и използват народното недоволство. Протестиращите са объркани, не е ясно какво точно става и каква е посоката. Може би имаме нужда от повече политическа зрялост.Сега всички трябва да сме будни, защото има шанс да останем излъгани пак залисани в емоциите на недоволство. Обществената манипулация е вид изкусвто и занаят. Уж протестираме за едно пък се оказва, че ни водят пак натам, откъдето искаме да избягаме.

Анонимен каза...

Движение „Модерна България” обяви, че започва от днес в София подписка за иницииране на референдум, който да даде правото на българските граждани да отзовават депутати, кметове и общински съветници при явни провинения. В нея ще има включена и точка всеки българин да има право да подава жалба до Конституционния съд.

Вече са събрани около 15 000 подписа в подкрепа, заяви един от инициаторите на движението и правозащитник Петър Кичашки. „Отзоваването е прост механизъм по инициатива на граждани след простъпка на народния избраник – например, напуснал е листата, с която е избран, или има установен конфликт на интереси, има срещу него заведено дело по Наказателния кодекс или не е бил активен. Тогава по инициатива на гражданите се стартира процедурата за отзоваване, при което народният избраник отива на позитивен вот и трябва да събере две трети от това, което е събрал на предишните избори. Това е нашето предложение", разясни Кичашки.

До края на следващата седмица пунктове за събиране на подписи ще бъдат разкрити във всички общински центрове и по-малки населени места, съобщи още той. Припомняме, за свикване на референдум са необходими минимум 500 000 подписа.

Анонимен каза...

Може да се попита защо координаторът на комсомолската организация "клуб Русофили" е един от организаторите на протестите.
http://www.duma.bg/node/44878

http://www.glasove.com/edin-ot-liderite-na-protestite-chlen-na-partiya-bulgarska-levitsa-i-shef-na-mladezhkata-struktura-na-rusofilite-25621

Анонимен каза...

Кой е този от снимката дето държи листи
Напиши по ред имената на изкавалите се- много е важно да видим какви са

Анонимен каза...

Продължават да постъпват информации, че на въпросните "кръгли маси" на "протестиращите", присъстват лица, които са партийно обвързани и тясно свързани с организираната престъпност.
На срещата в София е забелязано и снимано лицето Юлий Абаджиев - председател на Политическа Партия "Обединение на българските патриоти", което на последните парламентарни избори регистрира като свой застъпник Златко - Баретата, за да го изкара от ареста.

Българи, не позволявайте да ви използват!

Кръглите маси са нелегитимни - бойкотирайте ги!https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151532689979744&set=a.10151006596669744.496585.59846839743&type=1&theater

Анонимен каза...

Да бе! Слабаков и "Златната флейта" също са комсомолци. Я не търси под вола теле...

Анонимен каза...

Естествено, че е червена завера! Сетете се след всички призиви за надпартийност, БСП-феновете как ли пък няма да гласуват надпартийно? И какво ще се получи? БСП консолидирани отново, за кой ли път, колкото и малко да са им останали, а всички разумни дясномислещи-или отказали се от гласуване, или разпердушинени на малки части! Изводите оставям на вас!

Анонимен каза...

Относно казаното от № 5: Днес проф. Божидар Димитров, по адрес на така наречените водачи и лидери на протеста, каза с една тънка усмивка "..познавам ги, е, някои от тях падат малко бандити..." Без коментар!

Анонимен каза...

Жалко само за младежите, дето са им се вързали.... Но ще им узреят главите!

Анонимен каза...

7-ми, ще имаш да вземаш - хич не са малко.Хайде да се консолидират и другите, които и да са те.

Анонимен каза...

Добре че днес дойде на помощ агитката на "Литекс". Защото знаят как да дирижират и да викат У-у-у---у!

Георги Банков каза...

Каква агитка на Литекс, г-н Анонимен?

Анонимен каза...

Кой е този от снимката дето държи листи
Напиши по ред имената на изкавалите се- много е важно да видим какви са

Анонимен каза...

"За мен не е случаен и фактът, че от първоначалния справедлив протест срещу високите сметки за тока, хората се обърнаха и започнаха да протестират срещу правителството - с абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката", заяви Йордан Скоолов.

"Ако беше предложено програмно правителство, на тези хора щеше да бъде внушено - не ни трябва програмно правителство, искаме нов парламент. Т.е. внушенията към тези хора се менят непрекъснато, според ситуацията. И тези, които "дирижират" протестите, ги тласкат към анархия", добави той.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1795392

Анонимен каза...

Не знам кой е погребания ЧЕЗ или Троян

Анонимен каза...

Младежите са чудесно нещо! Промените без тях няма да станат. Във всеки от нас живее по един младеж, на който ние не обръщаме внимание. Докато не се окажем като на тези протести в компанията на младежи. И младежът вътре в нас се събужда...и става осезаем. Така, че - ДА живеят младежите! Сега повече от всякога да бдим зорко накъде се опитват да ни тласнат. Гневът е основателен. Но може да бъде използван. Конците се дърпат от там, където ние не виждаме.

Анонимен каза...

Какво ще кажете България да следва пътя на Аржентина? По добре ли ще бъде?

Анонимен каза...

Прогноза: Виждайки недоволството на хората и участвайки в протестите, следя внимателно коментари по медиите. Какво наблюдавам и до какъв извод съм стигнал. Исканията започват да имат ясни очертяния. Не е необходимо тук да ги преповтарям. Започват в коментарите по медии да се прокрадват мнения, че видите ли били утопия, били неизпълними, ама така не се правило, така в парламента и политиката не можело, това не можело да стане, онова му трябвало време и още и още.... Моите очаквания са, че досегашните политически партии със всички сили и средства ще се опитат да запазят статуквото, да размият с голи обещания и тежди процедури/законодателни/ общественото недоволство, шикалкавене и манипулации. Ще се състави служебен или експертен кабинет-все тая. Ще се проведат избори. Кой ще го има и кой ще го няма в парламента не прогнозирам.То ще са кръгли маси, то ще са споразумения, то ще са обещания, то ще е....всичко познато досега от политиците за 23 години. Прогнозирам обаче, че през месец юли, 2 месеца след изборите народа ще се осъзнае, че го лъжат отново и ще е на улицата и този път ще измете и запали парламента.Дано няма гражданска война и дано прогнозата ми не се сбъдне.

Анонимен каза...

Най-обобщеното,което разбрах от протестиращите-искат да им е ефтино,някой да им ДАВА пари,и да няма богати.Иначе казано-социализъм....Настръхвам!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

На път е да се създаде,инициативен комитет за да бъдат оформени конкретни искания.Освен за намаляне цената на тока.В град като нашия без каквото и да икономика данъците са най високи.Неработещ общински съвет.И т.нт.Давайте предложения които ще напишем и прочетем в четвъртък в 17.00 на площада.
doktord

Анонимен каза...

Здравйте Троянци и всички живущи в Троянската община ,предлагам на следващия протест на 28.02.2013г от 17.00часа пред читалището да поканим кмета,председателя на общинския съвет и депутатката от Троян, да ни информират какво са направили за родния ни град не на думи а на ДЕЛА!!!!!!!! до момента за нашия ПРОТЕСТ.Тази моя покана е отправям чрез сайта На Троян 21 и управителя на вестника г-н Генади Маринов !Отправям апел не само думи ,но и дела .Ако не се явят същите в четвъртък да се поиска разрешение от полицията и общината за блокиране на шосето Троян -Ловеч ! Всички които прочетат коментара да пишат да дават предложения!ПОжелавам на всички излезли на протеста УСПЕХ и КУРАЖ!

Анонимен каза...

съгалсен съм с 21-ви

Анонимен каза...

Към 21-и. Това са смешки - митинът да не ти е отчетно събрание бе брат. Ти знаеш ли за какво се правят митинги?

Анонимен каза...

Интересно как едни и същи драскачи пишат едно и също навсякъде.
Народът разбра, че е виновен тоя дето раздава баницата, ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про издават фактурите. А цените на монополите се регулират от ДКЕВР, която е независим орган, който в крайна сметка се контролира от правителството - независим а!
Лека полека протестите се изместват към олигархичната система в България, която е с доста спорно минало - но те вече имат банки, вестници, радиостанции, телевизионни канали и достатъчно пари да си платят за коментарите на различни гурута колко стихийни и глупави са исканията. Проследете в Търговския регистър някоя българска банка - мажоритарен собственик е АД или ЕАД, което е собственост на друго ЕАД, което е собственост на ООД, което е собственост на банката. И всичко това с апортни вноски, оценени от "независими" оценители. Чист въздух под налягане. Кои са те - вижте БФБ - техните акции се търкулнаха първи по урвата.
Относно Исландия - 321 хил. жители /колкото Варна/, конституция обсъждана от народа и написана от 25 човека. Никой не споменава, че за основа е взета конституцията на Дания /6 милиона жители/, т.е. това е напълно приложимо и при нас.
Партиите ще направят всичко възможно да ускорят изборите, за да запазят сегашното положение. Но пък гражданите могат да направят като в Исландия - да издигнат свои кандидати като независими. Ако в парламента влязат 20 човека - промените ще станат.
Важното е, че има някакво начало. Дори протестиращите да не се обединят в исканията си и да не успеят с голяма част от тях - следващото правителство ще има едно наум, поне в началото.
Дедо ви Спас - независим...

Анонимен каза...


На Протеста в София се видяха само неграмотници ,просяци ,лентяи и некадърни-безработни които просто за нищо не стават. Тяхната надежда е да ги храним ние , по-умните ,по-работните и по -можещите. Това е разрешен рекет.Класическо завръщане на Комунизма в България.Дерзайте товарищи.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, чии интереси обслужвате, като обявавате протеста за "безформен"? Народния определено НЕ. Там имаше хора от всички прослойки и с всякакъв статус - деца, ученици, студенти, работници, работодатели, безработни, инвалиди, пенсионери. Общината и полицията не пречи, дори съдейства. Тази прикрита медийна война с протестиращите, поведена от националните телевизии явно е заразила и вас. Троянският протест, както и всички други в страната, нямат неистовата нужда да отлъчват лидер, който да се избира по неясен начин и да се пишат програми с искания. Това не са партийни събрания, предизборни агитки или друго, приличащо на познатите схеми. Лидерът, или аз бих го нарекла водачът на народното недоволство е ясен за всеки излязъл на протеста. Той е този, който подканва хората да си изкажат мнението без страх, той е най-активният в интернет пространството, той е най-отпред със българското знаме в ръка и пее химна. А какво искат протестиращите? Това не може да се запише на някакво листче - те искат нормален живот в европейска държава. Но понеже за политиците и медиите това не означава нищо, сякаш живеят в паралелна реалност, ще се опитам да уточня:Тези протести, всъщност стартираха преди около година във фейсбук и на улицата, заради високите цени на горивата. Малките протести по места не дадоха желания успех. Нещата съвсем затихнаха с намалението на тези цени през лятото. Затова пък всичко друго поскъпна. Доходите и пенсиите, разбира се, НЕ. Обстановката постепенно се нажежаваше, докато се стигне до последния повод - високите сметки на тока. Но това, повтарям, е само поводът. Протестите са резултат на натрупвания. Задържането на доходите доведе до свиване на потреблението и много фалирали фирми, съответно повече безработни. А политиката която се води спрямо майките е равносилна на геноцид. Дайте си най-после сметка, че семейство с две деца, бащата с 500 лв. заплата, а майката - между 350 и 400 лв.(само защото жените в България задължително взимат по-малко от мъжете) на член от семейство се пада толкова, колкото на пенсионер. Моите уважения към възрастните, но децата имат много повече нужди. Освен това никой не спря корупцията в Университетите. От два месеца непрекъснато чувам за момчета и момичета от Троян, които вече не са студенти по финансови причини. А тези, които съумеят да се дипломират, никога няма да се върнат тук. В допълнение на всичко това аз не мога да не се тревожа от това, че голяма болница, като Пирогов също е на ръба да излезе на протест, заради орязания им бюджет. Сърдим се, когато не ни лекуват адекватно и се оправдават с липса на лекарства, но сега морално сме задължени да застанем зад тях. Не може политиците да ни определят колко човека с инфаркти ще се лекуват. Ако не са осъзнатите хора, които протестират, сега щяхме да отглеждаме ГМО продукти, а не биологично чисти. При това, лично аз се ядосвам когато се говори как ние плащаме помощите и тока на циганите, крадат ни, но работа никой не им дава. В ЮАР са имали подобен проблем и са го решили със закон - във всяка фирма определен процент от работниците са черни. Тук просто отсъства политическата воля да се интегрира тази част от населението. Да продължавам ли още? Дано сте схванали, че протестиращите имат желанието да се промени всичко в тази държава към по-добро. На същия този народ му се втълпяваше, че ще живее по-добре като си плаща всички сметки, такси,като работи повече, като си хвърля разделно боклука, като влезе в ЕС, дори като избере последните. Той се промени или се променя ежедневно, но живота и проблемите му стават все по-тежки. Все повече самоубийства, инсулти, инфаркти, тежки депресии и ако, г-н Маринов не виждате причинно-следствената връзка между всичко това и протестите, то поне се постарайте да отразявате обективно случващото се,без да ни внушавате личното си мнение!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №26:
Привет! Съгласен съм с Вас, напълно. Но две неща ме притесняват! И мисля, че могат да провалят работата. Първото, вече го казах - когато протестираш срещу всичко, се получава едно голямо нищо; и няма кой да те чуе, дори да си много, много прав. Второто, по-важното: на митинга един симпатичен младеж от първите редици хокаше, и то доста грубо, някакви хорица, че минавали покрай протеста без да се спрат, друг, пак от първите редици, май Пафо се казва, навика тези, които не пеят химна с всички (ами може да не могат да пеят, не друго?!); Вие пък ми пишете в коментара си "ако, г-н Маринов не виждате причинно-следствената връзка между всичко това и протестите, то поне се постарайте да отразявате обективно случващото се,без да ни внушавате личното си мнение!" (айде бе, кой сте Вие, че ще ми казвате какво мнение да изразявам?!). Оооо, така не може, така съсипвате хубавото на този протест, който освен преките си искания има и друг голям смисъл - да произвежда повече свобода. Кой какво да прави и как да пише и говори - такива неща се заповядват на партийните събрания; а аз го казах на първия протест - много мразя партийните събрания!

С уважение и съмишленичество: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

към 21: Аз те подкрепям,браво.
към 25: Тъ____па_____р .На нашия какво видя ?

Анонимен каза...

Да, прав сте за свободата на словото! Тогава защо критикувате с какви изразни средства младите хора провокират минаващите да бъдат съпричастни? Иначе и аз мразя партийните събрания и протести, които не водят до нищо смислено. Аз съм за конструктивния диалог! Не се сърдя, когато ми кажат, че греша. Реакцията ми се основава на това, че сред протестиращите се носи мълвата, че много хора се страхуват да излязат. А съм убедена, че следят какво вие пишете, което ще им прозвучи: излезли някакви младежи, дето не са наясно какво и срещу кого викат. Нямам впредвид, че вашата статия звучи така, а че те ще погледнат по този начин на нея. Щом пишете "С уважение и съмишленичество" и вашата отговорност е голяма, нали. На протеста не се говориха само нецензурни неща, имаше и много смислени такива. И въпреки разногласията ни, дълбоко уважавам това, което правите.

С.С. каза...

Човекът с листа е Мариян Данчев и аз го подкрепям безрезервно.Той говори за възраждане на духа във всеки един от нас.Той лично подкрепя събития,свързани с връщане към корените.Човешката цивилизация е доказала ползата от това.Не съдете хората,които правят нещо за всички нас!Има кой да съди.

Анонимен каза...

И той само поп в чувал не е носил.

Анонимен каза...

......................България до Путиновата Евразия. А когато бунтовната енергия утихне – и гражданите се върнат в черупките си на поданици? Е – тогава пиянството на един народ ще премине във всенароден махмурлук. Който ще продължи четири години.

Анонимен каза...

Така, както разбирам, ще правим компоти! Жалко!

Анонимен каза...

Прогнозата Ви ще се сбъдне 18-ти !
Без нова Конституция, която не пази престъпниците и без държавата да "обърне" съдебната система, така че облагодетелствалите се да доказват откъде са парите, имотите, фирмите и капиталите, а ако не могат да докажат че са законно придобити - да се конфискуват в полза на държавата, а виновните да се накажат,
прогнозата Ви ще се сбъдне!

Найден Стоянов каза...

На протестът на 28-ми ,граждани на Троян включвам и себе си ,гласно ще изкажем недоволството и исканията си от управлението на местно ниво,като ще подкрепи и националните такива.

На протеста всеки който бъде съгласен с нас, а също има и свои въпроси и искания към управляващите, ще може да ги запише на лист хартия и след това те да бъдат предоставени в общината.

Призовавам за многобройно присъствие на всеки недоволен от сегашното положение на народа.

Найден Стоянов-Троянец

Анонимен каза...

А какви са исканията ви?

Анонимен каза...

Част от тях подкрепящи националните.
Намаляване на квотите за производство на скъпа електроенергия. Голяма част от евтиния ток, произведен от АЕЦ “Козлодуй” да се ползва за задоволяване на нуждите на вътрешния пазар.
Това искане означава да се изключат няколко ТЕЦ-а (“Бобов дол”, Марица-3) от производителите на ток, от които НЕК купува електроенергия за вътрешния пазар..
С износа на ток от АЕЦ “Козлодуй” на пазарни цени се реализират приходи, с които държата печели около150мил год.Преди референдума за атомна енергия Б>Б каза че има излишък от 500мв.ч свободна енергия на цени около 3 ст за кв.ч .Развитие на зелената енергия (която в Европа постоянно поевтинява, а тук политиката ще я задържи скъпа).
Национализация/Прозрачност/Посредници в енергетиката
Всъщност протестите започнаха от тази тема. Национализация в класически вид в правова държава от ЕС е трудно мислима. Одържавяване чрез изкупуване обратно на компаниите е възможно. Въпросът е колко ще струва това на данъкоплатците, дали промяната в собствеността ще промени практиките и дали крайният резултат от подобно действие ще бъде в полза или във вреда на потребителите.
Преминаване на ЕРП-тата в ръцете на държавата в съответствие с европейските норми и директиви. Това означава не национализация на ЕРП, а допускане до пазара на повече отделни ЕРП и право на избор на потребителя. Така вместо едно държавно разпределение – Енергото, потребителят трябва да има избор между няколко. В повечето европейски страни потребителят избира между 5-6 ЕРП-та доставчици и може да ги сменя с едномесечно предизвестие. Доставчиците използват една и съща ел. мрежа. В България потребителят е крепостен – той е или при ЧЕЗ или при EVN и т. н. Обещанието на Борисов да поевтини тока е нарушение на всякакви пазарни принципи и е красиво обещание, което не може да се осъществи, без това да бъде за сметка на някого. Накрая пак ще е на държавния бюджет и пак ще излезе на всички през носа
Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори. Това е въпрос на политическа воля и работещо правосъдие..Никой не е отменил законите. Ако има нарушение на закона, трябва прокуратурата да търси наказателна отговорност.Това искане е в правомощията на прокуратурата.
50% гражданска квота в ДКЕВР
Отзоваване на депутати/Мажоритарни избори/Право на индивидуална жалба до Конституционния съдИ трите искания на протестиращите могат да бъдат приети от обикновено Народно събрание. От тях третото би дало реално повече власт на гражданите, защото дори когато всички институции са постигнали договореност за някаква законова промяна, ще има кой да оспори нейната конституционност. Приемането зависи само от това дали достатъчно депутати ще поискат да го направят.
Мажоритарно избиране на депутати беше въведено паралелно с пропорционалното на два пъти – през 1990 г. и 2009 г. Този модел дава предимство на най-голямата партия. Ако резултатите от последните избори се преизчислят през мажоритарна система, това означава в парламента да попаднат само ГЕРБ и ДПС.
Исландски модел/Гражданско управление/Кръгли маси
От няколко дни сред исканията се появи и това България да тръгне по пътя на Исландия и управлението да се осъществява с участието на граждани. През 2008 г. малката островна държава пострада сериозно от кризата, фалираха банки и безработицата се повиши. В следващите две години исландците излязоха на масови протести, виновниците за кризата бяха осъдени, гражданите излъчиха свои представители, които с помощта и на социалните мрежи изготвиха нова конституция, а в парламента има т.нар. гражданска квота.

Осъждането на виновните за кризата е въпрос на работещо правосъдие и политическа воля. Гражданското участие в процеса на вземане на решения би увеличило властта на хората в България,
doktord

Анонимен каза...

Искаме участието в улични протести да се заплаща достойно. Не е справедливо само някой от участниците да получават пари за това.
Искаме участието в протести да е регламентирана и достойно заплатена от държавата работа, която да важи за ранно пенсиониране. Трябва да има годишни бонуси за успешно блокиране на пътища, нанесени щети по автомобили и друга собственост (с приложени снимки) както и активно участие в сблъсъци.

Анонимен каза...

Искай си ги от този , който ти ги плаща.

Анонимен каза...

Има неща обаче, които не разбирам. Никоя партия не се обвърза официално с протестите. Но правят впечатление някои съвпадения. Единствените навън, които доволно потриват ръце от политическата криза в България са в Русия. От друга страна, не мога да отмина изказването на Станишев, което (не го цитирам точно) звучеше така – или правителството на Борисов ще подаде оставка, или ще намерим друг начин за това. И накрая, случайно ли е, че един от водачите на протеста е лидер на подкрепяното от БСП движение на младите русофили? Така, че призивът на протестиращите „Не искаме партии” ми изглеждат като призив на употребени от една партия.
Много се надявам в предстоящите дни протестиращите да осъзнаят както справедливостта на исканията им за по-достоен живот, така и налудността на средствата, с които мислят, че могат да ги постигнат. Иначе просто ще се окажат употребени от една партия.

Анонимен каза...

И случаино ли протестите избухнаха точно след краха на бсп за референдума за АЕЦ , когато народа би шута на надеждите им за тлъсти комисиони от руските олигарси строящи централата . Явно рубладжийте задействаха обработените си през годините ходове с които са свалили не едно или две български правителства и донесоха толкова беди на България .

Анонимен каза...

Страно но на деветата снимка се вижда плакат с надпис "ВЕЧЕН ПОЗОР НА ПРЕДАТЕЛИТЕ предадохте народа и земята си на чужди имперски сили ...." които би трябвало да се однася за бсп . Защото по голяма империя на злото от руската няма .

Анонимен каза...

Напълно прозорливи коментари -40,41,2.Но да, имате право на съмнение,освен ако не сте герберски отрепки.За това Ви светвам на време:Ако в първите няколко протеста на национално и местно ниво, се виждаха пипалата на червения октопод, в следващите, ще бъдат отрязани.Никой няма да може да овладее народния гняв!На национално ниво, това вече се вижда и с просто око.Още в четвъртък, ще си проличи и в Троян. БСП+ДПС+НДСВ+СДС+АТАКА+ГЕРБ- В ЗАТВОРА!

Анонимен каза...

...народния гняв не е,учениците на Керамичното училище,

Анонимен каза...

Ехеее..Като гледам тези наркомани дето са излезли на митнга те ще оправят България.

Анонимен каза...

Какво направи БОЙКО БОРИСОВ ЗА БЪЛГАРИЯ?!...Както казват сърбите "С една рака гъзо глади , с друга рака курец вади". (bg)(bow)

Анонимен каза...

Дееба кретена смотан 45-ти. Върви се застреляй идиот. Аман от роби в таз държава.

Анонимен каза...

В Троян СИМВОЛИЧНО погребение на електродоставчика ЧЕЗ,а в Пловдив са отново едни гърди преди нас.Реално теглиха кибрита на ЕВН:):)

http://www.youtube.com/watch?v=mifvHyrkF-w&feature=player_embedded

Анонимен каза...

Наркоман е баща ти.И то на кале!

Анонимен каза...

Другарки и Другари, комунизма няма алтернатива. Време е да извадим диалектическия материaлизъм и решенията на 12 конгрес на БКП.

Анонимен каза...

БСП иска да се "възпрепятства" Дянков да напуска страната
http://frognews.bg/news_51995/Emil_Harsev_Spokoino_darjavata_ni_e_stabilna_finansovo/

Анонимен каза...

Долу Бойко Борисов! Докара ни до просешка тояга и изчезна при първия опит да му се потърси отговорност. Как, кой и гкога ще ни плати това, което ни причини?

Анонимен каза...

До 25–ти.Абе нещастнико посран,защо не кажеш ти какво си учил и какво работиш–та да се гордее градът с теб,ами се криеш зад/анонимен/?!и ако в София бяха над 25 000–КАК НЯМАШЕ И ЕДИН ПО УЧЕН ОТ ТЕБ?И ако е така –що ли Троян е толкова западнал?

Анонимен каза...

До 50–ти.То май е време да си спомним–какво беше Троян при /гадния комунизъм/и как е/цъфнал/при демокрацията?!Или може би това не ти е вкарано в /хард тиквата/?

Анонимен каза...

Как се прави демокрация от комунисти? Ами ето как...

Анонимен каза...

Защо младите бягат на Запад,а не на Изток?
Защо караме Западни коли,а не Източни?
Защо си служим със Западни телефони,а не Източни?
Защо компютрите са Западни а не Източни?
Къде искат да сме тези хора?/псуващите/
На Запад или на Изток????

Анонимен каза...

Защо караме Западни коли,а не Източни?
- напротив, караме много "източни" коли от Япония, Корея, Китай
Защо си служим със Западни телефони,а не Източни?
- напротив, служим си с "източни" телефони като южнокорейския Самсунг например
Защо компютрите са Западни а не Източни?
- около 90% от компютрите са "източни" /Китай, Япония, Корея, Сингапур и т.н.
Къде искат да сме тези хора?
На Запад или на Изток????
- аз бих предпочел Сингапур, Куала Лумпур...

Анонимен каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=154

Анонимен каза...

Политическо ограмотяване на самозабравилите се:
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=154

Анонимен каза...

До г-н Маринов:
Това, че протестът е срещу всичко, е, да е срещу много неща, защото "всичко" значи Вселената, значи, че има много неща за поправяне. И че хората са с мнение, което е добре. Но не е добре да има много неща за подобряване.

Анонимен каза...

Вчера ми дойде сметката за ток за последния месец...Сегашната е с 50 процента над предишната!!!!

Анонимен каза...


Аман от курви и курвенски номера:
https://www.facebook.com/profile.php?id=1387066335&ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=546481065392075&set=o.29880861985&type=1&theater

Анонимен каза...

57-ми, от желание да разберат и по-простичките е написано "източни". Явно не е било достатъчно.... Айде, за най-простите, да кажем, "социалистически". Не си прави труда да пишеш, няма кой да ти хване вяра, че гледаш съветски телевизор, че караш съветска кола. Просто защото такива не съществуват....

бай Бочо каза...

Това трябва да се види

http://frognews.bg/news_52032/Rosen_Plevneliev_i_ada_koito_vodi_sled_sebe_si

Анонимен каза...

Друго си беше Първанов, сближи ни с Русия, хариза горивата на руски монополи:)

Анонимен каза...

63, ако трябва да определяме "изтока" като "социалистически" или "съветски" пак не се получава защото такива понятия не съществуват вече и още по-малко материалните им носители. Ако продължим обаче на същата вълна сигурен съм че поне една трета от оборудването във вашият дом е с произход от комунистически Китай? Вие да не сте някой комунист под прикритие, 63? Я обяснете на "по-простичките"?

Анонимен каза...

www.svobodata.com

Анонимен каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=20

Анонимен каза...

Много комунета са се наврели из редиците на протестиращите,някои избиха като циреи дори отпред,но това не лишава от смисъл протестите...

Анонимен каза...

Протестите не са лишени от смисъл по принцип. Лишени от смисъл са голяма част от исканията на протестиращите. Ако изобщо може да се разбере какво искат.

Анонимен каза...

До 71: Сигурно си прав. Но това, че болният чувства, че е болен, но не знае от какво, също е така. И търси доктор. Той го пита, преглежда, пуска изследвания и т. н. Та, ако нЕкой се интересува защо протестират хората, да действа. И да "лекува" болестта.

Анонимен каза...

Изключително интересно четиво!!!!! Моля,замислете се кой организира и протестите в Троян!
http://frognews.bg/news_52134/BSP_se_opitva_da_prevzeme_protestite/

Анонимен каза...

ЯСНО ЗАЯВЯВАМЕ – Т21 не се плаши, солидарни сме с недоволството срещу монополите. И без никакви предварителни уговорки със сдружения и други граждански структури обявяваме дата и час за протест срещу монополите в Троян: ЧЕТВЪРТЪК, 21 ФЕВРУАРИ, 16:30 Ч., НА ЦЕНТРАЛНИЯ ТРОЯНСКИ ПЛОЩАД.

Анонимен каза...

rognews.bg/news_52134/BSP_se_opitva_da_prevzeme_protestite/-

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |